84'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

6 september 2014 15:00

Hak, R.C.

De competitie begint dit seizoen voor Meerkerk met een uitwedstrijd bij de Zwerver in Kinderdijk. Het is ook de eerste competitiewedstrijd onder leiding van trainer Roger d’Hollosy. Tegen de Zwerver heeft Meerkerk een aantal jaren terug memorabele nacompetitie wedstrijden gespeeld, vaak met een negatief resultaat. De wedstrijddatum aan het eind van de Meerkerkse feestweek lijkt ook niet in het voordeel van de geel-zwarten.

Roger d’Hollosy heeft vandaag keus uit een ruime selectie, alleen Sander Vink en Stijn Schüller zijn door blessures niet beschikbaar. Er een luxe situatie dat 5 A-selectiespelers met het 2e elftal kunnen aantreden en Joop Friedeman met de A-junioren.

Na een klein slippertje van aanvoerder Gert Jan Koekkoek helemaal in het begin van de wedstrijd dat wordt hersteld door keeper Klaas-Jan van Zessen breekt een sterke periode van Meerkerk aan. Ondanks dat Meerkerk leuk voetbalt komt het op achterstand na 7 minuten. Na balverlies van Meerkerk wordt de bal naar de Zwerver spits Wesley Kassels gespeeld, die aarzelt niet en scoort 1-0. De Zwerver trekt zich daarna massaal terug, houdt constant 8 en soms wel negen veldspelers achter de bal en laat zo het intitiatief aan Meerkerk. In deze periode zijn regelmatig goede combinaties van Meerkerk te zien, het Meerkerk middenveld is de baas, bovendien worden diverse kansen gecreëerd. De voorsprong van de Zwerver blijft dan ook maar een minuut of 6 op het bord staan, het is in de 13e minuut dat Patrick Vuurens met een bekeken passje Floren Streefkerk vrij voor keeper Borsje zet. Floren aarzelt niet en rondt netjes af: 1-1 al binnen een kwartier. Enige minuten later lijkt Meerkerk op voorsprong te komen, Thijs van Klij stoomt langs de lijn op en laat een goede voorzet los. De bal wordt keurig terug gelegd op Youri van Blanken. Youri schiet de bal in de uiterste hoek, maar keeper Borsje komt met een prima redding. Na ruim een half uur voetballen breekt Floren Streefkerk door, op aangeven van de assistent scheidsrechter van de Zwerver wordt voor buitenspel gefloten, een uiterst dubieuze beslissing.

Op een enkele kans voor Wesley Kassels na is het de eerste helft Meerkerk dat de lakens uitdeelt, mogelijkheden zijn er nog voor Floren Streefkerk, Dick Kooyman en Youri van Blanken er wordt voor rust echter niet meer gescoord, de kleedkamer wordt met een gelijke stand opgezocht.

In de rust geen wissels aan beide zijden, toch lijkt het vanaf de aftrap of er 2 totaal andere elftallen in het veld staan. Dit moet wel fout aflopen, na 8 minuten verovert Redouan El-Akchaoui de bal op links, hij speel de bal naar Lucas Adelino  die uiterst  beheerst scoort. Het blijft éénrichtingsverkeer totdat er een kwartier is gespeeld, daarna krijgt Meerkerk toch weer wat greep op de wedstrijd, het geloof in een goed resultaat neemt  weer toe. De Meerkerkse hoop vervliegt echter in de 65e minuut. De bal wordt op het middenveld bij de Zwerver gecontroleerd en perfect op spits Kassels gespeeld. Kassels beslist de wedstrijd door zijn 3-1. Wat de scheidsrechter is ontgaan is dat de bal op het middenveld met de hand werd gecontroleerd en netjes voor het goede been werd gelegd. Vrijwel iedereen heeft het duidelijk kunnen zien, maar scheidsrechter Hak zegt het niet te hebben waargenomen.

Vanaf dit moment is de wedstrijd gespeeld, het vertrouwen in een resultaat is weg en er wordt fout op fout gestapeld. Bij de Zwerver daarentegen lukt vanaf dat moment alles. Zoveel zelfs dat de Zwerver in de slotfase van de wedstrijd nog 3x scoort en de einduitslag dus op 6-1 wordt bepaald.

De uitslag is geflatteerd, maar Meerkerk mag in de slotfase nooit zo ver wegzakken als nu is gebeurd. Na afloop overheerst het gevoel dat in de 1e helft veel te veel kansen zijn gemist en dat in de 2e helft het spelpeil bedroevend laag werd.

De feestweek is na vanavond achter de rug, Meerkerk zal het volgende week in de thuiswedstrijd tegen de nieuwbakken fusievereniging GRC’14 (Giessen-Rijswijk combinatie) opnieuw moeten proberen.

Gezien het spel in de bekerwedstrijd tegen Unitas en in de 1e helft tegen de Zwerver zijn er redenen om hier toch met vertrouwen naar uit te kijken. We hopen dat velen volgende week de weg naar het Hoog weten te vinden en dat we revanche kunnen nemen voor het slechte resultaat van vandaag.