7 december 2013 10:30

Sjaak de Wild

Zaterdag; 7 december
De spannende derby tussen Meerkerk D1 en Ameide D1

We moesten om 9:45 aanwezig zijn in de kleedkamer en toen zijn we naar de 2e bestuurskamer geweest om daar de wedstrijd te bespreken.
Van de teamleiding kregen we de opdracht om deze laatste wedstrijd van het seizoen meer dan 100% inzet te tonen om te kunnen winnen.

We zijn begonnen met de warming-up. Iedereen was fit behalve Daan ,want die was ziek. De aanvoeder voor deze wedstrijd was Jeremy. De wissels gingen de keeper inschieten. Dat waren Milan, Joelle, Aco en Roben. Toen begon de wedstrijd om 10:30, onder leiding van Sjaak en Bert. We begonnen direct fel op de tegenstander af te jagen en druk te zetten. Er werd prima overgespeeld en er onstonden mooie combinaties. We zaten duidelijk lekker in de wedstrijd.

Kansen op een doelpunt kwamen al snel. In de 2e min schoot Jermy op de paal, jammer maar de toon was gezet. We bleven druk zetten en dat zette zich om in het 1e doelpunt, een voorzet van Rik werd in de 4e min. mooi door Jermy tussen de palen van Ameide gewerkt. In de 14e min kwam er een aanval van Ramon en Jesse, maar dat schot ging net naast. In de 15e min kwam Joelle er in, en de eerste bal die ze kreeg scoorde ze de 2-0 voor ons. Meerkerk zakte hierna een beetje in en Ameide scoorde in de 25e min de 2-1. Gelukkig werden we hierdoor weer beetje wakker van en begonnen weer goed te voetballen. Dit resulteerde in een mooie pass van Jermy op Milan en deze scoorde in de 28e min de 3-1.

Toen hadden we rust. Na een kwartier rust konden we er weer tegen aan voor de 2e helft Ameide begon de 2e helft zeer sterk en kwam in de 38e min. Op 3-2.
Toen Meerkerk de aftrap kreeg na het doelpunt van Ameide ging Rik er met de bal vandoor en gaf een mooie voorzet op Milan en we scoorden de 4-2 in de 39e min. De aanvallen van Meerkerk en Ameide gingen op en neer en het bleef spannend. Jesse ging met de bal vanaf de middellijn naar het strafschopgebied en gaf een pass naar Milan en maakte in de 53e min de 5-2 en toen was de wedstrijd gespeeld.