Koen Vermeer (schot)

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

10 november 2012 14:30

Bos, C.W.

In een bijzonder matige vertoning kon Meerkerk de overwinning van een week eerder geen vervolg geven. Tegenstander DFC won verdiend (2-1), al had Meerkerk in de slotfase nog kans op een punt. Dankzij deze overwinning verlaten de Dordtenaren de onderste plaats op de ranglijst en komen daarmee op drie punten van Meerkerk.

De belangen vooraf waren helder. Bij winst zou Meerkerk zich verder op kunnen werken vanmiddag. De ploeg begon goed. DFC had moeite met het combinatiespel van de geel-zwarten, al was de furie na een minuut of tien uitgeraasd. Een mooie actie van Johan van Es op rechts luidde de eerste kans in. Er stonden nog geen twee minuten op de klok. De voorzet van Johan bereikte Martijn van der Hagen. Zijn inzet leverde een corner op. Dezelfde Martijn van der Hagen beproefde in de vijfde minuut de keeper Mehmet Tokul. In twee instanties wist hij de vrije trap onschadelijk te maken. Het was opnieuw Martijn van der Hagen die na een mooie actie van Theo van Zessen over schoot. Na deze toch aantrekkelijke beginfase voor onze mannen, zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. De combinaties lukten niet meer of werden te ver doorgevoerd. Onnodig balverlies, lopen met de bal, we kennen dat wel als het niet wil lukken, dan wordt de verleiding groot om deze instrumenten in te zetten. Dat dit zelden succes oplevert werd vanmiddag maar weer eens pijnlijk duidelijk. Het leidde ook het eerste speldenprikje in van de Dordtenaren. Het schot van Marvin Hooplot werd corner verwerkt. De boomlange spits Marvin Hooplot heeft dit seizoen nog geen potten kunnen breken. Vorig seizoen scoorde hij aan de lopende band. Ondanks zijn lengte komt het gevaar van deze spits toch voornamelijk over de grond. Technisch begaafd, maar ondanks zijn lengte niet kopsterk, daar heeft hij zijn collega Wesley Loos voor. Laatstgenoemde kon steeds vrij doorkoppen. Misschien ook wel te wijten aan het feit dat trainer Bert Buizert geen beroep kon doen op Almer Kon die geblesseerd moest toekijken. Meerkerk ontbrak het mede daardoor aan kopkracht in de laatste linie. Toch levert het geen direct gevaar op, want net als voor Meerkerk, geldt ook voor DFC dat het vervolg steeds ontbreekt. De wedstrijd zakt qua kijkspel steeds verder weg. Er volgen in de eerste helft nog twee mogelijkheden voor Meerkerk. Zo beproeft Gert Jan Koekkoek de kwaliteiten van de keeper met een vrije trap. De bal wordt weggebokst.

In de slotfase van de eerste helft nog een schitterend schot uit de tweede lijn van Youri van Blanken. Ook dit keer weet de keeper van DFC met een katachtige reflex de bal ten koste van een corner weg te tikken. Het is het laatste echte wapenfeit van het eerste bedrijf.

De tweede helft wordt het er allemaal niet beter op. Het spel blijft fantasieloos, en Meerkerk weet geen gevaar te stichten voor het doel van DFC. Opmerkelijk dat bijna alles deze middag zich afspeelt op de rechterflank van Meerkerk zijde bezien. De linkerflank waar Martijn van der Hagen een zee aan ruimte heeft wordt nauwelijks benut. In de 53e minuut gebeurt dit wel met als gevolg onmiddellijk gevaar voor het doel. De kopbal van Martijn van der Hagen belandt helaas in het zijnet. Had een mooie gelegenheid geweest om de kort daarvoor  opgelopen achterstand weer recht te trekken. Nick Stam had de thuisploeg namelijk nog geen minuut daarvoor met een schuiver op een 1-0 voorsprong gezet. Meerkerk schudde enigszins wakker maar uit niets bleek dat het tij nog kon worden gekeerd. Ook wissels hielpen de ploeg helaas niet verder. Sterker, het was DFC, tot vandaag vastgenageld op de laatste positie van de ranglijst, dat steeds meer vertrouwen kreeg. Dit vertrouwen werd nog eens versterkt toen een razendsnelle counter in de 78e minuut de 2-0 inluidde. Spits Marvin Hooplot ontsnapte met de bal aan de voet en zette strak voor, een mooi overstapje en een evenzo mooie als simpele intikker van de voet van Ramesar. Nog geen vijf minuten verder had Marvin Hooplot bijna de definitieve knock out uitgedeeld. Gelukkig wilde onze doelman Wilco den Tuinder daaraan niet meewerken, zodat erger werd voorkomen. In de slotfase oefende Meerkerk dan wel de nodige druk uit op DFC defensie en bijna nog met succes ook. Eerst een kopbal op de paal van Gert Jan Koekkoek en vervolgens zelfs nog een doelpunt van Koen Vermeer. Vanwege het nodige oponthoud liet scheidsrechter Bos uit Vlissingen, die een gemakkelijke middag kende, ruim vijf minuten doorspelen. DFC wankelde in de laatste minuut wel maar capituleerde niet.

De winst bleef aan de Krommedijk. Meerkerk zal deze week eens goed in de spiegel moeten kijken, hoe het zo kon lopen. Zaterdag wacht  al weer een volgende krachtproef. Dan komt WNC op bezoek. De Waardenburgers zijn tot op heden de ongekroonde kampioen gelijke spelen (7x) en verloren nog niet. Al met al geen eenvoudige opgave om de drie punten op ’t Hoog te houden. We  moeten er rekening mee houden dat de revanchegevoelens groot zullen zijn, want vorig seizoen verspeelde WNC het kampioenschap min of meer bij Meerkerk. We zullen het zien, en blijven positief.

Het was weliswaar niet best vanmiddag, maar als we de mogelijkheden die we krijgen omzetten in doelpunten is het ineens wel een heel ander verhaal. Daar mogen we ons aan vasthouden.