60'

D-Pupillen (najaar), D1, 3e klasse D38

22 september 2012 9:00

De datum van vandaag stond al heel lang in de agenda van iedereen die de D1 een warm hart toe draagt. Gisteravond gingen alle spelers dan ook vroeg naar bed om vervolgens in een onrustig slaap te vallen. Het licht ging vanochtend in menig huis alweer ver voor zeven uur aan. Dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: D-day, oftewel: derby dag. De dag dat de uitwedstrijd tegen onze aartsrivaal op de kalender staat. Gesterkt door de resultaten, en het bij vlagen vertoonde goede spel, van de afgelopen weken, togen we vol goede moed richting onze Noorderburen.

We begonnen deze keer redelijk scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. Het spel golfde op en neer en het beloofde dan ook een leuke en spannende wedstrijd te worden. Helaas wist een speler van Ameide als eerste te scoren, maar gelukkig voor alles wat geel/zwart een warm hart toe draagt, konden ze slechts één hele minuut van deze voorsprong genieten, want toen hadden we de gelijkmaker alweer binnen geschoten. Om drie minuten daarna brutaal de leiding in de wedstrijd te pakken.
Na deze tumultueuze minuten vol doelpunten ontstond er eigenlijk een beetje het zelfde beeld als voor de goals. Het spel golfde op en neer zonder dat er 1 van de 2 ploegen echt gevaarlijk werd. Ruststand was en bleef dan ook 1-2 in ons voordeel.

Net als vorige week, kwamen we ook nu weer mes scherp de kleedkamer uit en wisten we nagenoeg vanaf de aftrap te scoren. Ameide scoorde echter ook nog een keer, maar wij ook. Ook werd er nog een (terechte) penalty gegeven, maar helaas wisten we deze niet te verzilveren. Het was duidelijk te zien (en te merken) dat er behoorlijk wat spanning op de wedstrijd zat, want van echt goed voetbal was daarna geen sprake meer. Ameide maakte kort voor tijd zelfs nog de 3-4, waardoor het nog heel spannend werd tijdens de laatste minuten. De scheids vond het nodig om 8(!) minuten blessuretijd bij te tellen, maar ondanks dit feit wisten we de meer dan verdiende overwinning met hangen en wurgen over de streep te trekken.

Niet onze beste wedstrijd, maar in echte derby’s zie je zelden goed voetbal. Passie en strijd zag je genoeg en uiteindelijk stapten wij in en tegen Ameide als winnaar van het veld. Wat kan het leven van een Meerkerkse voetballer soms mooi zijn.

Drie wedstrijden, negen punten en dan hebben we volgens mij nog niet eens ons beste voetbal laten zien. Dat belooft wat voor de toekomst!