Vandaag uit tegen Leerdam Sport, een zeer behendig team met technisch vaardige spelers. Groot plus punt vandaag is de rentree van Stefan in het team. Stefan kampt al geruime tijd met een blessure en wij hopen dat hij snel weer volledig inzetbaar is voor ons. Stefan mag een aantal speelminuten zijn kwaliteiten laten zien vandaag.

Aankomst:
Na een korte zoektocht aangekomen bij het sportpark. En de heren van de E2 zijn al snel te vinden in de ietewat gedateerde speeltuin.

Diesels:
Dat Meerkerk het niet moet hebben van de eerste vijf minuten is reeds bekend. Maar hoe we het ook proberen, veranderen doet het niet. Angstig en afwachtend beginnen we steevast aan de wedstrijd. Ook nu hadden we het geluk dat we niet vroeg tegen een achterstand aan keken door goed keeperswerk van Chris.

Duels:
Vorige week hadden we een fysiek sterke tegenstander en konden we het technisch goed oplossen. Vandaag een technische tegenstander en we staan als team te kijken hoe mooi het voetbal van de tegenpartij is. Nee, we moeten dan echt een duel durven aan te gaan. Nu werd er meegelopen met de tegenstander en niet ingegrepen. Een aantal van onze lezers die de trainer van de E2 kennen, zal begrijpen dat dit niet volgens de strijdwijze van onze trainer is (resultaten uit het verleden AP bieden geen garanties voor de toekomst).

Positief:
Na 14 minuten kwam Leerdam terecht op een 1-0 voorsprong. Twee aanvallers van Leerdam tegen vier verdedigers van Meerkerk en het is raak. In de laatste minuut van de eerste helft toch nog een vrije trap voor Meerkerk op een meter of 15. Voor Ties een ideale plek om heerlijk binnen te schieten. We gaan rusten met een 1-1 stand.

Sterk begin tweede helft:
Na de rust hadden we absoluut nog het besef hier punten te kunnen gaan halen. Dat werd bevestigd door een doelpunt van Corne. Jawel, een 1-2 voorsprong stond op papier. Na het doelpunt bleek ook bij de meeste spelers het energieniveau aardig op te zijn.

Vermoeid:
Nog 20 minuten op de klok, een lange tijd te gaan. Spelers waren zichtbaar vermoeid, stonden ergens opgesteld waar ook werkelijk geen tegenstander te vinden was. Leerdam Sport kon na hartelust aanvallen en 10 minuten later keken we tegen een 5-2 achterstand aan.
Thijs bleef de duels op zijn eigen bekende wijze heerlijk aangaan, fel en op snelheid passeren en de achterlijn opzoeken. Kansen waren er nog wel maar dit resulteerde niet in doelpunten.

Slot:
Het was Leerdam dat de eindstand op 6-2 zette. Een terechte uitslag maar onnodig verlies. Ook deze wedstrijd moet positief afgesloten worden en daarom, zoals gebruikelijk, heerlijke koeken in de kleedkamer. Volgende week mogen we weer en zullen we laten zien dat we goed kunnen voetballen.