Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

19 november 2011 14:30

Jobse, M.

Meerkerk boekt regelmatige overwinning

Meerkerk had vanmiddag een rustige middag. Het liet Hardinxveld geen moment in het spel komen en nadat de kruitdampen waren opgetrokken, stond op het scorebord een 3-0 overwinning. Daar viel niets op af te dingen en Meerkerk handhaaft zich met deze winst in de top van de Tweede Klasse F

Om half drie blies scheidsrechter Jobse uit Middelburg voor de aftrap. Meerkerk liet gelijk al zien dat het de wedstrijd naar de hand wilde zetten. Het duurde geen minuut of Meerkerk was al gevaarlijk. Een mooie combinatie tussen de gebroeders Van der Hagen mondde uit in een kopbal van Ruud Vink. Ook de in de basis gestarte Patrick Vuurens speelde vanmiddag een puike wedstrijd. Patrick is weer topfit en verdeelde het spel voortreffelijk. Doelman Marco van der Linden van Hardinxveld kwam met de schrik vrij na acht minuten toen hij een van richting veranderde vrije trap nog ternauwernood met de voet kon keren. De kansen bleven komen en de al vroeg ingevallen Koen Vermeer had de bal voor het intikken na een mooie voorzet van Youri van Blanken. Koen nog maar koud in het veld voor Martijn van der Hagen, die noodgedwongen met een hamstringblessure het veld moest verlaten maakte dit kort voor rust ruimschoots goed. Dit keer ontving hij een voorzet vanaf rechts en met uiterste precisie mikte hij de bal kort langs de paal in het doel. Toen nog geen minuut later Jeroen van der Hagen af leek te gaan op een treffer, werd hij licht getoucheerd. Scheidsrechter Jobse zag er geen strafschop in en misschien was de straf ook wel te zwaar geweest. Jeroen enigszins uit balans zag zijn schot daardoor naast gaan, maar hoe mooi en met wat voor power wist hij door de Hardinxveldse defensie te dringen. Hardinxveld kwam in de eerste helft niet verder dan een schot van grote afstand van Edwin Visser dat op het dak van het doel belandde en waar Klaas-Jan van Zessen dus alleen naar hoefde te kijken. Wel was ingrijpen noodzakelijk toen in een moment van onoplettendheid Christian Verschoor oog in oog kwam te staan met Klaas-Jan. Maar zoals al zo vaak dit seizoen stond Klaas-Jan zijn mannetje met een mooie redding.  Op slag van rust was er nog een gele kaart voor Gert Jan Koekkoek die een tegenstander ten val bracht.

Na de thee viel er in eerste instantie weinig meer te genieten. Meerkerk genoot van de ruimte die het kreeg en Hardinxveld drong niet echt aan. Het duurde tot de 63e minuut voordat er eens wat viel te beleven. Een vervaarlijk schot van Jeroen van der Hagen spatte uiteen op de vuisten van keeper Marco van der Linden. Ruud Vink was er als de kippen bij om de terugkomende bal in te tikken. Het feest ging niet door, want er was buitenspel geconstateerd.

Een scenario als tegen Ameide zat er nog steeds in, want zolang Meerkerk niet in slaagde om de voorsprong te vergroten, loerde het gevaar. Het is bekend dat de in de rust in het veld gekomen Lars Coerts maar een kleine kans nodig heeft. Aan de andere kant merkte je, dat de pijp zo halverwege de tweede helft wel leeg was bij Hardinxveld. Nadat Gerco Blokland een minuut of tien na rust al geel had gezien, moest scheidsrechter Jobse in 66e minuut opnieuw naar de borstzak grijpen. Dit keer waren het Danny de Haan en Eelke Kraaijeveld die geel kregen voor respectievelijk ruw spel en commentaar op de leiding. Toch duurde het tot een kwartier voor tijd voordat Meerkerk de wedstrijd op slot gooide. Het was Jeroen van der Hagen die na een vrije trap vanaf rechts bij de tweede paal in het doel schoot. Nadat Ruud Vink met twee handen over de achterlijn werd geduwd restte hem slechts een corner. Kort voor tijd kon Meerkerk zelfs nog uitlopen naar 3-0. De aanleiding was minder fraai. In een sportieve wedstrijd meende een speler van Hardinxveld Joey van Putten nogal onheus te moeten bejegenen. Scheidsrechter Jobse had er uitstekend het oog in en toonde de rode kaart. In de emotie stortte ook de trainer van Hardinxveld zich in het verbale geweld. Ook hij kreeg rood en moest achter de afrastering plaatsnemen. De nog openstaande strafschop werd door Ruud Vink keurig benut. Een minuut voor tijd kwam Hardinxveld zelfs met negen man te staan. Dit keer was het opnieuw Joey van Putten die het moest ontgelden. Hij werd ten val gebracht door Gerco Blokland, die zelf onmiddellijk al uit eigen beweging de dug out opzocht. Het betekende namelijk zijn tweede geel deze middag. Ondanks alle commotie in de slotfase hield scheidsrechter Jobse het hoofd koel. Op de uitslag viel niets af te dingen, daar was iedereen het na afloop roerend over eens.

Meerkerk boekt zijn derde zege op rij in de tweede periode en staat in deze periode samen met Drechtstreek bovenaan. Over twee weken mag Meerkerk laten zien wat het waard is. De mannen van Marcel van Steenis gaan dan op bezoek in Waardenburg bij WNC. Het andere geel-zwart zullen we maar zeggen. De ploeg pakte toch enigszins verrassend de eerste periode. Thuis zijn de Waardenburgers tot op heden onklopbaar. Alle wedstrijden in eigen huis wist men met ruime cijfers  te winnen. Meerkerk weet dus dat het geen gemakkelijke opgave zal worden. Tot over twee weken aan de A2.