90'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

14 december 2013 14:30

Koster, J.A.

Meerkerk leverde vanmiddag een formidabele prestatie. Met een enorme teamspirit bezorgde het koploper Roda Boys Bommelerwaard het schaamrood op de kaken. In de eerste helft deelde Meerkerk de knock-down uit. Na een half uur spelen stond het binnen vijf minuten 3-0. Na rust breidde Meerkerk de voorsprong uit naar 4-0. Even was er hoop bij de gasten. Ze kwamen terug tot 4-2. In de laatste minuut van de wedstrijd beslechtte Meerkerk het pleit voor de Bommelerwaarders door de 5-2  te scoren.

Na een week gedwongen rust stonden beide ploegen vanmiddag weer aan de aftrap. Meerkerk stond voor een zware opdracht. Hoe bestrijdt je Roda Boys Bommelerwaard, de trotse koploper. De entourage was uitstekend. Naast de worstverkoop was er de jeugd. Zij posteerden zich met trom achter het “vijandelijke” doel. Het miste zijn uitwerking niet.

Om half drie de aftrap onder leiding van scheidsrechter Koster uit het Zeeuwse Vrouwenpolder. De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Het duurde tot de 26e minuut voordat er sprake was van echt doelgevaar. Gelukkig bracht Meerkerk doelman Klaas Jan van Zessen redding. Roda Boys Bommelerwaard toonde zich qua veldspel wel iets beter. Toch leverde het geen serieuze kansen op. De verdienste van Meerkerk dat zich gedisciplineerd opstelde.

Dan breekt een periode aan die we niet snel  mogen vergeten. In vijf minuten legt  Meerkerk de basis voor de overwinning tegen koploper Roda Boys Bommelerwaard. Een terugspeelbal van Jordanis Motchatsis leidt het onheil in voor de gasten. Keeper Jeffrey van Loo is de klos. Hij duwt volledig overbodig Martijn van der Hagen naar de grond binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Koster kan niet anders dan wijzen naar de beruchte strafschopstip. Kadootjes moet je uitpakken en Youri van Blanken beseft dit als geen ander. Hij schiet de strafschop onberispelijk binnen na een half uur spelen. Nog geen twee minuten later is het opnieuw raak. Een vrije trap na een overtreding op Roderik Luitjes vormt de inleiding. De maker van de strafschop Youri van Blanken neemt de vrije trap. De scherp aangesneden bal leidt tot het nodige misverstand. De uitkomende doelman Jeffrey van der Loo is opnieuw kansloos. Dit keer is het zijn medespeler Pascal Ippel, die Meerkerk te hulp schiet. Met een kopbal passeert hij zijn eigen doelman. Het  betekent de 2-0 voor Meerkerk. Roda Boys stelt kort daarna Meerkerk doelman Klaas Jan van Zessen op de proef. Het schot van Toby Tan verwerkt Klaas Jan tot corner. Dan in de 35e minuut is het Joey van Putten. Aangespeeld door Martijn van der Hagen, draait Joey zich schitterend vrij en passeert doelman Jeffrey van der Loo binnen vijf minuten voor de derde maal.

De rust keert weer en het duurt tot de slotfase van de eerste helft voor er weer sprake is van doelgevaar. Roda Boys Bommelerwaard is onzorgvuldig en na twee doelpogingen is het uiteindelijk Jordanis Motschatsis die ver naast schiet. Een vrije trap in de laatste minuut is een prooi voor Meerkerk doelman Klaas Jan van Zessen, die de bal corner stompt. Scheidsrecher Koster die uitstekend leidt laat de corner nog nemen. Deze levert niks op voor de Gelderlanders. Kort daarop is het tijd voor de thee.

Na rust is het Meerkerk dat opnieuw van zich doet spreken. Je verwacht een ontketende koploper maar het is Martijn van der Hagen die het slot in de deur lijkt te gooien. Een prachtige crosspass van Patrick Vuurens schat Martijn op waarde. Hij ziet dat keeper Jeffrey van der Loo iets te ver voor zijn doel staat. Met een prachtige boogbal laat hij de keeper kansloos. Meerkerk leidt met 4-0 in de 48e minuut. Nog geen drie minuten later is het te wijten aan nonchalance dat Meerkerk de voorsprong niet verder uitbouwt. Een hakballetje van Martijn van der Hagen is net te veel van het goede. De kans strandt in schoonheid.

Even lijkt het erop dat  Meerkerk toch nog in last komt. Trainer Gerrie Schaap brengt in de 57e minuut  Bart Goesten in. Nog geen drie minuten later is het deze Bart Goesten die aan de basis staat van de 4-1. Zijn voorzet komt voor de voeten van aanvoerder en spits Ozcan Ozkaya tikt beheerst binnen. Nog geen twee minuten later is het Ozkaya die een vrije trap krijgt.toegekend. Jean-Philip Becht ontfermt zich over de bal, legt deze klaar om vervolgens de bal perfect binnen te schieten, 4-2. Meerkerk wankelt.

De geelzwarten herpakken zich. Er volgt een schot van Martijn van der Hagen. Dit keer laat keeper Jeffrey van der Loo zich niet verrassen. Guus Vreeswijk komt in het veld voor Joey van Putten halverwege de tweede helft. Guus is bijna direct succesvol. Martijn van der Hagen verovert de bal ter hoogte van de middenlijn, speelt Guus aan, die rakelings voorlangs schiet.

Ook Roda Boys blijft het proberen. Niet met voetballende acties, maar met name uit vrije trappen. Gelukkig voor Meerkerk gaat een vrije trap van Pascal Ippel naast. De aansluitingtreffer blijft daardoor uit.

De wedstrijd golft op en neer en de volgende kans is voor Guus Vreeswijk. Zijn geplaatste inzet binnenkant voet na een vergissing van de Roda Boys doelman gaat rakelings naast. De spanning blijft. In de 79e minuut is het spits Ozcan Ozkaya die rakelings naast kopt. Meerkerk probeert het opnieuw van afstand. Wie anders dan Martijn van der Hagen. Dit keer pakt keeper Jeffrey van der Loo de bal. De slotfase nadert en de verrassing komt in zicht. In de laatste minuut van de wedstrijd is er de kers op de taart. Guus Vreeswijk stuurt met een paar prachtige kapbewegingen drie verdedigers het bos in. Ook keeper Jeffrey van der Loo heeft geen antwoord. Guus passeert de doelman en bepaalt daarmee de eindstand bepaalt op 5-2.

Kort daarna fluit scheidsrechter Koster voor de laatste keer deze middag. Een scheidsrechter die de wedstrijd perfect aanvoelde, liet voetballen en de kaarten op zak kon houden, Een compliment ook aan de spelers die wederzijds respect opbrachten voor elkaar. De grote winnaar het publiek. Maar liefst zeven doelpunten. Daar ga je voor naar voetbal. Natuurlijk is een nederlaag een hard gelag voor de supporters van Roda Boys Bommelerwaard. Toch zullen zij erkennen dat Meerkerk vandaag de terechte winnaar was.

Meerkerk was vanmiddag ongenaakbaar. Het versloeg de koploper. Roda Boys Bommelerwaard liep op ’t Hoog tegen de eerste nederlaag aan dit seizoen in een uitwedstrijd.

De Meerkerkers vochten als leeuwen, geen speler uitgezonderd. Het thuispubliek genoot met volle teugen en terecht. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het zal niet gemakkelijk worden in Dalem. Met de winst van vandaag tegen de koploper is in ieder geval zelfvetrouwen getankt. In de stand stijgt Meerkerk naar de vierde positie en ook in de tweede periode doet Meerkerk goede zaken,. Hierin staan de geelzwarten nu derde. Kortom een uitstekende middag..