protocol vanzelfsprekende dienstverlening SV Meerkerk 2021-2022

Beste ouder(s)/ verzorger(s) van jeugdleden,

In 2017 is er tijdens de jaarvergadering goedkeuring gegeven aan het beleid: ‘vanzelfsprekende dienstverlening.
Dit beleid zorgt ervoor dat we met en voor elkaar de voetbalvereniging draaiende houden.
De afgelopen 1,5 jaar is er door het Coronavirus weinig activiteit geweest op dit gebied,  maar nu er (voorlopig) weer gevoetbald wordt gaan we weer starten met de vanzelfsprekende dienstverlening.

Wat houdt het in?
Wij verwachten van alle ouders/ verzorgers en leden vanaf 18 jaar (voetballend in de jeugd/seniorleden hebben verplicht kantinedienst) dat zij een bijdragen leveren.
Het is verstandig om het protocol goed door te nemen zodat u weet wanneer u wel of niet in aanmerking komt om u op te geven voor een taak.
Op:  protocol-vanzelfsprekendedienstverlening-sv-meerkerk-2018-2020 kunt u het protocol teruglezen. Hebben jullie als gezin meerdere jeugdleden dan geldt dat één dienst (op dit moment) voldoende is voor alle kinderen van het gezin.

Voor de komende periode kan je je inplannen op de volgende taken via voetbalassist:

Let op: nog niet alle taken zijn ingepland.

Kaartverkoop bij de poort: tijdens de wedstrijden van het eerste elftal komen bezoekers de wedstrijd bezoeken.
Als kaartverkoper ben je tussen 13.45 -14.45 uur bij de poort aanwezig om de bezoekers (die geen lid zijn van onze club) een kaartje te verkopen. Je helpt hierbij de club aan extra inkomsten.

Kantinedienst: de aankomende periode hebben we geen diensten in de ochtend beschikbaar omdat we daar al veel vaste vrijwilligers hebben. Waar we heel blij mee zijn! De middagploegen hebben nog wel wat gaatjes en die proberen we op te vullen met jullie.
In de middag bestaat de kantinedienst uit achter de bar staan; frisdrank, koffie/ thee en andere consumpties te verkopen.
U krijgt uitleg van de vaste vrijwilligers. Misschien vind je het wel zo gezellig dat je je wil aansluiten bij één van onze vaste kantinegroepen. (nu al opgeven als vaste vrijwilliger kan ook )

Keukendienst: vanaf 12.00 uur is de keuken op de Burcht open. Daar worden snacks gebakken, tosti’s gemaakt en ballen gehakt verkocht.
Het kantinepersoneel neemt de bestelling op en de keukendienst zorgt voor het bakken en klaar maken van de bestellingen.

En voor de volgende taken kan je mailen naar vrijwilligers@svmeerkerk.nl dit zijn vaste taken:

Schoonmaakploeg: bij de schoonmaakploeg die op dit moment al bestaat uit meer dan 20 vrijwilligers worden mensen samen in een ploeg ingedeeld.
Door middel van een rooster wordt er kenbaar gemaakt wanneer je naar de Burcht mag komen om de kantine schoon te maken.
Het gaat dan bijvoorbeeld om: tafels afnemen, ramen zemen en ….. Hoe meer mensen hoe minder vaak je aan de beurt bent.

Bestuurskamerdienst: tijdens de ochtend is er altijd bestuurskamerdienst. Als je bestuurskamerdienst hebt ben je in de kantine aanwezig om de leiders van de voetballende teams op te vangen.
Te kijken of alles goed gaat, uitslagen te noteren en aan scheidsrechters koffie te geven.
Ook neem je de telefoon op…maar die gaat steeds minder door alles wat we online kunnen vinden.

Pupil van de week coördinator: bij iedere thuiswedstrijd van het eerste elftal wordt er een pupil van de week benoemd.
Deze pupil (lees; ouder) ontvangt voor de wedstrijd een mail met uitnodiging en een kleine vragenlijst. De vragen worden beantwoord en naar de coördinator gemaild en op de website geplaatst. Ook wordt er een certificaat voor de speler gemaakt en gelamineerd.
Dit alles gebeurd voordat de wedstrijd plaats vindt. De coördinator kan de speler op zaterdag opvangen maar dit is absoluut geen must!
Op een lijst wordt uiteraard bijgehouden wie er geweest zijn en wie er nog moeten.
Je ziet het; er is ondanks alle vrijwilligers die SV Meerkerk telt toch nog genoeg te doen…..
Overigens zijn we alle vaste vrijwilligers enorm dankbaar!
Zonder deze mensen zouden we heel veel functies open hebben staan en zouden we ook veel vaker een beroep op jou doen.
We hopen dat jij je ook als vaste vrijwilliger aanmeldt of dat je je snel inschrijft op één van de openstaande diensten.

Met vriendelijke groet,

Team vrijwilligersbeleid SV Meerkerk