62'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

29 september 2012 14:30

Ngoumout, J.

Meerkerk had vandaag alle kans om een overwinning bij te schrijven. De enorme kansen waren niet aan de ploeg besteed. En zoals zo vaak in voetbal valt de goal dan aan de andere kant, zo ook deze middag. De Bredase ploeg ging dankzij een treffer van Patrick van der Pluym met de overwinning huiswaarts en onverdiend was dat niet eens te noemen. Met recht een middagje The Gunners.

Om half drie werd onder leiding van scheidsrechter Ngoumout afgetrapt op ’t Hoog. De meegereisde supporters uit Breda gaven blijk van hun aanwezigheid. Een groot spandoek met daarop de tekst: “Eerst een middagje The Gunners en daarna een avondje NAC” werd uitgerold ter hoogte van de middenlijn. Dat het zo ver zou komen leek het in de beginfase absoluut niet op. Meerkerk startte furieus. Het was Martijn van der Hagen die in de tweede minuut van de wedstrijd doelman Joep Pedersen al op de proef stelde. In de vierde minuut opnieuw een poging van Martijn. Opnieuw was de doelman van The Gunners de baas. Na vijf minuten de eerste wissel bij The Gunners. Dennis Brugel moest geblesseerd het veld verlaten, last van een oude blessure. Zijn vervanger Patrick Wolfse. Meerkerk maakte gretig gebruik van de geboden ruimte en de nodige onrust bij de Bredanaars. Het leidde tot een op het oog niet te missen kans voor de thuisploeg. Een mooie rush van Johan van Es over rechts, die uiteindelijk voor de voeten van Theo van Zessen belandde. Theo tikte de bal in vrijstaande positie in, maar had niet gerekend op de reflex van doelman Joep Pedersen die al eerder in de beginfase had aangetoond vanmiddag niet te willen capituleren. Hij redde dit keer met de voet. Na een kwartier spelen diende zich opnieuw een enorme kans aan voor de mannen van trainer coach Bert Buizert. Dit keer ontstond de kans opnieuw op de rechterflank. Youri van Blanken vond met zijn voorzet Johan van Es bij de tweede paal die vervolgens de bal met het hoofd voor de voeten van Patrick Vuurens. Patrick haalde verwoestend uit. Alleen lag er jammer genoeg een tegenstander in de weg waardoor de bal over het doel vloog. Als pover resultaat een corner, die niets opleverde. Na 26 minuten spelen was het opnieuw Patrick Vuurens die opdook in het strafschopgebied, waar hij naar het oordeel van velen onreglementair ten val werd gebracht. Scheidsrechter Ngoumout zag er niets in en oordeelde doorspelen. Een paar minuten later is het opnieuw Patrick Vuurens die met een schot keeper Pedersen beproeft. Het wordt eentonig. Pedersen redt. Met nog een kwartier te spelen is Meerkerk uitgeraast voor deze middag. The Gunners slepen zich met kick en rush voetbal naar de thee. Een bijzonder rommelige fase in de wedstrijd.

De tweede helft is een aaneenschakeling van misverstanden. Beide ploegen slagen er niet in om fatsoenlijke combinaties op de mat te leggen. Het is de vechtlust van The Gunners die overslaat op Meerkerk. De thuisploeg gaat mee in het spel van de Bredanaars en het ziet er steeds meer naar uit dat de vierde puntendeling op rij een feit lijkt te worden. Meerkerk dwingt corners af, maar steeds is doelman Joep Pedersen baas in zijn eigen zestien. The Gunners worden ook niet of nauwelijks gevaarlijk. En dan in de 62e minuut slaat het noodlot toe. Patrick van der Pluym krijgt de bal en mag ongehinderd aanleggen. Vanaf een meter of vijfentwintig schiet hij de bal snoeihard op het doel. Doelman Lex Kramers is volledig verrast en moet het antwoord op deze pegel schuldig blijven. The Gunners leiden met 1-0. Meerkerk is deze middag niet bij machte om het tij te keren. Alle kruit is verschoten in het eerste half uur en de wedstrijd gaat uit als een nachtkaars. Patrick Vuurens probeert het twee minuten voor tijd nog, maar ziet zijn inzet voorlangs gaan. Als trainer Ngoumout voor het einde fluit is de teleurstelling op de gezichten van de spelers van Meerkerk af te lezen. Hoe heeft dit zo kunnen lopen. Stof om over na te denken, maar niet te lang, want over een week wacht de volgende wedstrijd. Misschien vormt deze middag wel het medicijn dat leidt tot de ommekeer. Het zat gewoon even niet mee in het eerste half uur. Daar was iedereen het over eens die de wedstrijd bijwoonde. Het werd hierdoor met recht een middagje The Gunners.