...

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

1 februari 2014 14:30

Elderson, N.

Meerkerk revancheerde zich tegen Tricht voor de geleden nederlaag eerder dit seizoen in de uitwedstrijd. Ondanks het betere veldspel van de thuisploeg was de hulp van een Tricht-verdediger nodig om tot de volle winst te komen. De overwinning viel niets op af te dingen. Doelpunten van eigen makelij hadden de overwinning meer cachet gegeven. We koesteren de driepunten natuurlijk wel.

Overvloedige regenval

Even hing het doorgaan van de wedstrijd aan een zijden draadje. De overvloedige regenval leek zelfs voor de velden op ’t Hoog te veel. Herkeuring was nodig. Om half elf gaf de consul het verlossende woord. De wedstrijd kon doorgaan. Scheidsrechter Ederson uit Zeeuws Vlaanderen kon de reis aanvangen. Om half drie trapten Meerkerk en Tricht onder zijn leiding af.

Gehavend

Meerkerk startte enigszins gehavend. Naast de langdurig geblesseerden ontbraken vanmiddag ook Koen Vermeer en Theo van Zessen. Zij genoten van de verse sneeuw. Meerkerk startte uitstekend. Tricht kreeg niet of nauwelijks vat op de geelzwarten. Na zes minuten al een mooie kans. Joey van Putten dacht iets te lang na, waardoor zijn inzet naast ging. Het antwoord van Tricht liet niet lang op zich wachten. Een schot uit de tweede lijn van Kevin van den Bergh verdwijnt hoog over het Meerkerk-doel. Een gevaarlijke counter van de Trichtenaren waarbij aanvoerder Ramon van Soelen van zich doet spreken wordt onschadelijk gemaakt. Gert Jan Koekkoek stopt de gevaarlijke spits af.

Domper

Na een wat rustige fase is het in de 27e minuut Floren Streefkerk die oog in oog komt met de doelman van de gasten. Doelman Rian Drost verhindert dat Floren scoort. Ook in het verdere verloop van de aanval slaagt Meerkerk er niet in om de score te openen. Sterker, het is Tricht dat drie minuten later op voorsprong komt. Doelman Klaas Jan van Zessen tast mis en het is aanvoerder Ramon van Soelen die de bal inkopt. Een domper van jewelste.

Animator

Meerkerk recht de rug. Youri van Blanken is de grote animator. Na een mooie actie ziet hij zijn schot geblokt. Het levert slechts een corner op. Net voor rust is het toch raak. Een afgeslagen bal komt bij Roderik Luitjes. Hij controleert de bal op de borst om vervolgens vanaf de rand van de zestien verwoestend uit te halen. De 1-1 is een feit. Net voor rust een wat ongelukkig moment. Youri van Blanken en Sven van Maurik gaan het duel aan. Een ongelukkige botsing is het gevolg. Scheidsrechter Enderson beoordeelt het als ruw spel en toont Youri geel. Sven van Maurik kan niet verder. Zijn vervanger de inmiddels 43-jarige routinier Egon Salzmann. Kort daarna is het tijd om te gaan rusten.

Eigen doelpunt

Na rust speelt Meerkerk met de wind in de rug. De eerste kans is voor Floren Streefkerk. Zijn geplaatste schot vanaf rechts gaat net over. Na een uur spelen is het Meerkerk dat op voorsprong komt. De hulp van de kant van Tricht is daarvoor nodig. De voorzet van Gert Jan Koekkoek wordt door Frank Evert de Ruiter in eigen doel gekopt. Tricht antwoordt direkt. Een schot van Remco de Haan bezorgt Klaas-Jan van Zessen werk. Hij klaart het klusje uitstekend. Meerkerk komt met de schrik vrij.

Speelminuten.

Het laatste kwartier van de wedstrijd staat in het teken van speelminuten voor de spelers op de bank. De meest opvallende invaller is Joop Friedeman. Joop laat zien waar zijn kwaliteiten liggen. De Tricht verdediging heeft de handen vol. Mooie acties. Jammer dat de kers op de taart ontbrak In de laatste minuut was er de kans. Het schot van Joop gaat ver naast. De nodige blessurebehandelingen zorgen ervoor dat scheidsrechter Enderson vijf minuten extra laat spelen. De overwinning komt niet meer in gevaar. In de slotfase ontvangt Roderik Luitjes nog geel. Het is de vierde gele kaart dit seizoen, zodat Roderik in de volgende wedstrijd vanaf de zijlijn moet toezien.

Nuttige overwinning

Meerkerk boekt een uiterst nuttige overwinning. Resultaat een mooie vierde positie op de ranglijst. Volgende week rust. Over twee weken wacht de confrontatie in Lienden tegen de plaatselijk trots. De blauwe zebra’s verloren vandaag verrassend van nummer laatst SC Everstein. Reken maar dat zij er op gebrand zullen zijn om deze misstap recht te zetten. Geen reden voor Meerkerk om zich hierdoor af te laten schrikken. Uitgaande van eigen kracht moet het mogelijk zijn om tegen het thuis nog ongeslagen Lienden een mooi resultaat neer te zetten. In ieder geval kan Lienden niet beschikken over Mateo Tromp, Anass Amri en Abid el Idrissi. Hun wacht na vandaag een schorsing. Supporters steun onze mannen in de Betuwe. Het mag dan de verste reis zijn van het seizoen, met uw support moet het lukken om in Lienden te stunten. Tot over twee weken.