85'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

4 oktober 2014 14:30

Roeland, I.

Meerkerk was vanmiddag op alle fronten de meerdere van SV Capelle. De score (5-0) zegt alles. In de afwerking waren de geelzwarten soms nog wat slordig. Dit stond een hogere scoorde in de weg. Uiteindelijk treurde niemand daarom. De broodnodige drie punten bleven voor het eerst dit seizoen op ’t Hoog.

Schrik

Vanmiddag een cruciaal duel op ’t Hoog. Zowel Meerkerk als SV Capelle deden het niet best in de beginfase van de competitie. Met één punt stonden beide ploegen bij aanvang van de wedstrijd in de onderste regionen van de ranglijst. Meerkerk startte goed. Al zat de schrik er al na één minuut goed in. Floren Streefkerk wilde de bal veroveren. Een speler van SV Capelle zette een stevig blok, en Floren moest minutenlang behandeld worden. Gelukkig viel het mee en kon hij zelfs de gehele wedstrijd uitspelen.

Opgelucht

Nog maar net van de schrik bekomen, leek het noodlot opnieuw toe te slaan voor de thuisploeg. Dit keer in sportief opzicht. Meerkerk had de wedstrijd goed onder controle en dan is daar ineens het wegglijden van Koen Vermeer. Tot overmaat van ramp krijgt Stijn Schuller de bal verkeerd op het hoofd en Capelle krijgt vrije doortocht richting doelman Klaas-Jan van Zessen. Het is Gert Jan Koekkoek die met een enorme sprint de meubelen voor de thuisploeg redt. In allerlaatste instantie weet hij de bal corner te tikken. Heel Meerkerk haalt opgelucht adem in de 7e minuut van de wedstrijd.

Schitterende lob

Meerkerk pikt de draad weer op. Kansen komen er, maar de mannen van Roger d’Hollosy zijn nog wat slordig in het afwerken. SV Capelle hanteert graag de buitenspelval. Bovendien kiest men veelvuldig voor de lange bal. Het kan Meerkerk niet verontrusten. In de 17e minuut klapt de buitenspelval te laat dicht en Meerkerk komt op voorsprong. Floren Streefkerk verovert de bal ter hoogte van de middenlijn en stuurt Brian Vink weg. Brian passeert met een schitterende lob keeper Erik Kuysten.

Geel

De gasten kiezen nu ook voor de fysieke aanpak. Scheidsrechter Roeland heeft er uitstekend het oog in. Een forse overtreding op Gijsbert Bruijnes levert spits Jurgen van Selst geel op. Ook Theo van Zessen maakt kennis met de fysieke dadendrang van SV Capelle. Dit keer blijft de kaart op zak. Dat is anders in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd in de eerste helft. Jurgen van Selst die al geel op zak had, ontvangt opnieuw geel. SV Capelle moet verder met tien man.

Goede zaken

In de slotfase van de eerste helft doet Meerkerk goede zaken. Het vergroot de voorsprong. Aanvoerder Arnold van Pelt tast volledig mis. Brian Vink pikt de bal op en brengt Patrick Vuurens in stelling die beheerst scoort. Ruststand 2-0.

Hulp

De tweede helft begint wat rommelig. Eerst is er de wissel na drie minuten aan de kant van Capelle, Vervolgens in de 49e minuut een gele kaart voor Stefan Zopfi na een overtreding op Brian Vink. Meerkerk slaagt er in eerste instantie maar moeilijk in om weer vat op de wedstrijd te krijgen. SV Capelle schiet te hulp in de persoon van Arnold van Pelt. Hij trekt Patrick Vuurens binnen de beruchte lijnen aan het shirt en ontneemt daarmee de spits een scoringskans. Youri van Blanken ontfermt zich over de bal en schiet onberispelijk de strafschop binnen (3-0). We schrijven de tiende minuut na rust.

Slotakkoord

Meerkerk gaat op zoek naar meer. We zien een schot van Brian Vink. Twee prachtige kansen voor Floren Streefkerk om de voorsprong te vergroten. Een kopbal van Ruud Vink gaat rakelings over. SV Capelle kan er niet meer dan een schot van afstand van Ate Zijlmans tegenover stellen.  Meerkerk doelman Klaas-Jan van Zessen is op zijn post. Pas in de slotfase in de 81e minuut is het weer raak. Dit keer faalt Floren Streefkerk niet. Weggestuurd door Theo van Zessen werkt hij alleen voor de keeper beheerst af (4-0). Dick Kooijman verzorgt met een prachtig doelpunt in de 85e minuut het slotakkoord. Hij krult de bal vanaf de rand van de zestien in de verre hoek (5-0).

Drie punten

Vanmiddag toonde Meerkerk aan het eigen publiek waar het toe in staat is. Natuurlijk was er de volledige tweede helft een man meer situatie. Aan het resultaat doet dit niets af. Meerkerk koos steeds de voetballende oplossing en liet zich niet van de wijs brengen door de fysieke inbreng van de tegenstander. Natuurlijk had de score veel hoger kunnen uitvallen, als men wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen. Laten we het er maar op houden dat je niet alles kunt hebben. De drie punten zijn binnen en dat is wat telt deze middag.

Naar Gameren

Volgende week wacht weer een zware klus. Voor de derde opeenvolgende keer treffen we een ploeg uit de onderste regionen. Dit keer GVV ’63 uit Gameren, dat nog puntloos is. We zijn gewaarschuwd, Het spreekwoord luidt niet voor niets: “een kat in het nauw, maakt rare sprongen”.

Tot volgende week in Gameren.

Opstellingen:

SV Meerkerk

1 Klaas-Jan van Zessen 2 Koen Vermeer 3 Stijn Schuller 4 Gert Jan Koekkoek (16 Rene van Genderen 58e min) 5 Gijsbert Bruijnes 6 Theo van Zessen 7 Floren Streefkerk 8 Dick Kooijman 9 Patrick Vuurens 10 Brian Vink (14 Ruud Vink 75e min) 11 Youri van Blanken

SV Capelle

1 Erik Kuysten 2 Christian van Hilst 3 Stefan Zopfi (geel 49e min) 4 Arnold van Pelt (13 Bart Vermeulen 59e min) 5 Marnik van Mosselveld 6 Jory Broeders 7 Ate Zijlmans 8 Onno Damen 9 Jurgen van Selst (geel 2x 20e en 44e min) 10 Rik Leijtens (12 Joy de Lang 48e min) 11 Davey van Balkom (geel 45e min)