30 november 2013 11:00

Vandaag speelden we een bekerwedstrijd in Dordrecht tegen D1 van ST GSC/ODS.

Voor sommigen van ons een oude bekende daar er ooit met de E1 een voorwedstrijd tegen gespeeld is bij FC Dordrecht.

Maar nu de wedstrijd van vandaag.

Arnold, deze keer de gelegenheidscoach, had de spelers zo veel mogelijk op hun oude vertrouwde positie laten staan. Er werd vanaf het startsignaal direct scherp gevoetbald en er werd goed druk naar voren gezet. Het hele elftal hield zich redelijk tot goed aan de afspraken. Dat resulteerde in goed combinatie voetbal dat zich vooral afspeelde op de  helft van de tegenstander.

Er werden zelfs tot 4 keer toe goede kansen gecreëerd maar door slordigheid en goed keeperswerk van de tegenstander werden het geen doelpunten. We bleven goed druk zetten en eigenlijk was het een kwestie van wachten op de meer dan verdiende voorsprong.

Een doelpunt hing in de lucht. Helaas was dit doelpunt voor de tegenstander die tot dan toe niet 1 keer bij ons doel geweest was. Mouwen opstropen en weer verder want wij waren gewoon voetballend beter en dat doelpunt zou wel komen. Toch is het bij de volgende uitbraak van de tegenstander weer raak, 2-0, tevens de ruststand.

Na rust werd de draad gewoon weer goed opgepakt. Van onze kant werd er vanaf de eerste minuut weer naar voren gespeeld. De tegenstander kwam nauwelijks aan voetballen toe. Bij Blorn was het rustig voor de goal. Het geloof in een overwinning is er nog steeds.

Na een mooie aanval via de rechterkant komt de bal bij Joelle die hem terug legt op Ramon. Hij haalt uit en de bal knalt de kruising in, een meer dan verdiende 2-1.

De laatste 10 minuten van de wedstrijd gaan we echt voor de aansluiter en de winst.
De teamleiding wisselt verdedigend ingestelde spelers voor meer aanvallende. Daaruit komen nog wel wat kansjes. Net voor het eindsignaal krijgen we nog een vrije trap. De bal komt in het hart van het 16 meter gebied en wordt net langs de paal geschoven.

De tegenstander krijgt ook nog twee vette kansen uit een counter maar komen gelukkig niet meer tot scoren, dit had ook echt onverdiend geweest. Jammer want wij hadden het voetballend gezien zeker verdient om hier te winnen en een ronde verder te bekeren.