Meerkerk blijft dankzij winst op VVAC in race

90'

Mannen, 1, Groep 1 41

27 augustus 2013 20:00

Hoogdalem, C.A van

Meerkerk kende geen gemakkelijke avond. VVAC maakte het de Meerkerkers meer dan lastig. De geelzwarten mochten van geluk spreken dat het bij rust slechts tegen een 1-0 achterstand aankeek. Aan VVAC kant was het de vaak ongrijpbare Bart Koomans die na een fraaie rush over rechts doelman Wilco den Tuinder kansloos liet.

Na rust kwam Meerkerk sterk uit de startbloken, maar wist niet door te drukken. VVAC toonde veel inzet en het duurde tot de 70e minuut voordat Meerkerk langszij kon komen. Een snelle uitbraak over rechts leide de 1-1 in. Floren Streefkerk vond Guus Vreeswijk die koelbloedig afrondde. Nog geen vijf minuten later gooide Meerkerk de wedstrijd in het slot. Het was opnieuw Floren Streefkerk, nu op links, die het doelpunt inleidde. Met een pass door de benen van een VVAC-verdediger bereikte hij Guus Vreeswijk. Guus haalde uit en via de paal belandde de bal in de voeten van Martijn van der Hagen die beheerst inschoot. (1-2)

Het moegestreden VVAC  berustte in de tweede nederlaag op rij. Meerkerk blijft dankzij de overwinning in de race. Om de volgende ronde te bereiken telt alleen winst op Veerse Boys In ieder geval iets om voor te voetballen.

De wedstrijd a.s. zaterdag begint op een voor Meerkerk begrippen wat ongebruikelijk tijdstip 17:00 uur. Dus alle tijd om eerst boodschappen voor het weekend in huist te halen en daarna allemaal naar Raamsdonksveer. Tot zaterdag.