90'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

21 januari 2012 14:30

Alssema, D.A.

Een wedstrijd om snel te vergeten. Niet vanwege het resultaat, want op de 2-0 winst van Pelikaan viel niets af te dingen. De topper op papier kreeg geen vervolg op het veld. De straffe westenwind die recht over het veld blies was hier mede debet aan, maar ook het slordige spel van met name Meerkerk droeg bepaald niet bij aan een spetterdende wedstrijd.

In de ochtenduren was het nog even onzeker of er gevoetbald kon worden. De overvloedige regenval had zijn uitwerking niet gemist, maar gelukkig was het hoofdveld goed bespeelbaar, zodat de wedstrijd gewoon doorgang kon vinden. Om half drie werd er onder leiding van scheidsrechter Alssema uit Goes afgetrapt. Pelikaan startte met de harde westenwind in de rug en probeerde de druk op de ketel te houden. Dit lukte slechts de eerste vijf minuten. Toen kreeg Meerkerk wat vat op het spel van de Zwijndrechters al moet gezegd dat er behalve een schot in de zesde minuut weinig doelgevaar viel te noteren. Toch kwam Meerkerk halverwegde de eerste helft op achterstand. Een rush over rechts van Randy Kroos die een mooie voorzet afleverde werd vallend ingekopt door Niels van Muyen. De man van de voorzet probeerde het een minuut of vijf voor rust ook nog eens zelf, maar zijn schot werd gepareerd. In de stand kwam voor rust geen verandering meer en iedereen dacht zich te kunnen gaan opmaken voor een tweede helft waarbij Meerkerk gesterkt door de wind in de rug ongetwijfeld de bakens recht zou kunnen zetten. Toch liep het even anders. In de laatste minuut van de eerste helft stapte Roderik Luitjes op de enkel van Patrick Verburg. Scheidsrechter Alssema was onverbiddellijk en toonde Roderik hiervoor de rode kaart. Gevolg Meerkerk zou de klus nu moeten klaren met tien man.

Het was bewonderenswaardig om te zien met welk een elan de ploeg de gehele tweede helft speelde. Met tien man wist men continue druk te houden richting het doel van Pelikaan. Als het even anders was gelopen had er best nog wat in gezeten. Zo kwam Ruud Vink in de 52e minuut oog in oog te staan met doelman Rik Plomp. Plomp pareerde en ook het schot in de rebound van Martijn van der Hagen wist de doelman van Pelikaan met de voet onschadelijk te maken. Trainer coach Marcel van Steenis bracht Brian Vink in het veld voor Gert-Jan Koekkoek. In ieder geval mooi te constateren dat Brian na zijn lange afwezigheid vanwege zijn vervelende blessure zijn rentree maakte. Meererk bleef aandringen maar verder dan een schot van Jeroen van der Hagen dat gestopt werd door keeper Plomp kwam het niet. Wel was Ruud Vink nog een keer dichtbij met het hoofd, maar de bal schampte zijn kruin en ging rakelings voorlangs. In de slotfase was er nog geel voor Danny Heijstek en Erwin van Dis beiden van Pelikaan. Daarvoor had ook Martijn van der Hagen aan het begin van de tweede helft geel gekregen. Net als in de eerste helft zat het venijn opnieuw in de staart. Nadat de ingevallen Manucho Adelino in de slotminuten van de wedstrijd al tot tweemaal toe alleen op de ver uit zijn doel gekomen Klaas Jan van Zessen was gestuit en het gevaar kon keren, moest Klaas Jan in de slotfase alsnog buigen. Een droge knal in de 90e minuut bezorgde Pelikaan definitief de zege. Een terechte overwinning voor de Zwijndrechters. Wel opmerkelijk dat het tot de laatste minuut duurde voordat Pelikaan definitief afstand kon nemen van de geelzwarten, die met tien man toch de gehele tweede helft Pelikaan terug wist te dwingen. Daaruit mogen we moed putten. Volgende week gaan we op bezoek bij SV Capelle.