88'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

25 februari 2012 14:30

Linde, C.K. van de

Meerkerk slaagde er vanmiddag niet  in met een overwinning huiswaarts te keren. Ondanks een enorm veldoverwicht en legio kansen wist men met veel pijn en moeite een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen.

De winter is gedaan. Tijd om ons weer te richten op voetbal. Meerkerk stond voor de opgave om de nare smaak weg te spoelen van de grote nederlaag die men leed kort na de winterstop. Bovendien was een overwinning van belang om zo de aansluiting met de kopgroep te behouden. Ook voor Groote Lindt waren de belangen groot. Verkerend in de gevarenzone, zou voor de Zwijndrechters een overwinning zeer welkom zijn.

Trainer-coach Marcel van Steenis had de nodige personele zorgen. Op het appél ontbraken wegens een blessure Youri van Blanken, Ferry Hoefakker en Ruud Vink. In de warming up bleek, dat ook Pascal Boom niet kon spelen. Jeroen van der Hagen en Roderik Luitjes ontbraken wegens een schorsing. Maar laten we niet vergeten dat er ook lichtpuntjes waren. Zo heeft Guus Vreeswijk de pantoffels weer aangetrokken. Guus mist nog wel wedstrijdritme, maar is het niet verleerd zo mochten we vanmiddag constateren. Dat laatste geldt eigenlijk ook voor Joey van Putten één van de smaakmakers deze middag.

Nadat scheidsrechter Van de Linde uit Wemeldinge voor de aftrap had gefloten was het Groote Lindt dat goed uit de startblokken kwam. Dit resulteerde in een mooie kans in de tweede minuut. Gelukkig wist Gertjan Koekkoek het gevaar te keren. Na een minuut of vijf was het Meerkerk dat het initiatief naar zich toe trok en eigenlijk de gehele wedstrijd niet meer uit handen gaf. We noteren een schot van afstand van Brian Vink in de zesde minuut dat onschadelijk wordt gemaakt door keeper Raymond Klootwijk. Kort daarop een vrije trap van Guus Vreeswijk. De keeper van Groote Lindt moet lossen. Theo van Zessen vandaag bij afwezigheid van Ruud Vink geposteerd in de spits komt een teenlengte te kort om de bal alsnog in het net te werken. Na twintig minuten zien we prachtige voorzet vanaf links van Joey van Putten. De bal bereikt de bij de tweede paal staande Martijn van der Hagen. Het schot van Martijn gaat helaas hoog over. Een paar minuten later nog een poging van Martijn van afstand. De bal gaat dit keer net over het doel. Ook een derde poging heeft hetzelfde resultaat. Als iedereen al richting de thee gaat, is het Groote Lindt dat profiteert van een misverstand in de Meerkerkse verdediging. Michael Slingerland pakt het kadootje dankbaar uit en passeert met een koele schuiver doelman Klaas Jan van Zessen. Direct na de aftrap fluit leidsman Van der Linde voor rust. Meerkerk kan het vizier op scherp gaan zetten.

Terug uit de kleedkamer is het Meerkerk dat direct weer de wil oplegt aan Groote Lindt. De Zwijndrechters hebben daar geen moeite mee en trekken een muur op voor hun doelman. Steeds loerend op de counter met aan het hoofd de snelle Michael Slingerland. Meerkerk krijgt na  vijf minuten spelen in de tweede helft een mooie mogelijkheid. De bal wordt op de rand van het strafschopgebied ingespeeld op Patrick Vuurens, die met een subtiele voetbeweging Guus Vreeswijk vrij voor de keeper zet. De inzet van Guus belandt in de de handen van de doelman. Kort daarna eenzelfde situatie maar met andere acteurs. Dit keer is het Theo van Zessen die kaatst op de opgekomen Koen Vermeer. Het schot van Koen gaat over. Een overtreding op Joey van Putten levert Danny Muller van Groote Lindt rood op, dat daardoor met tien man verder moet. Aan het spelbeeld verandert niets. Meerkerk blijft het proberen. Een ziedend schot van Joey van Putten gaat naast. Een geweldige pegel van Gertjan Koekkoek wordt onder de lat weggetikt door keeper Remon Klootwijk. Een poging van Joey van Putten verdwijnt net over de kruising. Ook Almer Kon kent geen geluk. Vanuit een corner ziet hij zijn kopbal rakelings over de lat gaan. Het duurt tot de 74e minuut voordat er eindelijk een succesje valt te vieren. Koen Vermeer levert een puike voorzet af  op Theo van Zessen. Met een slimme kopbal verschalkt Theo keeper Remon Klootwijk. De op dat moment meer dan verdiende gelijkmaker is een feit. Nog geen drie minuten later lijkt het opnieuw mis te gaan als de snelle Michael Slingerland aan de haal gaat. De goed uitkomende Klaas Jan van Zessen weet het onheil te keren door de bal vol op de slof te nemen. Van de schrik bekomen gaat Meerkerk op zoek naar de overwinning. Het heeft daarvoor nog maar tien minuten. Een inzet van Guus Vreeswijk heeft geen effect. Ook de vrije trap na terugspelen op de keeper levert niets op. A-junior Floren Streefkerk komt in het veld voor Koen Vermeer. Joey van Putten ziet een bal onder de lat weggetikt worden door de Zwijndrechtse doelman. Almer Kon probeert het met een lob. Het slotakkoord in de 92e minuut – een schot van Patrick Vuurens – heeft evenmin het gewenste resultaat.

Meerkerk weet deze middag de kansen niet te benutten. Logisch dat we teleurgesteld zijn. Het was niet best is dan de conclusie, maar enig relativerend vermogen moet je wel op kunnen brengen. De ploeg legde volledig zijn wil op aan de tegenstander. Het enige wat er dit keer aan ontbrak, was de kers op de taart, in de vorm van doelpunten.