...
40'

4 september 2012 18:30

Vanavond mochten wij het voorprogramma verzorgen bij de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld van de VV Asperen.

Vanaf de aftrap was Asperen iets sterker en dat zat hem voornamelijk in het fysieke gedeelte. De eerste kansen zijn voor Asperen en wij moesten ons noodgedwongen voornamelijk beperken tot verdedigen. Uit een corner viel het eerste doelpunt en dat was op dat moment niet meer dan terecht. Na het doelpunt werd het een beetje een gezapig potje zomeravond voetbal. Pas op slag van rust, viel er een klein kansje voor ons te noteren, Ook uit een corner, maar deze bal werd op het nippertje naast het doel getikt. De ruststand was dus 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.
In de rust werden de puntjes op de i gezet, zoals dat dan zo mooi heet en we kwamen goed uit de startblokken. We begonnen wat beter te voetballen en elkaar ook wat beter te vinden, waardoor er ook voor ons kansjes gingen ontstaan.
Je weet echter wanneer je druk naar voren zet, dat er ook gaten gaan vallen en daar wist Asperen slim van te profiteren: 2-0!
Maar ook na dit doelpunt bleven we voetballen en gelukkig wisten we met een mooie aanval toch nog de eretreffer op het bord te krijgen. Miischien was op basis van de tweede helft een gelijkspel wat meer terecht geweest, maar omdat er deze avond nog een wedstrijd op het programma stond, floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en stapten onze jongens met een 2-1 nederlaag van het veld.

Al met al hebben we best een goede voorbereiding gedraaid en er zit absoluut nog voldoende rek in de groep om te verbeteren.

Zaterdag de eerste competitiewedstrijd tegen Unitas. Dan begint het pas echt!