...
50'

11 september 2013 18:45

Na al het herfstgeweld van de afgelopen dagen kwam rond etenstijd de zon weer tevoorschijn. Goede timing, want er stond vandaag een avondwedstrijd op het programma. Rond een uur of 6 werd er verzameld en we vertrokken richting Spijk, om het daar op te nemen tegen Svs'65 E1.

Op het mooie kunstgrasveld van Spijk werd geprobeerd om vertrouwen te tanken voor de competitie die zaterdag start. De plaatselijke E1 had hetzelfde idee en daardoor werd het een leuke en spannende wedstrijd.

De eerste helft begon voor ons weer niet zo goed, want na vijf minuten stonden we achter. Een gewoonte waar we snel van af willen. Het eerste gedeelte van deze helft was niet de sterkste van onze kant. Spijk was een goed voetballende ploeg en had een aantal zeer dreigende spelers. Het tweede gedeelte van de eerste helft kregen wij wat meer de overhand. Door de tegenstander vast te zetten en vroeg te jagen kregen we meer balbezit en meer kansen. Kansen moet je afmaken en daar ging het wel mis bij ons vandaag. We produceerden geen gevaarlijke schoten, maar laffe zachte balletjes over de grond. Geen probleem dus voor de keeper. Een keeper overigens die uit moest kijken dat hij zijn hoofd niet stootte tegen de lat. Ruststand 1-0 in het voordeel van Spijk.

In de rust maar eens gevraagd waarom het zo moeilijk was om te scoren. Dit had volgens de spelers alles te maken met de bal. Het was inderdaad wel een rare zware bal om mee te voetballen. Maar goed, ook deze bal was rond dus de spelers moesten het maar accepteren en op zoek blijven gaan naar de gelijkmaker. Tijdens de tweede helft was Bart de bal zo zat, dat hij via de keeper de bal ergens ver in de struiken schoot. Andere bal dus! De spelers haalden hun gelijk, want juist in deze periode werd de verdiende gelijkmaker gescoord. Het was Wessel die de keeper eindelijk wist te passeren. Spijk voelde nattigheid en de zware bal werd gezocht en gevonden.

De tweede helft waren we eigenlijk constant de betere ploeg. Spijk was alleen gevaarlijk door uittrappen van de keeper, maar Luuk liet zich hier niet door verrassen en haalde weer een hoop weg. Ook Rowan was vandaag in vorm en liet zien dat hij klaar was voor de competitie.

Helaas kwamen we toch weer op achterstand en het einde van de wedstrijd naderde. Meerkerk bleef knokken en scoorde uiteindelijk de verdiende gelijkmaker. Bryan schoot van afstand raak. Toch nog een gelijkspel denk je dan, maar Spijk wist nog een keer te scoren in de blessuretijd van deze wedstrijd. Weer net verloren dus. Toch zag het spel er in de tweede helft goed uit. Kijken of we zaterdag dat weer kunnen doen en misschien dat we met onze eigen ballen wel die doelpunten kunnen scoren!