...

E-pupillen, E1, Groep 2 07

7 september 2013 10:15

Rene Dekker

Vandaag stond onze 2e bekerwedstrijd op het programma. Na de winst van vorige week tegen Lrc, mochten we het vandaag opnemen tegen Peursum E1. De verwachting was dat we vandaag meer tegenstand konden verwachten dan vorige week.

Met Wessel teruggekeerd van vakantie en Niels die sinds deze week ook deel uitmaakt van de E1 was vandaag de E1 compleet. Om kwart voor 10 werd er verzameld en omgekleed. Er zijn wat klachten over de wedstrijdtenues, want zo'n beetje alle kleding heeft 'maatje Daan'. De wat grotere spelers hebben dus iets te kleine shirts, broekjes en sokken. We hopen dat dit snel opgelost is.

Dan het belangrijkste van de zaterdag, de wedstrijd. Omdat sommige spelers nog wat moeite hebben met het houden van hun plekje, werd opnieuw afgesproken om hier vandaag weer goed op te letten. Ook moest er bij balverlies meteen het besef zijn dat je de bal weer terug moet veroveren.

Helaas liepen we vandaag, net als vorige week, tegen een snelle achterstand aan. Luuk vergat op te lopen en schoot de bal bij een speler van Peursum in de voeten, dit buitenkansje lieten zij niet onbenut en de achterstand was daar. Als je een foutje maakt kun je twee dingen doen. Je kop laten hangen of alles er aan doen om je fout goed te maken. Gelukkig is Luuk iemand die voor dat laatste gaat. Door twee keer goed op te lopen en twee keer een goede bal op spits Daan te geven, zette hij ons eigenlijk op een 2-1 voorsprong.

Het eerste kwartier speelden we vrij aardig, we waren beter dan Peursum en zij hadden moeite om de ruimtes te belopen. Na ons goede kwartier kantelde de wedstrijd. We gingen meer uit onze positie lopen en daardoor werden de ruimtes op het veld erg groot. De verdediging kwam zwaar onder druk te staan en helaas kregen we voor rust nog twee doelpunten om onze oren. We gingen dus richting de limonade met een 3-2 achterstand.

Na rust bleef het van onze kant matig. Peursum bleef de betere ploeg en liep uit naar een 4-2 voorsprong. Gelukkig kon Wessel vrij snel iets terug doen en daardoor bleven we in de wedstrijd. Na zo'n doelpunt hoop je dat de ploeg doordrukt en op zoek gaat naar de gelijkmaker en misschien nog wel de winst. Helaas voor ons liet Peursum dit niet toe, want zij waren het die nog twee keer scoorden. 3-6 na ruim 35 minuten.

Toch gaf Meerkerk niet op en eindelijk lieten wij weer het betere van het spel zien. Bart en Daan zorgden voor de 4- en 5-6. Met man en macht werd geprobeerd om de gelijkmaker te scoren. Het geluk ontbrak alleen in de afronding en ook de keeper hield er nog een paar mooie ballen uit. Een puntje zat er vandaag helaas niet in.

Een wedstrijd dus met twee gezichten van Meerkerk. We hebben het eerste en laatste kwartier een E1 gezien die heel leuk kan voetballen en kansen kan creëren. Tussen dat eerste en laatste kwartier hebben we helaas de wedstrijd verloren. In die periode stonden we slecht als team en Peursum maakte daar dankbaar gebruik van. Woensdag spelen we de laatste oefenwedstrijd tegen SVS'65 E1, volgende week start de competitie. Hopelijk kunnen we dan de hele wedstrijd een goede E1 zien!