93'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

31 maart 2012 15:00

Harskamp, M.

Onder grote publieke belangstelling speelde Meerkerk vanmiddag op Meihoven de derby tegen Ameide. De winst ging terecht naar Meerkerk daar waren vriend en vijand het over eens. Meerkerk keerde met een 2-1 overwinning terug naar ’t Hoog.

De wedstrijd van vanmiddag werd vooraf gegaan door een imponerende minuut stilte. De trieste aanleiding van deze minuut stilte leest u bovenaan onze homepage.

Om 15.00 werd afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Harskamp uit Lexmond. Mooi dat het hierdoor een echte Zederikse derby werd, want scheidsrechter Harskamp kent de gezonde rivaliteit tussen beide ploegen, en wist hier uitstekend mee om te gaan. Meerkerk startte met een straffe noordenwind in de rug voortvarend. Het was de bedrijvige en deze middag weer uitstekend spelende Joey van Putten die in de beginfase van de wedstrijd vanaf links een voorzet losliet, waarbij Theo van Zessen de bal doorspeelde op Guus Vreeswijk. Guus miste de  bal op een haar, waardoor een mooie mogelijkheid om vroeg op voorsprong te komen verloren ging.  In de tiende minuut waagde Joey het zelf met een schot van afstand. De deze middag onzeker ogende keeper Roland Stout loste de bal maar kon het schot in tweede instantie onschadelijk maken. In de twaalfde minuut leek Meerkerk dan toch op voorsprong te komen. Een splijtende pass door de midden van Martijn van der Hagen stelde Brian Vink alleen voor de keeper in staat vrij uit te halen. Helaas miste het schot kracht, waardoor Ameide nog met de schrik vrij kwam. Dat lag anders in de 18e minuut toen Meerkerk een corner mocht nemen. Martijn van der Hagen vond bij de tweede paal Guus Vreeswijk die de bal in het doel kopte. De voorsprong was zeker gezien het veldspel dik verdiend en als Brian Vink wat meer geluk had gekend - zijn kopbal ging over – had Meerkerk al in de 27e minuut de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Maar nu bleef er hoop voor Ameide en het scheelde geen niets of men had de gelijkmaker kunnen noteren op het scorebord. Een schot van afstand belandde buiten bereik van doelman Klaas-Jan van Zessen op de paal. In de laatste minuut was het nog even bibberen, toen namens Ameide Wilco Rietveld de bal over het Meerkerk-doel kopte.

Na rust speelde Ameide met de rug in de wind naar de eigen aanhang en het terras was meer dan vol te noemen. Afgekomen op de geur van de gebakken poon was dit “the place to be” in de tweede helft, want het voetbal viel niet mee. De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub uit een vrije trap van Dennis Tamming ging de bal rakelings over de lat. Ook Meerkerk kreeg na een handsbal net voor het strafschopgebied van Ameide een vrije trap toegekend. Joey van Putten testte doelman Stout die de bal op een merkwaardige manier corner verwerkte. Degenen die hem nog kennen. De vergelijking met oud doelman Heinz Stuy van Ajax was navenant. In de twaalfde minuut besliste Meerkerk min of meer de wedstrijd. Een mooie voorzet van Joey van Putten vanaf de rechterflank bereikte de razendsnelle Guus Vreeswijk. Guus controleerde de bal uitstekend en liet doelman Stout met een bekeken schot kansloos. We schrijven de 57e minuut van de wedstrijd. Na dit moment was het aan Ameide om het spel te maken. Meerkerk wachtte rustig af en de verdediging stond als een huis. Ondanks het feit dat ook nu weer moest worden geïmproviseerd. Koen Vermeer bleek op het laatste moment onvoldoende fit. Zijn positie werd overgenomen door Jacco van Zessen, die eerst al een halve wedstrijd had gespeeld in de A junioren om vervolgens gewoon een volledige wedstrijd in het eerste af te werken.

Ameide probeerde het wel maar meer dan een paar vrije trappen en corners leverde het niet op voor de thuisploeg. Het doelpunt van Ameide in blessuretijd  kwam tot stand nadat Klaas-Jan van Zessen in botsing kwam met eigen speler Gertjan Koekkoek en Wilco Rietveld van Ameide, waardoor Ameide de bal in het lege doel kon werken. Hier bleef het bij. Kort daarna floot scheidsrechter Harskamp voor de laatste keer deze middag. Ondanks het feit dat scheidsrechter Harskamp zeven gele kaarten toonde, welke allen volledig terecht waren, was er nooit sprake van een onprettige sfeer in het veld. De gele kaart van Gert Jan Koekkoek betekende zijn vierde dit seizoen. Hierdoor mist Gert Jan de wedstrijd tegen Schelluinen, dat volgende week te gast is op ’t Hoog.

Meerkerk keerde huiswaarts met een 2-1 zege, maar daar was ook alles mee gezegd. De echte derbysfeer in het veld bleef uit. Langs de lijn zorgde de jeugd van Ameide in ieder geval wel voor de entourage, welke past bij een derby. Geschminkt in de clubkleuren, grote blauwwitte vlaggen en een heuse trom, welke de hele wedstrijd was te horen op sportpark Meihoven maken daar zeker onderdeel vanuit. Dit gold ook voor de gebakken poon, welke goed smaakte en de extra service voor de tribune waar je een warm bakje koffie kon krijgen en dat was een welkome bijkomstigheid op deze gure dag in maart.