...

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

28 september 2013 14:30

Geerlings, A.M.

In een bijzonder boeiende wedstrijd deelden SV Meerkerk en FC Lienden de punten. Doelrijpe kansen waren er genoeg. Toch bleef de teller steken op 1-1. Beide ploegen scoorden vanaf de strafschopstip.

Na het inmiddels bekende ritueel, de controle van de spelerspassen op het veld,  kon kort na half drie worden afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Geerlings uit Wijngaarden.

Meerkerk was nog verre van volledig. In tegenstelling tot vorige week kon trainer coach Bert Buizert weer beschikken over Patrick Vuurens en Guus Vreeswijk. Ook de licht geblesseerde Theo van Zessen begon in de basis. Verrassend was de start van Roderik Luitjes in de hoofdmacht. Hij zou zich ontpoppen tot één van de gangmakers in deze wedstrijd.

Het was al snel duidelijk dat de geelzwarten snode plannen hadden. De ploeg zette de ploeg uit Lienden onder druk. Een voorzet van de voet van Gijsbert Bruijnes, die oprukte over de linkerflank was de eerste waarschuwing. De voorzet leverde de nodige problemen op voor keeper Marco van Binsbergen. Hij liet de bal los. Niemand in de buurt om de bal binnen te werken, waardoor hij met de schrik vrijkam. Het eerste karwei voor Meerkerk doelman Klaas Jan van Zessen viel te noteren in de 8e minuuut. Met een katachtige reflex op de lijn wist Klaas Jan een doelpunt van Mohamed Bouraarassi te voorkomen.

Meerkerk pakte de draad weer op en had het betere van het spel. Een schitterende steekpass van Patrick Vuurens op Guus Vreeswijk leidde een grote kans in. Guus gooide er een prachtige passeeractie uit en verscheen alleen voor de doelman van de Betuwenaren. Laatsgenoemde bleek de sterkste en hield het doel schoon. Kort daarna in de 17e minuut was het opnieuw de keeper die redding bracht. Dit keer op een inzet van Gert Jan Koekkoek die opdook bij de tweede paal.

Helaas moest Theo van Zessen ervaren dat hij onvoldoende was hersteld. Hij kon niet verder. Zijn vervanger Floren Streefkerk. FC Lienden had moeite om vat te krijgen op het spel van de Meerkerkers. Trainer coach Jacob van Zanten greep in en haalde de op scherp staande Anass Aamri na 32 minuten spelen naar de kant.

Net daarvoor was Meerkerk op voorsprong gekomen vanaf de strafschopstip. Het was Patrick Vuurens die de penalty verzilverde. De aanleiding vormde het achterover trekken van Floren Streefkerk binnen de beruchte lijnen. Ook FC Lienden claimde in de 32e minuut een strafschop. Scheidsrechter Geerlings zag er niets in en Meerkerk kwam met de schrik vrij. Sterker Meerkerk krijgt zelfs een mooie kans om de voorsprong te vergroten. Floren Streefkerk rukt op over links, ziet de volledig vrijstaande Martijn van der Hagen staan, maar helaas is de pass niet zuiver waardoor een mooie kans verloren gaat.

Even voor rust schudt FC Lienden nog een keer aan de boom. De door Gert Jan Koekkoek onzichtbaar gemaakte spits Mohamed Echahbouni, die tot vandaag  al zes keer scoorde, kopt  in. Samen met keeper Klaas-Jan van Zessen weet Gert Jan dit keer het gevaar af te wenden. In de toegevoegde tijd nog een vrije trap. De inzet  van Abid el Idrissi wordt door Klaas-Jan van Zessen corner gestompt. Het is het laatste wapenfeit van een boeiende eerste helft, die met een 1-0 ruststand voor de thuisploeg wordt bereikt.

Na rust is het FC Lienden dat onmiddellijk op zoek gaat naar de gelijkmaker. Meerkerk heeft alle moeite om het spel van de blauwwitten te ontregelen. Een gele kaart voor Koen Vemeer nadat hij de snelle Mohamed Bouraarassi onreglementair af moet stoppen zegt in dit verband voldoende. Toch ontstaan er geen serieuze mogelijkheden voor FC Lienden. Als Meerkerk de regie weer over lijkt te nemen na een klein kwartier spelen, krijgt het een onaangename verassing te verwerken. Gert Jan Koekkoek zet een blok. Spits Mohamed Echahbouni loopt hier maar wat graag tegenaan en verdient daarmee een strafschop. Vanaf de stip schiet Echahbouni zijn zevende doelpunt van het seizoen binnen.

Wie zou denken dat Meerkerk dat al veel heeft gegeven nu zal capituleren, komt bedrogen uit. Sterker Meerkerk weet het spel weer naar zich toe te trekken. In het laatste half uur krijgt het zelf de mooiste kansen op een beter resultaat. Patrick Vuurens is tweemaal dichtbij, maar evenzo vele keren gaat de bal via een FC Lienden lichaam corner. Roderik Luitjes ziet in de 31e minuut de keeper ver voor de goal staan en probeert het met een schot van een kleine veertig meter. De bal gaat rakelings over. Floren Streefkerk lijkt de beslissing op de schoen te hebben in de 33e minuut. Aangespeeld door Martijn van der Hagen twijfelt hij niet en schiet uit de draai. Keeper Marco van Binsbergen weet op miraculeuze wijze het schot onschadelijk te maken. Het slotaccoord is voor Guus Vreeswijk. Een schot in de laatste minuut van de wedstrijd gaat een half metertje naast nadat Guus kort daarvoor stuitte op doelman Van Binsbergen.

De dank van FC Lienden gaat ongetwijfeld uit naar keeper Marco van Binsbergen. Hij zorgde er voor dat een punt in de tas mee terug kon naar Lienden. Meerkerk had misschien meer verdiend. Toch kan de ploeg tevreden zijn. Met veel inzet en gedisciplineerd spel wist men het  frivole FC Lienden in toom te houden. Volgende week wacht opnieuw een krachtproef als SC Everstein op bezoek komt.