Meerkerk vergeet de kansen te verzilveren

18'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

21 april 2012 15:00

Roeland, I.

Meerkerk had na de nederlaag van vorige week weinig meer te winnen. Het sierde de geelzwarten, dat het zich niet zomaar gewonnen gaf tegen Hardinxveld. Mooie doelrijpe kansen voor Meerkerk, maar Hardinxveld had vanmiddag aan één doelpunt voldoende om de overwinning te vieren.

Onder leiding van scheidsrechter Roeland uit Sleeuwijk werd om 15.00 uur afgetrapt. Een schraal zonnetje brak door en dat al heel wat op deze koude lentedag. Het eerdere onheil regen en hagel bleef de spelers en het talrijk opgekomen publiek gelukkig verder bespaard.

Na de aftrap was het Meerkerk dat het initiatief naar zich toe trok. Toch duurde het tot de tiende minuut voordat er echt gevaar ontstond. Een mooi verzorgde aanval met als eindstation Youri van Blanken, die de bal vol raakte. Jammer dat de bal rakelings over het doel verdween. Meerkerk had zijn visitekaartje afgegeven en kreeg in de zestiende minuut opnieuw een mooie mogelijkheid. Dit keer was het - opnieuw na een mooie aanval – Roderik Luitjes die afwerkte. Dit keer stond de paal een doelpunt in de weg. Nog geen minuut later een snelle counter van Hardinxveld. Eindstation is Edwin Visser die zijn tweede doelpunt voor het seizoen maakt voor de Sluisbewoners. Een prachtig verzorgd programmaboekje van de thuisclub biedt uw verslaggever de mogelijkheid deze statistische gegevens te melden. Wel jammer natuurlijk dat hiermee voor Meerkerk een lastige situatie ontstaat, omdat het vanaf nu in de wedstrijd op achtervolgen is aangewezen. Meerkerk blijft proberen te zoeken naar de combinatie en de na een langdurige blessure in de basis teruggekeerde Pascal Boom verzet als vanouds bergen werk. Meerkerk blijft de betere ploeg en krijgt nog een paar mooie mogelijkheden in de eerste helft. Zo is Stijn Schuller dichtbij als hij uit een corner inglijdend de bal over het doel schiet. In de slotfase van de eerste helft noteren we nog een kopbal van de mee opgekomen Gert Jan Koekkoek die onvoldoende kracht heeft en bovendien naast gaat

In de tweede helft was het een matte vertoning zeker als we de eerste 25 minuten in ogenschouw nemen. Hardinxveld bouwde een licht veldoverwicht op maar werd nooit echt gevaarlijk. Youri van Blanken – nog steeds herstellend van zijn blessure – werd na rust vervangen door Jeroen de Waard. Jeroen liet de gehele tweede helft zien, dat hij nog uitstekend mee kan op het niveau. Verdedigend sterk maar ook opbouwend van grote waarde voor het team. Een stevige tackle op de bal rond de 27e minuut bracht in ieder geval weer wat elan bij de mannen teweeg. Eerst viel er een prachtig – helaas iets te laat vallend - schot van Pascal Boom te noteren. Het was het begin van een zwaar laatste kwartiertje voor Hardinxveld, dat de winst binnen handbereik had, maar deze toch nog bijna in rook op zag gaan. De druk van Meerkerk werd steeds groter. De doelpoging van Meerkerk in het laatste kwartier van de wedstrijd leverden niets meer op. Dit was met name de verdienste van de doelman van Hardinxveld Marco van der Linden, die steeds een sta in de weg was voor Meerkerk. Zou het dan toch in de genen zitten, vraag je je dan af, want de vaste scribent onderaan dit verslag was in zijn jonge jaren zelf een meer dan verdienstelijk keeper bij Meerkerk. In ieder geval liet de doelman zich niet verschalke deze middag en dat droeg er mede toe bij dat de mannen van Ton Heijstek de volle winst mochten vieren

Dankzij de winst blijft Hardinxveld zo laat het zich thans aanzien behouden voor de tweede klasse. Meerkerk mag zich gaan voorbereiden op de confrontatie met WNC op zaterdag 5 mei. Bij winst kan WNC zich gaan opmaken voor een feestje. Bij Meerkerk leven ongetwijfeld sportieve gevoelens van revanche om de doelpuntrijke uitwedstrijd, welke nipt werd verloren (4-3) thuis recht te zetten  Als Meerkerk het op kan brengen en waarom niet, zal WNC het kampioensfeestje toch een weekje uit moeten stellen, of het moet zijn dat naaste concurrenten punten verspelen.