90'
...

11 augustus 2012 19:30

F. van Oort

Meerkerk speelde vanavond de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Het resultaat was nog niet om over naar huis te schrijven. De eerste helft was Meerkerk de betere ploeg, maar in de tweede helft troefden de Utrechters Meerkerk af.

Bij rust leidde Meerkerk met 1-0 dankzij een doelpunt van Johan van Es. De voorsprong had groter kunnen zijn, maar een paar mooie kansen werden niet op waarde geschat. Na rust een gedreven Desto dat via Andre de Groot gelijk kwam. Vervolgens bracht dezelfde De Groot Desto op een 1-2 voorsprong. Een eigen doelpunt van Robert Sterk betekende de 1-3. Meerkerk schrok wakker en kreeg nog een paar mooie kansen om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. Dat dit niet lukte dankte Desto aan de keeper die tot twee maal toe uitstekend redde. Ook een inzet van Guus Vreeswijk eindigde in schoonheid. Dit kwam door het meest besproken onderwerp van de avond. Het gemaaide gras was helaas blijven liggen, waardoor de snelheid van de bal in rap tempo afnam en nooit het doel bereikte. In de slotfase maakte Andre de Groot zijn derde van de avond en bracht daarmee de eindstand van 1-4 op het bord.