Patrick Vuurens (intikker)

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

2 november 2013 14:30

Roeland, I.

Meerkerk toonde vanmiddag karakter. In de eerste helft werkte de ploeg tot twee maal toe een achterstand weg. Vervolgens maakten de geelzwarten het in de tweede helft met uitstekend voetbal af. Resultaat een mooie 2-4 overwinning op het echte gras in Eethen.

Vorige week zag het er nog zo somber uit. Het verslag kopte: “Meerkerk in de hoek waar de klappen vallen”. Daar was vanmiddag weinig van te merken. Alleen het eerste half uur had Meerkerk moeite met het snelle combinatievoetbal van GDC. Daarna was het de beurt aan Meerkerk, dat om in wielertermen te spreken, er op en er over ging.

Wennen

Om half drie trapten de ploegen af onder leiding van scheidsrechter Roeland uit Sleeuwijk. GDC startte voortvarend. Het leverde in de beginfase direct twee corners op. Deze waren niet van gevaar ontbloot. Meerkerk bleef gelukkig overeind en begon wat grip te krijgen op de wedstrijd. Het was kennelijk nog even wennen in de achterste linie, waarin Gert Jan Koekkoek en Ferry Hoefakker ontbraken vanwege een blessure. Koen Vermeer was weer van de partij en speelde net als Bas Krul in de achterste linie. Na ruim een kwartier kon GDC wel juichen. Een schitterend doelpunt van Stefan Storchart vormde de aanleiding. Hij krulde vanaf een meter of 25 de bal in de verre hoek. Het antwoord van Meerkerk liet niet lang op zich wachten. Helaas ging de kopbal van Patrick Vuurens langs de verkeerde kant van de paal.

Drie enerverende minuten

Meerkerk trok het inititatief steeds meer naar zich toe en je merkte dat er een doelpunt in de lucht hing. Doelpogingen van Patrick Vuurens en Youri van Blanken strandden. In beide gevallen keerde een GDC verdediger hun inzet. In de 31e minuut had Youri van Blanken wel succes. De opgerukte Thomas Mulders leverde een perfecte voorzet af. Vanaf de linkerflank kwam de bal voor de voeten van Youri van Blanken, die vanaf een meter of vijf de bal snoeihard in het doel joeg. Keeper Wesley van der Wardt was kansloos. De vreugde was van korte duur. Stijn Schuller beging een overtreding net voor het 16-meter gebied. Gevolg een gele kaart voor Stijn en een mooie positie voor een vrije trap in het voordeel van de thuisploeg. Jamie Youell nam de vrije trap. Via een Meerkerk verdediger veranderde de bal van richting en verdween in het doel. Even leek het of de koppies hingen, maar dat was slechts schijn. De bediener van het scorebord mocht in de 34e minuut opnieuw aan het werk. Weer was het Meerkerk dat zich terug knokte in de wedstrijd. Joey van Putten ontsnapte over links en kwam oog in oog met keeper om vervolgens beheerst af te ronden. Het betekende een afsluiting van drie enerverende minuten, waarin even zo veel doelpunten vielen.

In de slotfase van de eerste helft zijn beide ploegen nog één keer gevaarlijk. Voor GDC is het Pascal de Vries, die de bal na een schot voorlangs ziet gaan. Een schot van Youri van Blanken namens Meerkerk is een prooi voor keeper Van der Wardt.

Twijfel

Na rust geeft Meerkerk pas echt gas. Het begint met een snel doelpunt in de 46e minuut. Floren Streefkerk is de maker. Een snelle aanval waarin Floren zijn tegenstander zijn hielen laat zien om vervolgens hard uit te halen. Doelman Wesley van der Wardt heeft geen verweer. Nog geen drie minuten later noteren we een vrije trap van Youri van Blanken. De bal gaat rakelings naast. Was dit nog uit een stilstaande situatie, ook voetballend is Meerkerk heer en meester. Roderik Luitjes ziet zijn schot net over het doel verdwijnen. Een poging van Patrick Vuurens wordt vroegtijdig verijdeld. Een strafschop blijft uit en was mogelijk ook wat zwaar gestrafd geweest. Meerkerk laat zich hierdoor niet van de wijs brengen en blijft op zoek naar de verlossende vierde treffer. Deze lijkt er te komen in de 68e minuut. Het is de opgestoomde Gijsbert Bruijnes, die vrij voor de doelman verschijnt. Hij krijgt de bal op het juiste moment mee van Youri van Blanken. Even bestaat er twijfel bij Gijsbert zelf afmaken, of toch afgeven op Patrick Vuurens. Gevolg een rollertje, dat keeper Wesley van der Wardt opraapt. GDC leeft nog.

Collectief

De tijd van de wissels breekt aan. Thomas Mulders, die weer alles heeft gegeven vanmiddag, verlaat moegestreden het veld. Jesse van der Wal is zijn vervanger. Bij GDC brengt trainer Frans Grondman Stefan van Veen in plaats van Joost van Rooijen. Het spelbeeld verandert hierdoor niet. Wel de stand op het scorebord. Roderik Luitjes die deze middag weer van onschatbare waarde is, zorgt voor de inleiding. Hij verovert de bal in de zestien en rukt op naar de achterlijn om vervolgens een perfecte voorzet af te leveren. Patrick Vuurens schat de voorzet op de juiste waarde. Hij bezorgt Meerkerk met een intikker een kwartier voor tijd een 2-4 voorsprong. De viering van het doelpunt toont de ontlading bij de spelers. Na de tegenslag van de afgelopen periode heeft de ploeg het als collectief voor elkaar. Je merkt aan alles dat de groep deze voorsprong niet meer uit handen zal geven. De wedstrijd is gespeeld en ondanks de acht minuten extra tijd komt Meerkerk niet meer in gevaar.

Beide benen op de grond

Meerkerk liet zich vanmiddag van zijn beste kant zien. Het vocht voor iedere meter. In deze vorm kan de ploeg nog ver reiken. Niemand verzaakte en we mogen spreken van een sterke teamprestatie.  Natuurlijk staan we met beide benen op de grond. De belangrijkste wedstrijd is steeds de eerst volgende. Opnieuw een tegenstander uit het Land van Heusden en Altena. Rijswijkse Boys is aanstaande zaterdag te gast op ‘t Hoog. Een ploeg die het uitstekend doet in zijn laatste seizoen. Ongetwijfeld zijn ze er op gebrand om de punten mee naar Rijswijk (NBr) te nemen. Of Meerkerk dat laat gebeuren valt te bezien. We zien u graag volgende week op ’t Hoog. Er wacht dan ongetwijfeld weer een spannende wedstrijd.