Patrick Vuurens (penalty)

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

20 april 2013 14:30

IJpelaar, J.M.

Meerkerk kwam op voorsprong, zag WNC in de slotfase langszij komen, maar wist toch nog in de blessuretijd de volle winst mee te nemen naar ’t Hoog. (1-2). Een dik verdiende overwinnning voor de geelzwarten, die dankzij deze overwinning met stip stegen op de ranglijst van de zesde naar de vierde positie.

Het clubgevoel prevaleerde vanmiddag bij veel supporters. Zij bleven op ’t Hoog om het tweede elftal te ondersteunen. Misschien had het ook een beetje te maken met de teleurstelling van vorige week. In ieder geval misten zij een mooie wedstrijd met goed voetbal van Meerkerk, al was de prestatie van ons tweede natuurlijk ook top en verdienden zij zeker deze middag alle steun en wat te denken van ons derde dat ook een mooie overwinning behaalde. Kortom een mooie dag voor onze SV!!!

Meerkerk trok direkt het initiatief na het beginsignaal van scheidsrechter Ijpelaar uit Waalwijk.naar zich toe. De deze middag bedrijvige Joey van Putten is de eerste die een poging waagdt. Zijn schot gaat over. WNC antwoordt op dezelfde wijze via Kevin van de Velde uit een vrije trap na zes minuten wedstrijd. Meerkerk houdt de regie en er zijn mooie combinaties te bewonderen. Schoten uit de tweede lijn van Gert Jan Koekkoek en opnieuw Joey van Putten hadden een beter lot verdiend. Dit geldt ook voor een mooie vrije trap van de voet van Joey van Putten. Dit keer is het doelman Jan van Ooijen die redt. Toch scheelde het niet veel of de thuisploeg had op voorsprong gestaan. De naar LRC vertrekkende spits Danny Verwolf kwam oog in oog met doelman Wilco den Tuinder, die echter de sterkste bleek. In de 22e minuut is er toch de voorsprong voor de Buizert-brigade. Het is Gert Jan Koekkoek die een bal van een meter of veertig hoog in de doelmond brengt. Keeper Jan van Ooijen grijpt mis en via een verdediger van WNC verdwijnt de bal in het doel. Een miraculeus doelpunt, maar hij telt en Meerkerk staat op voorsprong. Nog geen drie minuten later een schot van Joey van Putten. WNC komt met de schrik vrij als doelman van Ooijen de bal net voldoende aantikt waardoor de tweede treffer uitblijft. Na bijna een half uur spelen is het opnieuw doelman Jan van Ooijen die een hoofdrol vervult door een bekeken inzet van Martijn van der Hagen uit de hoek te ranselen. De laatste gevaarlijk actie in de tweede helft komt op naam van de thuisploeg als Martijn van der Hagen zich verstapt bij een verdedigende actie. De inzet belandt buiten bereik van doelman Wilco den Tuinder op de lat. Naast mooie combinaties van Meerkerkzijde die in schoonheid stranden wordt de rust met een 0-1 voorsprong bereikt.

De tweede helft geeft een ander beeld. WNC probeert het wel maar is niet echt bij machte om het Meerkerk moeilijk te maken  Veel kansen vallen er niet te noteren. Guus Vreeswijk is een keer dichtbij als hij ontsnapt aan de buitenspelval. De bal gaat rakelings voorlangs. Keeper Jan van Ooijen treedt nog een keer handelend op als Joey van Putten alleen voor hem verschijnt. WNC kan er weinig tegenover stellen. Een kopbal die over gaat van Hendri van Dooijeweert is eigenlijk het enige vermeldenswaardige wapenfeit. WNC probeert het in de slotfase dan maar op inzet. Het verontrust Meerkerk niet. Het biedt immers ook ruimte aan de voorwaartsen. Trainer Bert Buizert heeft inmiddels Patrick Vuurens in het veld gebracht voor Theo van Zessen en iedereen verwacht dat Meerkerk de voorsprong zal vergroten. Toch loopt het totaal anders. Een speler van WNC krijgt de bal hard tegen het hoofd en gaat neer. De scheidsrechter laat doorspelen. Patrick ontfermt zich over de WNC-speler. Meerkerk is even uit positie en lijkt te wachten op een fluitsignaal, dat blijft uit en het is WNC dat de 1-1 binnen schiet. De wedstrijd lijkt alsnog op een gelijkspel uit te draaien, want met nog drie minuten op de klok lijkt de wedstrijd gespeeld. Meerkerk wil niet meewerken aan het feestje, recht de rug en het is Guus Vreeswijk die op snelheid met de bal aan de voet de zestien meter binnen gaat. Hij wordt aangetikt, en een strafschop is het onvermijdelijke resultaat. Patrick Vuurens legt de bal klaar. Na wat oponthoud kan de penalty worden genomen. Een kleine schijnbeweging en de keeper is kansloos op de perfect ingeschoten strafschop. Meerkerk lijkt de overwinning op zak te hebben. WNC dringt nog een keer aan en zelfs de doelman in het Volendam-oranje gehuld verschijnt in de frontlinie. Het blijft zonder gevolgen en ook de corners diep in blessuretijd van de thuisploeg leveren niets op.

Meerkerk rehabiliteert zich voor het verlies van een week terug. Een mooie overwinning waarbij maar weer eens blijkt dat de ploeg over veel veerkracht beschikt. Een bijzonder belangrijk gegeven met het oog op de naderende nacompetitie. De overwinning betekent dat Meerkerk ook theoretisch in veilige haven is, waardoor het de laatste twee wedstrijden vrijuit kan voetballen. Als het de ploeg lukt om de vorm van vanmiddag vast te houden, dan kunnen we nog twee mooie wedstrijden in de reguliere competitie tegemoet zien, waarbij dan tevens vertrouwen kan worden gekweekt voor de nacompetitie.

Tot slot willen wij de de felicitaties via deze weg overbrengen aan Rijsoord dat vanmiddag ongeslagen het kampioenschap binnenhaalde. Een prestatie van formaat, waarmee het verlore gegane terrein in één seizoen werd terug gewonnen.