Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

10 december 2011 14:30

Harskamp, M.

Meerkerk sluit 2011 af met klinkende zege

Ze komen vaker voor wedstrijden met twee gezichten. Meerkerk tegen Wieldrecht was er één in optima forma. In de eerste helft was het Wieldrecht dat de regie bepaalde en via een prachtig doelpunt op voorsprong kwam. De tweede helft domineerde Meerkerk. Het resulteerde in vier doelpunten. Met deze ruime overwinning (4-1) sluit Meerkerk een goede eerste seizoenshelft af.

Het was koud langs de lijn. Slechts een kleine 150 toeschouwers omzoomden het veld. De thuisblijvers leken gelijk te krijgen want Meerkerk bakte er niet veel van in de eerste helft. Wieldrecht toonde zich de bovenliggende partij. Misschien werkte de teleurstelling nog door van de week er voor. Wellicht had het ook iets te maken met het feit, dat zowel Jeroen van der Hagen als Ruud Vink ontbraken. Wie het weet mag het zeggen. Wieldrecht drong vanaf het begin aan. Een gewaagd terug koppen van  Gert Jan Koekkoek op doelman Klaas-Jan van Zessen was één van de voorbeelden waaruit bleek dat Wieldrecht was gekomen voor de winst. De bedrijvige Ralph Verschuren liet een mooie actie zien waarbij hij zowel Ferry Hoefakker als Almer Kon passeerde. Zijn schot ontbeerde kracht. Klaas-Jan van Zessen kon eenvoudig oprapen. In de twaalfde minuut was het wel raak. Een schitterend schot van de voet van Marco Vrolijk van ruim twintig meter sloeg in als een granaat achter de keeper van Meerkerk. Na dit doelpunt probeerde Meerkerk het wel, maar het kreeg maar geen grip op het spel van Wieldrecht. Ook Wieldrecht hoefde niet zo nodig want met de voorsprong op zak kon men rustig afwachten. Voor Meerkerk noteren we een kans na een half uur spelen. Het schot van Koen Vermeer gaat over. De slotfase van de eerste helft kenmerkt zich door veel blessurebehandelingen. De goed leidende scheidsrechter Harskamp voelt de wedstrijd goed aan en haalt de touwtjes in de slotfase van het eerste bedrijf terecht wat strakker aan. Het levert Jordi Palit van Wieldrecht geel op na aanmerkingen op de leiding. Aan Meerkerk zijde is het Almer Kon die met geel wordt bestraft na een overtreding op Rens Boertje. Almer raakt daarbij geblesseerd en wordt kort daarna vervangen door Stijn Schuller. Een minuut voor rust noteren we nog een goede mogelijkheid uit een corner voor Wieldrecht. De inzet gaat tot opluchting van het Meerkerk-publiek hoog over.

Na de thee een herboren Meerkerk. Een helft waarin Meerkerk het ongelijk van de thuisblijvers bewees. Trainer coach Marcel van Steenis had de nodige tactische omzettingen verricht net naar zou blijken het gewenste resultaat. Winnen en daardoor mee blijven doen in de top van de ranglijst. Theo van Zessen kwam in het veld voor Koen Vermeer. Theo posteerde zich in de spits. Patrick Vuurens kwam er kort achter te spelen. Pascal Boom kreeg alle gelegenheid om zich uit te leven en was overal op het veld te vinden om bal te ontfutselen bij de tegenstander, maar ook regelmatig strooiend met goede passes. De ruimte die ontstond benutte Meerkerk ten volle. Martijn van der Hagen geniet van de ruimte die hij op rechts krijgt. Ferry Hoefakker geeft niks weg en stoomt regelmatig op over de rechterflank. Hetzelfde patroon zien we bij Gijsbert Bruijnes op de linkerflank. Kortom het spel van Meerkerk kan het publiek nu wel bekoren. Het wachten is op doelpunten. De eerste mogelijkheid is kort na rust voor Martijn van der Hagen. Hij twijfelt en het wordt een mix tussen een voorzet op Roderik Luitjes en een schot. Gevolg is wel dat doeman Michel Bezemer met de schrik vrijkomt, omdat de bal naast het doel verdwijnt. Dan is het de beurt aan Patrick Vuurens. Hij is deze middag in de tweede helft de man, waar alles om draait. Met zijn routine en rust aan de bal weet hij steeds de vrije man te vinden. Het begint in de 58e minuut. Een voorzet vanaf rechts van de voet van Martijn van der Hagen belandt in de voeten van Patrick. Even lijkt hij te schieten, maar komt niet goed uit, dan maar kappen en draaien en de ruimte zoeken binnen de zestien, vervolgens een weergaloze pass op Theo van Zessen die schitterend de gelijkmaker op het scorebord brengt. Vier minuten later krijgt Meerkerk een vrije trap te nemen nadat Youri van Blanken onreglementair is afgestopt. De vrije trap wordt genomen de bal komt bij Patrick Vuurens die vanaf de linkerflank en schitterende pass verstuurd. De instormende Gert Jan Koekkoek kopt de bal met een zweefduik binnen. Meerkerk leidt met 2-1. Wieldrecht is nu aan zet. Toch lukt het de Wieldrechters niet om het tij nog te keren. Als kort daarop ook nog eens Jordi Palit moet vertrekken omdat hij de tweede keer een gele kaart ontvangt, lijkt de race gelopen. Een paar minuten later is het de oprukkende Ferry Hoefakker die de bal voorzet. De bal wordt afgeslagen, maar daar is Patrick. Met een prachtig schot vanaf ruim twintig meter passeert hij doelman Bezemer. Het wachten is op meer doelpunten, maar de honger van Meerkerk lijkt gestild. Het is schijn want in de laatste minuut scoort Meerkerk nogmaals en maakt daarmee het kwartet vol deze middag. Opnieuw staat Patrick Vuurens aan de basis van het doelpunt. Hij ziet uit zijn ooghoek Johan van Es vertrekken en geeft de bal perfect op maat mee. Johan ontdoet zich van een tegenstander, omspeelt de keeper en rondt keurig af. Scheidsrechter Harskamp fluit kort daarna voor het einde van de wedstrijd.

Meerkerk kan terugkijken op een goede eerste seizoenshelft. Met een tweede positie op de ranglijst en aan kop van de tweede periode staat er iets, waar het team in de tweede helft van de competitie op voort kan borduren. Nu is de vraag hoe komen we de winter door. Hopelijk werken de weergoden een beetje mee en kan er zo nu en dan geoefend worden. Op zaterdag 7 januari 2012 speelt de ploeg voorafgaand aan de Nieuwjaarsinstuif tegen FC den Bosch onder de 23. Daarnaast natuurlijk de optredens van een deel van de selectie in zaal tijdens de Poort6 Championscup. De winterstop wordt afgesloten met een trainingskamp in de omgeving van Heerenveen. Op zaterdag 21 januari 2011 hervat de ploeg thuis tegen Pelikaan de competitie.