...

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse E31

11 oktober 2014 9:00

P. Versluis

Meerkerk E1, de laatste wedstrijden in de hoek waar de klappen vallen na een goed begin van het seizoen. Door wijzigingen ingedeeld in een loodzware poule.

Vandaag stond Everstein E1 op het programma, een fysiek sterke tegenstander.

De opdracht was duidelijk. Overspelen en niet zelf de drukte gaan opzoeken in het veld. Zorgen dat je altijd aanspeelbaar bent. De eerste helft was koud begonnen en Meerkerk kwam bij het doel van Everstein terecht. Een uitbraak van Everstein en de 0-1 was een feit. Everstein dat de bal goed liet rondgaan en de duels stevig maar fair aanging had aan 3 kansen genoeg om na 10 minuten op 0-3 te staan.

Meerkerk heeft kansen gehad maar de onderlinge communicatie was er te weinig. Spelers die niet vrij liepen, de tegenstander die scherp verdedigde en een uitstekende keeper stonden een treffer in de weg. Het leek erop of we met 0-6 de rust ingingen maar Sam speelde keurig Thijs aan die met een schot de ruststand op 1-6 bracht.

In de rust waren Raymond en Arie-Peter duidelijk, meer communiceren, meer vrij staan bij balbezit en bij balverlies je mannetje houden. De tegenstander geen ruimte geven en met elkaar blijven voetballen. Het is een oefening die al een aantal weken op de training te zien is. Nu nog in het veld jongens, bal aannemen, spelen naar een teamgenoot, weglopen en weer de bal terug verwachten.

Het was even schrikken want Everstein schoot er na de rust toch weer 2 in terwijl deze helft gewonnen moest worden. Gelukkig bleef het daarbij dankzij Chris en goed verdedigend werk. Meerkerk kwam door overspelen een aantal keren bij de goal van Everstein maar de keeper en zijn verdedigers geven geen kado’s weg.

Na een aantal onverwachte wissels was het even zoeken om de boel op de rit te krijgen. Met wederom een assist van Sam was het Boyd die de teller op 2 zette.
De tweede helft was beter dan de eerste helft. Zolang de jongens maar blijven voetballen en aanspeelbaar zijn, moet het uiteindelijk goed komen. Luisteren naar de trainers, de trainingen je best blijven doen en vooral wat je leert ook toepassen in de wedstrijd………..dan ga je vooruit.

Volgende week een weekje rust maar daarna gaan we er weer voor, uiteraard positief en met 200% inzet (of meer).