...

F-pupillen zaterdag, F3, 5e klasse F529

4 oktober 2014 9:00

Zaterdag traden de F3'ers op een voor sommige moeders belachelijk vroeg tijdstip aan tegen VVAC F4. Anderen daarentegen vonden dat er nu nog iets van de rest van de zaterdag overbleef........ 9.00uur. Vorig seizoen werd VVAC nog tweemaal verslagen; dat zou na de ongelukkige competitiestart zeker lastig (maar niet onmogelijk) moeten zijn.
Het matte spel in Leerdam van vorige week moest vergeten worden om de eerste punten te pakken. De trainingen van de voorbije week stonden onder leiding van het trainersduo Massimo en Bart dan ook in het teken van TEMPERAMENT! Korter dekken, fel op de bal, aanvallen waar mogelijk, meeverdedigen waar noodzakelijk, niet bang voor de tegenstander. Dat deze trainingsaanpak een succesformule bleek werd al snel duidelijk.
De wedstrijd ging goed van start waarbij steeds voorwaarts werd gespeeld en tijdig werd ingegrepen in de verdediging. Er werden zelfs ballen gepassed die aankwamen zoals ze ook bedoeld waren. Stan, Stijn en Falco bereikten daarmee geregeld Florentijn die als hij de bal eenmaal heeft hem niet zo snel meer afgeeft. In het eerste kwartier was de verdediging scherp daarbij werd het doel afgeschermd door de enige dame in het veld. Op 15 minuten kreeg Mees Lodewijks de bal ongelukkig in zijn gezicht. Iedereen schrok, de bal bleef liggen; een fluit bleef uit zodat een VVAC'er dacht laat ik hem er maar inschieten; 1-0. Duidelijk uit het veld geslagen volgden voor de rust nog twee snelle doelpunten van de gasten.
Een korte (temperamentvolle) speech leidde ertoe dat er na de rust fel en gretig werd gestart. Romée ging mee in de aanval, waarbij Tim de keeperstaken op zich nam. Het goede spel van het eerst kwartier werd weer opgepakt met het verschil dat er volop kansen werden gecreëerd. Doelpogingen van Florentijn werden helaas nog niet benut, prachtige corner van Stijn zonder vervolg. Eén kans van VVAC leidde helaas tot een grotere achterstand. De F3 liet zich niet uit het veld slaan en pakte met temperament de aanval op. Uit twee prachtige acties van Florentijn volgde twee prachtige goals. Vier ballen in de sloot gedurende de laatste 5 minuten achter het doel van VVAC als bewijs voor gemiste kansen. Snelle verdedigende acties van de van Deventertjes brachten steeds redding bij mogelijk doorbraken.Uit de laatste tegenaanval kon de 5e tegengoal helaas niet worden voorkomen. Gelukkig werden de penalty's nog gewonnen.

Het temperament (en plezier) zit erin en houden ze zeker vast! Het trainingsdoel voor komende week is bekend: kansen benutten.