92'
Assist: Rico Jacobs

Mannen zaterdag, 4, 4e klasse 10

11 oktober 2014 14:30

Vandaag stond de wedstrijd Leerdam Sport 4 uit op het programma. Waar we vorige week nog onder zomerse omstandigheden onze  niet te onderschatten voetbalkwaliteiten lieten zien hadden we deze wedstrijd te maken met 98 min stromende regen op een bijveld die na 98 minuten pure strijd iets weg had van een weiland na een dag autocross. De voorbereiding op de wedstrijd was enigszins rommelig. Waar u verslaggever gewend is om minimaal 1,5 uur a 2 uur van te voren aanwezig te zijn voor een uitgebreide wedstrijdbespreking druppelden de spelers van Meerkerk rond 13:55 binnen om zich om te kleden waar de aanvang 14:30 uur was. Er was echter een gegronde reden want ook de spelers van SV Meerkerk 4  werden voorzien van een sporttas. Uw verslaggever kon daar niet bij zijn dus de details hiervan kan ik niet prijsgeven, maar dank voor diegene die zich daarvoor hebben ingezet. Rico Jacobs had blijkbaar nog niet opgemerkt dat er al ongeveer een  1 maand in het weekend aan de brug gewerkt wordt bij Gorinchem en verscheen rond 14:45 op het bijveld van Leerdam. Dit koste hem een basisplek. De leiders Ralf en Chris kozen voor de volgende opstelling:

Doelman: Bobby (Ruben keepte bij het 2e elftal)                                                  Verdedigers v.l.n.r.: Daniel, Chris, Bassie en Jurre
Middenveld v.l.n.r. Rico van Z, Ralf, Boertie en Hugo.
Aanvallers: Jacco  en Nol

Meerkerk begon de wedstrijd zoals het weer ook was. Slecht. Men was onrustig aan de bal en leed slordig balverlies. Er werd te weinig gedaan met de ruimte die de verdediging van Leerdam weggaf en men vond elkaar moeizaam. Leerdam was niet veel beter maar kwam er in de opbouw via de backs en de centrale middenvelders iets beter uit. Meerkerk trof het ook niet doordat Jacco zich al na ongeveer 15 minuten moest laten wisselen vanwege een blessure. Erg vervelend want dit was niet de eerste keer dat hij vol goede moed aan de wedstrijd was begonnen en hij voortijdig naar de kant moest. Rico Jacobs verving hem. De wedstrijd kabbelde zich voort en na een corner rond de 25e minuut van Meerkerk kwam Leerdam er in de omschakeling uit. Meerkerk wist de bal vervolgens te onderscheppen, echter door balverlies op het middenveld wist Leerdam door goed combinatiespel in de 16e te komen en schoot men de bal hoog in het dak van het doel. Meerkerk had blijkbaar een tegendoelpunt nodig om iets scherper te worden. Men creëerde vanuit de omschakeling een aantal gevaarlijke momenten  voor het doel. Het werd de middenvelders en aanvallers van Meerkerk wel erg moeilijk gemaakt want als het maar gevaarlijk leek te worden stak de grensrechter van Leerdam zijn vlag in de lucht en blies de speler/scheidsrechter van Leerdam iets te enthousiast op zijn fluit. Rond de 30e minuut werd een voorzet vanaf de rechterkant gevaarlijk ingebracht en werd Rico van Z. omver gelopen door de lange keeper van Leerdam. De scheidsrechter besloot hier voor te fluiten en het was aan Boertie om de 1-1 te maken. De bal werd laag  ingeschoten en de keeper achtte zich vooraf blijkbaar al kansloos want hij bleef waardoor hij kansloos was. Ralf moest zich helaas vanwege een blessure aan zijn hamstring rond de 35e minuut laten wisselen. Het was de volledige afgetrainde Hijkie die zijn rentree mocht maken na een welverdiende maar zware huwelijksreis. . Tegen het einde van de 1e helft had Meerkerk meer vat op de wedstrijd en kreeg Nol de kans op 1-2. Na zich eerst te hebben vrijgespeeld had hij een vrije doortocht richting de keeper. Waar het nu ook leek of de keeper zich kansloos had ingeschat bleek hij toch van zijn plek te komen en dook hij de ingeschoten bal van Nol uit de rechterhoek.Kort daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

In de rust was iedereen het er wel over eens dat het erg timide was en dat we veel zuiniger met het balbezit moeten omgaan. Van deze tegenstander moest gewonnen worden.  Chris had inside information want de tegenstander bleek doordeweeks niet te trainen en dat zou hen wel eens kunnen opbreken tegen het einde van de 2e helft op dit zware veld. Het was de wisselbeurt voor Boertie en Vetje mocht zijn kwaliteiten in de achterhoede laten zien. De 2e helft verliep vergelijkbaar met de eerste helft.

Leerdam Sport was iets zorgvuldiger in balbezit maar liep keer op keer vast op de fysiek sterke verdediging van Meerkerk. Na ongeveer een kwartier spelen in de 2e helft lukte het Chris met een mooie steekbal Nol te bereiken. Die tikte de bal door naar Rico Jacobs die keurig de keeper omspeelde en de bal, hoe kan het ook anders, met zijn rechterbuitenkant binnen schoof. Vetje moest zich al snel weer laten wisselen door een kuitblessure. Erg vervelend, volgende keer toch maar een warming up Vetje J. Boertie kwam weer in het veld en Hijkie moest tot zijn ongenoegen zijn plekkie op ‘10’ weer overgeven aan deze nieuweling.

Leerdam gaf zich in de daarop volgende periode nog niet gewonnen en liep massaal naar voren. Daar stuitte men keer op keer op het centrale duo Chris en Bassie die wat betreft inzet vandaag een voorbeeld waren voor de rest. Sterk in de duels en altijd goed opgesteld. Zo redde Bassie na een wat ongelukkige uittrap van Bobbie Meerkerk door de bal weg  te koppen waarbij hij een zeker doelpunt van Leerdam voorkwam. Ook in de 2e helft had Meerkerk de scheidsrechter niet bepaald mee en die besloot alleen voor Meerkerk te fluiten als het er niet toe deed. Zo ging het ongeveer een kwartier voor tijd mis. Daniel werd duidelijk vastgehouden waardoor de aanvaller van Leerdam vrije  doortocht had richting de 16 van Meerkerk. De aanvaller schoot de bal laag in de rechterbenedenhoek en door de regen kreeg  de bal nog meer vaart waardoor Bobby kansloos was. Een teleurstelling voor Meerkerk die opnieuw op zoek moest gaan naar een doelpunt. Er werd door zowel Leerdam als Meerkerk vol op de aanval gespeeld en dat zorgde voor een aantal kansen aan beide kanten. Zo kreeg Boertie een schietkans net buiten de zestien en werd een kopbal van ik meen Rico van de lijn gehaald. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te lopen echter rond de 93e minuut kreeg Hijkie de balvolledig vrij aangespeeld net op de helft van Leerdam.   Met zijn laatste krachten en 2 hijgende leerdammers in zijn nek werd zijn voorsprong binnen afzienbare tijd ingelopen. Het leek een beetje op het moment van John van Beukering. Hijkie liet echter zien dat zijn extra biertjes in Curacao niet voor niets zijn geweest en schoof de bal net op tijd langs de goede kant van de paal. De vreugde was groot en de overwinning was binnen. Hoewel de scheidsrechter nog maar eens 5 minuten extra door liet spelen kwam Meerkerk niet meer in de problemen. Wat mij betreft zijn er 2 spelers die in aanmerking komen voor de man of the Match verkiezing en dat zijn Bassie en Chris.

Na de wedstrijd was het erg gezellig zeker met de wetenschap dat er vanavond gegeten ging worden bij La Stangia. Hier kon men onbeperkt Spare Ribs eten en Bassie had kosten nog  moeite gespaard want er waren maar liefst  5 vrouwen die de constante aanvoer van Vlees en Bier verzorgden. Tja er zijn slechtere avonden te verzinnen. Ook waren de lieve bedienende zo aardig geweest om ook voor onze leider Ralf, liefhebber van Spare Ribs en vanavond helaas afwezig, de porsies botten van Rico van Z en Vetje te verzamelen en die mee te geven aan een niet nader te benoemen persoon. De botjes kregen vervolgens een mooie plek rondom het huis van Ralf. Tip voor Ralf: de dader is meerdere keren in het verslag genoemd J.

Volgende week staat de wedstrijd tegen GJS 3 uit op het programma.