...
49'

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse E31

27 september 2014 10:15

Twee wedstrijden gewonnen, nul punten. Met die informatie kunnen we wat, of niet?

Uit tegen een nieuwe fusieclub, HRC uit Hurwenen. Gelukkig dat de wedstrijd later op de ochtend begon dan was gepland maar of dat ook bij iedereen zijn voordeel had, kon niet gezegd worden achteraf. Scherp aan de wedstrijd beginnen, laten zien wie je bent en vooral als team spelen.

De eerste minuten waren voor Meerkerk maar het geluk zat niet mee. Al snel bleek hetgeen de scheidsrechter vooraf tegen onze leider zei waarheid: “voetballend is ons team nog niet ver maar ze zijn wel vaak te fysiek.”

Daar waar HRC niet schroomde het duel aan te gaan en Meerkerk liever de bal naar zich toe zag komen, was het HRC die op 1-0 kwam. Dat het een loodzware ochtend zou worden, werd al snel duidelijk. De trainers probeerden de jongens in het veld duidelijk te maken dat ze eerder de bal moesten overspelen zodat HRC het duel niet tot nauwelijks kon aangaan. Jente, Ties en Niels draaiden overuren in de verdediging terwijl het middenveld de verdedigende acties links lieten liggen. Met een geplaatst schot was het 2-0 voor HRC. Dat de ruststand slechts met 2-0 werd gehaald was de verdienste van Chris met zijn katachtige reddingen.

In de rust gespannen koppies in de kleedkamer. Hoe kon dit gebeuren? Winst moest echt wel kunnen, toch? Raymond legde de jongens goed uit wat de bedoeling was in de tweede helft. De 100% inzet die we de laatste wedstrijden hadden gezien moest nu ook vertoond worden. Nadat ook onze auto’s waren verplaatst ivm de jaarlijkse zeepkistenrace van Hurwenen (wie kent het niet), begon in een heerlijk zonnetje de tweede helft.

Inzet was er, overspelen werd zo goed als mogelijk geprobeerd maar onze jongens bleven moeite houden met het (te) fysieke spel van de tegenstander. Bryan met een gehavende enkel en Ties met een blauw scheenbeen, het hoorde er allemaal bij vandaag.

In de 29e minuut was het Bryan die vanaf links de bal heerlijk voorgaf op Boyd die vanuit de lucht met een perfecte volley (toch nog een term uit mijn eigen verleden) de 2-1 scoorde. Het geloof was er, de inzet kwam terug maar de keeper en de paal/lat stonden Meerkerk in de weg om de gelijkmaker te maken. Een schitterende vrije trap van Ties spatte uiteen op de pal, wat een kanonskogel zeg.

Een aantal minuten later opzettelijk hands en Meerkerk kreeg een penalty. Ties schoot in maar de keeper hield de bal tegen, bij de rebound mistte Sam maar was het Jente die de bal in het net werkte. Een gelijke stand met een aantal minuten te spelen.

Het geluk was deze ochtend voor onze tegenstander, een afvallende bal werd onhoudbaar ingeschoten. Een 3-2 achterstand met eigenlijk nauwelijks speeltijd.

De scheidsrechter floot voor het einde en het was alsof we de finale van de Champions League hadden verloren.  Even verwerken en hop naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Ameide.