...

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

30 maart 2013 14:30

Wagenaar, V.M.

Meerkerk speelde in de eerste helft ver onder de maat. Na rust kwam daar verandering in. Alles stelde de ploeg in het werk om de opgelopen averij te herstellen. Dit lukte slechts ten dele. De achterstand bij rust werd weggepoetst, maar meer dan een gelijkspel zat er vandaag niet in. De 1-1 was gelet op het spelbeed een terechte uitslag, waar beide ploegen vrede mee konden hebben.

Meerkerk startte mat. Het was Hardinxveld dat meteen de touwtjes in handen nam. De eerste waarchuwing van de gastheren kwam al in de eerste minuut van de wedstrijd. De kopbal uit een corner had onvoldoende kracht en was daardoor een gemakkelijke prooi voor doelman Wilco den Tuinder. Meerkerk had pas een antwoord in de negende minuut toen Gert Jan Koekkoek uit een vrije trap de kwaliteiten van doelman Marco van der Linden kon testen. En die bleken nog steeds aanwezig. Weliswaar in twee instanties maar de vrije trap werd onschadelijk gemaakt. Het was ook de enige doelgerichte actie van de thuisclub in de eerste helft en dat zegt veel zo niet alles over het spel van de thuisploeg in het eerste bedrijf. Er zat niet of nauwelijks lijn in. Natuurlijk kon als excuus worden aangevoerd dat Youri van Blanken vanwege een blessure ontbrak. Toch moet gezegd dat Hardinxveld er goed in slaagde om het te zoeken in de eigen kracht en die ligt in de voorhoede. Lars Coerts bezorgde Ferry Hoefakker handenvol werk en ook Sjoerd Ooms en Joran Schroder waren bijzonder goed op dreef met als gevolg dat ook Stijn Schuller, Gert Jan Koekkoek en in iets mindere mate Gijsbert Bruijnes geen gemakkelijke middag kenden. Gelukkig voor Meerkerk wist Hardinxveld onvoldoende gebruik te maken van het enorme veldoverwicht. De schade bleef beperkt tot één doelpunt. Na een verwoestend schot op de lat van aanvoerder Wouter Romeijn was het Joran Schroder die uit de rebound vrij mocht inschieten. Het doelpunt viel in de 33e minuut en twee minuten voor rust was het Stijn Schuller die de al gepasseerde keeper Wilco den Tuinder assistentie verleende. Hij werkte de inzet van Sjoerd Ooms ten koste van een corner weg. Het betekende eigenlijk de laatste doelgerichte actie van de eerste helft.

Na rust een onherkenbaar Meerkerk in positieve zin. De ploeg wierp alle schroom van zich af. De inzet leverde onmiddellijk mogelijkheden op. Kwam Meerkerk niet of nauwelijks over de middenlijn in de eerste helft. In de tweede helft was dit wel even anders. De ploeg besefte het belang van een goed resultaat en ging daar uitdrukkelijk naar op zoek. De eerste poging kwam van Martijn van der Hagen die na bij rust door trainer Bert Buizert werd ingebracht. Het schot miste kracht en kon gemakkelijke worden opgeraapt door doelman Van der Linden. Dan in de 49e minuut een mooi aanval met aan de basis Patrick Vuurens. Hij speelt Martijn van der Hagen aan die een voorzet loslaat. De instormende Guus Vreeswijk kopt vallend rakelings naast. Weer een paar minuten later is het Koen Vermeer die uit een door Patrick Vuurens terug gelegde bal over schiet. In de 54e  minuut volgt de beloning uit een corner genomen door Guus Vreeswijk. Het is Johan van Es die de bal in het doelgebied ontvangt en lijkt binnen te schieten. Helaas smoort de bal, maar daar is Stijn Schuller die bij de tweede paal het beslissende tikje verzorgt en de ploegen weer op gelijke hoogte brengt. Meerkerk krijgt nieuwe mogelijkheden. Zo gaat een schot van Martijn van der Hagen naast en een inzet van Patrick Vuurens mist eveneens de juiste richting. Na een minuut of twintig weet Hardinxveld er in te slagen om de Meerkerkse aanvalsdrift wat te beteugelen. Er ontstaat een zeker evenwicht en het heeft er alle schijn van dat het op een gelijkspel uit gaat draaien. Met recht schijn want beide ploegen krijgen nog wel degelijk kansen op de volle winst. Zo is er een vrije trap op de rand van het strafschopgebied voor eerst Hardinxveld en in een later stadium voor Meerkerk waar weinig mee wordt gedaan. Meerkerk komt met de schrik vrij als een inzet in de 85e minuut voorlangs gaat. Toch zijn de grootste kansen op winst in de slotfase  voor Meerkerk. Patrick Vuurens passeert met een kopbal de doelman maar ziet zijn inzet over het doel verdwijnen en in de allerlaatste minuut van de wedstrijd is het doelman Marco van der Linden die Hardinxveld redt. Uit een corner kopt Theo va Zessen snoeihard in, maar de goalie van Hardinxveld tikt de bal spectaculair onder de lat weg. Scheidsrechter Wagenaar uit Goes oordeelt dat de tijd er op zit en fluit kort daarna voor de laatste maal. In een sportieve wedstrijd met duidelijk twee gezichten mogen beide ploegen tevreden zijn met het resultaat. Het is een terechte afspiegeling van het vertoonde spelbeeld.

Meerkerk blijft dankzij deze uitslag in de race om de tweede (vervangende) periodetitel binnen te halen. Bij winst op Leerdam Sport ’55 op Paasmaandag is het feest. Dat zal niet meevallen want de Glasstadbewoners verloren dit seizoen net als Rijsoord nog geen wedstrijd. Als Meerkerk uitgaat van de eigen kracht en dezelfde spirit aan de dag weet te leggen als tegen Rijsoord en WNC thuis dan zijn er zeker kansen op winst.Eén ding is zeker. Bij winst zal het in positieve zin natuurlijk, lang onrustig blijven.  Steun onze mannen en kom Tweede Paasdag massaal naar ’t Hoog. De wedstrijd begint om 14:30uur en het weer, daar hebben we het niet meer over, afgesproken? Tot maandag!