Wedstrijdverslag sv Meerkerk A1 - vv Almkerk A1 3-2

Coen 'Vince' JanssenJaimy 'Pieper' Kooijman

sv Meerkerk A1 - vv Almkerk A1 3-2

Attraverso la porta anteriore fuori dal campo
(Via de voordeur van het veld af)

Het was weer mercoledi (woensdagavond). Dus tijd voor de woensdagavond klassieker tegen vv Almkerk. Precies 3 weken geleden stond wij ook tegenover Almkerk, alleen het verschil was dat het nu voor El Coppa (de beker) en niet vriendschappelijk.
Vandaag hadden we veel afwezigen (Hugo, Jesse, Jacco, Mark en Jurrien), daardoor moest B Juniores (B-Junior) Jelle vd Dries mee moest doen met onze jongens.

Alto (opstelling)
Mike; Thijs, Jim, Koen (Jelle), Niels; Coen, Tim, Wallie, Jaimy; Floren (Elmar), Dennis

Prima Metà (eerste helft)
In de 5de minuut kregen wij een vrije trap op zn 20 meter van de goal van Almkerk. Tim gaf de bal voor en Koen kopte de bal op de onderkant van het rete di protezione (vangnet).

Een afgeslagen bal in de 7de minuut van de wedstrijd zorgde voor de 0-1 voor Almkerk. Een goeie droge schuiver in de linkerhoek vanaf de ''16''.

In de 20ste minuut was er een goede actie van Tim die vanaf links naar binnen snijdt. Hij schiet, maar de bal vlieg maar net over het scopo (doel).

In de 30ste minuut was het toch raak voor ons. Een goeie actie van Thijs (Manolev) van Klij over rechts. Hij heeft een goeie strakke voorzet die aan Floren voorbij gaat, maar Jaimy staat bij de 2de paal te wachten. Hij prikt de bal netjes via de polo (paal), het doel in. 1-1.

Gelijk daarna was het weer een aanval over rechts. Jesse gooide de camion scatola (truckendoos) open, waardoor zijn directe tegenstander over zn eigen benen struikelde. Hij gaf de bal voor en daar stond die weer, Jaimy. Hij mikte deze keer de bal net voorlangs...

Daarna was het de beurt aan Almkerk. Hun spits kwam 1 op 1 met Mike maar met een goeie salvataggio (redding), in twee instanties, pakte hij de bal goed!!!

Rond de 42ste minuut kwam er een vrije trap voor Meerkerk op zn 35 meter van het doel van Almkerk. Coen ging achter de bal staan en schoot met een hard, slim schot recht op de keeper, die alle moeite had de bal over te tikken.

In de 45ste minuut was er nog een vermelding voor Bram. Die in 14.4 seconden bij Thijs was en deze behandelde met een spons op het hoofd.

Riposo (Rust)
Tijdens de rust waren we niet helemaal tevreden, maar de inzet was 3x beter dan de wedstrijd van 3 weken geleden tegen Almkerk.
Ook werd er 1x gewisseld. Floren ging eruit en Elmar kwam erin. Hierdoor kwam Coen in de spits te spelen en hoe...

Na rust was het gelijk Coen met een goeie passaggio filtrante (steekpass) op Elmar. Die schoot de bal net voorlangs

Net daarna (47ste minuut) was er een speler van Almkerk die zich verstapte. De scheidsrechter legde het spel niet stil, waardoor Coen de bal pakte en 1 op 1 ging met de keeper. Coen drukte, in playstationtermen, op L1 en op rondje. Hierdoor ging de bal met een heerlijk boogballetje over de keeper heen. 2-1.

Daarna was het weer tijd voor Thijs (Manolev) van Klij, die weer een goeie strakke voorzet gaf. Jaimy kopte knap op doel, maar de bal ging via de onderkant van de lat het doel uit.

In de 55ste minuut was er toch een doelpunt voor Almkerk. Een vrije trap op eigen helft, werd naar voren schoten. Mike kwam uit, maar net te laat om de bal weg te slaan. De spits van Almkerk kwam er slim voor en kopte de bal in het lege doel. 2-2

Net daarna was er een goeie actie van Coen die werd neegehaald in het area di rigore (strafschopgebied). Penalty. Wallie wil geen penalty's meer nemen na zijn missers in de laatste wedstrijden, daarom nam Elmar deze. Elmar zorgde ervoor dat er een gat in de romp van een schip werd geschoten, die door het kanaal voer. Dat betekend dat de bal maar net over ging

In de 75ste minuut was er een schot van Almkerk die op de paal belandde.

77ste minuut was het weer tijd voor een voorzet van rechts. Deze keer was het een razzo (vuurpijl) van Jesse, die voor de goal kwam. Jaimy kopte de bal knap tussen 2 tegenstanders het doel in. 3-2.

Daarna hebben we de wedstrijd netjes uitgespeeld. Er werden nog wat kansen gemist, maar het voetbal was goed en verzorgt.

Fine della Partita (einde van de wedstrijd)
Een mooie wedstrijd met veel strijd en inzet, vooral de 2de helft.

Zaterdag is de wedstrijd tegen koploper IFC. Als we spelen zoals we de 2de helft hebben gespeeld, komt het zaterdag helemaal goed!!!