5 - 0

SV Meerkerk JO13-1JM

D-pupillen zaterdag, D1, 4e klasse 15

1 februari 2014 10:45

Vandaag stond een uitwedstrijd tegen GDC op het programma. Het was nog spannend of de wedstrijd door zal gaan vanwege de vele regen maar in Eethen lag er gelukkig kunstgras.

Een aantal basisspelers waren geblesseerd of door ziekte afwezig. Met name de achterhoede was wat gehandicapt doordat Daan en Marvin er niet waren. Dit gaf wat onrust in de opbouw van achteruit. Maar ook op het middenveld werd er niet fel en geconcentreerd gespeeld. Veel balverlies, lange halen naar voren en duels die niet werden gewonnen.

Hierdoor ging het in de eerste helft niet zo goed en stonden we continue onder druk van onze tegenstander GDC. We hadden heel weinig balbezit en maar één doelpoging in 30 minuten. We verloren bijna alle duels en daardoor scoorde GDC twee keer. Het had nog veel erger kunnen zijn maar gelukkig stond Bjorn prima te keepen en had hij een paar fraaie reddingen.

In de rust werd het team door Wilco en Arnold gewezen op de matige inzet en het slordige spel. Maar dit wisten de mannen ook wel. En het moet gezegd na de aftrap werd er wat beter gevoetbald. Wij kregen een paar goede kansen en we gingen er
meer voor dan in de eerste helft. Maar als het een dag niet loopt dan loopt het ook helemaal niet.

GDC was wel wat beter. In ieder geval pakte zij wel de doelkansen. Hierdoor scoorde ze nog drie keer en werd het uiteindelijk 5-0 !  Wesley en Jesse vielen ook nog geblesseerd uit maar toen was de wedstrijd al bijna gespeeld. Al met al jammer, een wedstrijd om snel te vergeten. De wil om te winnen was er vandaag niet. Een belangrijke les voor de volgende keer.