Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

3 december 2011 14:30

Bleek, G.W. van

Meerkerk capituleert in slotfase

Aan spanning geen gebrek deze middag in Waardenburg. In een doelpuntrijke eerste helft waarin Meerkerk tot drie keer toe terug kwam na een achterstand, moest het in de slotfase van de wedstrijd toch capituleren. Het winnende doelpunt in het voordeel van WNC viel zeven minuten voor tijd.

Vandaag voor het eerst dit seizoen dat de weergoden echt meespeelden. Gevolg drie wedstrijden welke geen doorgang konden vinden vanwege de overvloedige regenval. Het veld van WNC vertoonde weinig krimp en de topper in de tweede klasse F tussen WNC en Meerkerk ging om half drie onder leiding van scheidsrechter Van Bleek uit Tiel gewoon van start.

Meerkerk begon fel. Een corner vroeg in de wedstrijd leverde het nodige gevaar op, maar de kopbal van Jeroen van der Hagen ging rakelings naast. Dezelfde Jeroen van der Hagen had evenming geluk met zijn schot van een meter of vijfentwintig dat ook naast het doel van keeper Dennis Westerlaken verdween. WNC daarentegen was wel doeltreffend. Een listig genomen vrije trap was de directe aanleiding. Aanvoerder Roderik Kieft rondde mooi af in de achtste minuut van de wedstrijd. De gelijkmaker van Meerkerk kwam eveneens tot stand na een vrije trap. Doelman Westerlaken kon de pegel van Jeroen van der Hagen niet onder controle krijgen en Ruud Vink was er als de kippen bij om in de rebound de bal in te schieten. Nog geen minuut later een enorme kans voor Meerkerk. Uit een vrije trap vanaf rechts is het opnieuw Ruud Vink die bij de tweede paal de baal beroert, maar dit keer belandt de bal in het zijnet. Beide ploegen blijven kiezen voor de weg naar voren. Gevolg nog geen twee minuten later weer werk voor de man aan het scorebord. Dit keer is het Danny Verwolf namens WNC die scoort. Een combinatie over links gaat aan dit doelpunt vooraf. Meerkerk antwoordt direct in de persoon van Martijn van der Hagen. Hij gaat alleen op de keeper af die goed uit zijn doel komt en de inzet van Martijn pareert. De op dat moment verdiende gelijkmaker blijft nog even uit. Maar in de zesentwintigste minuut is het Jeroen van der Hagen die een voorzet met de borst in het doel loopt, maar met een power waar je u tegen mag zeggen. Het verhaal wordt eentonig, maar voor de neutrale toeschouwer niet minder leuk, want opnieuw valt er een doelpunt. Dit keer is het Andre Zondag die op links blijft kappen en draaien en uiteindelijk de vrijstaande Jeffrey Weidema bedient, die vervolgens de 3-2 scoort, na een klein half uur spelen. Het publiek moet nu even geduld hebben, want het duurt tot de laatste minuut van de eerste helft voor er weer een doelpunt valt. De beurt is aan Meerkerk. Een mooie voorzet van Youri van Blanken wordt door Jeroen van der Hagen panklaar op de voet van zijn broer Martijn geplaatst. Martijn van der Hagen haalt genadeloos uit en het staat weer gelijk. (3-3). Met deze stand op het bord breekt ook de rust aan.

De tweede helft verloopt niet zo doelpuntrijk als de eerste. Toch krijgen beide ploegen opnieuw voldoende mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is voor Meerkerk. Het schot van Youri van Blanken wordt gekraakt. Toch is het WNC dat gaandeweg de tweede helft de druk verder opvoert. Via afstandsschoten doet men een poging om weer afstand te nemen van Meerkerk. Ook de combinaties lopen beter en Meerkerk krijgt het alsmaar moeilijker. De precisie in het spel wordt er niet beter op. Toch houdt Meerkerk stand. De nodige wissels aan beide kanten worden doorgevoerd. Zo komt bij Meerkerk Joey van Putten in het veld voor Ruud Vink en is het Roderik Luitjes die Martijn van der Hagen ontvangt. Diep in de tweede helft (77e minuut) zelfs een heel mooie mogelijkheid. Roderik Luitjes ontsnapt op links en wil de bal breed leggen op de volledig  vrijstaande Jeroen van der Hagen, maar helaas belandt zijn pass in de voeten van een WNC verdediger. Zeven minuten voor tijd dan toch het onheil. Het is Andre Zondag die zich als matchwinnaar mag laten kronen. De goaltjesdief werkt de bal in het net nadat Klaas Jan van Zessen, de bal moet lossen. Alles overziende moeten we concluderen dat over het geheel genomen WNC de terechte winnaar is. Zeker als we daarin betrekken dat de ploeg deze middag nog een vijfde doelpunt aan het totaal had kunnen toevoegen drie minuten voor tijd toen Axel Brown op een voorzet van Andre Zondag voor een leeg doel over het doel schoot. Natuurlijk was er de teleurstelling bij Meerkerk. Om dan toch maar een pluspunt te noemen. De ploeg vocht voor wat het waard was en wist tot driemaal toe terug te komen na een achterstand. Logisch dat de koppies op onweer stonden na afloop, omdat een vierde keer niet lukte. Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd van 2011 thuis tegen Wieldrecht.