Mannen Zaterdag reserve (A-cat), 2, 1e klasse B

1 oktober 2011 15:00

Nistelrooij, J.M.H. van

Zakelijke overwinning op Heerjansdam

Op het schitterende complex De Molenwei te Heerjansdam acteerden we op een met zand bestrooid keihard kleiveld (Veld 2)  tegen het plaatselijke 3e elftal. Het veld was omzoomd met hoge bomen en lag daardoor deels in de schaduw waar het veld nat en glibberig was. 15 punten uit 5 wedstrijden was het 17:15 uur bereikte doel, maar vraag niet hoe.

Scheidsrechter Van Nistelrooij blies om 15:00 het beginsignaal en vanaf minuut één irriteerden de Heerjansdammers zich aan de leidsman. Elke beslissing ging met gemekker en gescheld gepaard en je kan dan wel uittekenen dat je daardoor een leidsman niet in je voordeel beïnvloedt. Of de scheidsrechter het nu wel of niet goed ziet, uiteindelijk heeft hij toch gelijk.

In minuut 18 kwamen op 0-1 via Bennie, waarna vrijwel gelijk een drinkpauze werd ingelast. Vlak voor rust kreeg Heerjansdams’ nummer 9 binnen 2 minuten twee keer geel voorgeschoteld wegens herhaaldelijke aanmerkingen op de leiding, waarna helemaal het hek van de dam was met het commentaar. Enkele malen werd het spel stilgelegd voor overtredingen tegen Heerjansdam, wegens commentaar op de leiding waarna telkens weer een discussie volgde. Het voetbal werd hierdoor bijzaak en door de vele stilleggingen was er nooit sprake van wedstrijd. Meerkerk dicteerde echter eenvoudig maar vergat 4 100% kansen te verzilveren. Rust

Na rust was het spelbeeld hetzelfde en de opmerkingen jegens de leidsman idem dito. Het enige dat wij konden doen was rustig blijven en niet meegaan in het gemekker. Zelfs onderling wasten de Heerjansdammers elkaar de oren. Het werd zelfs zo vervelend dat de scheidsrechter het spel stillegde en de wedstrijdcoördinator op het veld wenste. Deze beste man moest helemaal uit de kantine komen en was niet heel goed ter been waardoor het spel een kwartier (!!) stillag voordat hij op veld 2 arriveerde. Tussen de bedrijven door scoorden we nog een schitterende goal via Bart en verprutsten we een kans of 5. Om 17:15 uur, 30 minuten later dan de eigenlijke eindtijd, floot de heer Van Nistelrooij af en konden we deze hele vervelende wedstrijd winnend afsluiten. Uiteraard waren we content met de punten maar echte blijdschap ontbrak door het gebrek aan voetbalplezier. Desalniettemin konden we weer inhaken en de wedstrijd met een biertje en sigaartje nabeschouwen, wederom met Wilco Buijserd en nu ook met Bas en Barry.

Volgende week treffen we nummer 2 van de ranglijst, Hardinxveld 2. Deze veel scorende ploeg draait op volle toeren en reden te meer om onszelf te prepareren om wat komen gaat zaterdag a.s. op ’t Hoog. Één ding is zeker, we krijgen het niet cadeau en door de toenemende blessures bij het 1e zullen wij met name qua aanvalskracht aardige veren moeten laten.