... (e.d.)
... (intikker)

Mannen zaterdag, 4, 4e klasse 10

18 oktober 2014 13:00

Na twee gewonnen wedstrijden op rij tegen ploegen die onder Meerkerk op de ranglijst staan, was het op deze warme zaterdag in oktober het begin van een reeks wedstrijden waarin duidelijk zal worden of Meerkerk 4 om de knikkers mee gaat doen in de competitie. Te beginnen tegen GJS.

Zaterdagochtend werd duidelijk dat zowel Marien (knie) als Vethje (kuit) niet door de medische keuring kwamen. Zodat we met 14 spelers afreisden naar Dalem. Ondanks het mooie weer besloten de spelers van Meerkerk om allemaal met de auto te komen. Zo gebeurde het dus dat we met 11 auto’s zouden af reizen naar Dalem. Omdat Meerkerk 4 duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, werd dit uiteindelijk gereduceerd naar 4 auto’s. Verder hadden we 1 gastspeler vandaag. Omdat Ruben met het 2e mee moest, werd ons doel verdedigd door Bjorn. Bedankt dat je ons wilde versterken!

Verder is het een half jaar geleden dat we hier voor laatst waren. Vooral Chris werd over de vorige wedstrijd nog even aan de tand gevoeld, maar hield wijselijk zijn kaken op elkaar. De volgende 11 spelers werden door de leiders de wei in gestuurd:

Doel: Bjorn
Verdediging v.l.n.r.: Daniel, Rico Z, Chris en Hugo
Middenveld v.l.n.r.: Hijkie, Ralf, Boertie en Rico J
Aanval: Ruud en Nol

Wissels: Jurre, Bassie en Alfie.

Meerkerk begon de wedstrijd, zoals het dit seizoen altijd begint, een beetje slapjes. Waardoor GJS via hun snelle buitenspelers direct gevaarlijk kon worden. Echter kon de verdediging onderscheppen en vervolgens redde Bjorn een paar keer goed. Na deze waarschuwingen was Meerkerk wakker en probeerde het zijn eigen spelletje te spelen, maar de uitvoering was niet optimaal waardoor er te vaak slordig balverlies werd geleden.

Zodoende kwam Meerkerk onnodig onder druk te staan, maar bleef het vrij eenvoudig overeind achterin. Rico Z besloot om de lange bal te hanteren en gedragen door de wind viel deze over de verdediging heen. Helaas kwam Ruud niet lekker uit met zijn stappen en hierdoor kon zijn doortocht op de keeper geen doorgang vinden. Via rechts had Meerkerk de snelheid en ruimte om regelmatig te counteren. Helaas lukte het niet om de eindpass goed te krijgen. Gevoed door de kansen werd Meerkerk enthousiaster en ging het vroeger druk zetten op GJS. Echter speelden de jonge honden van GJS zich hier een paar keer knap onderuit. Een kopbal op de lat en een gevaarlijk schot konden goed gepareerd worden door Bjorn. Meerkerk bleef vertrouwen houden in het vroeg storen en na een goede onderschepping op het middenveld door Ralf, stuurde Boertie Nol de diepte in. Echter stond de keeper van GJS goed op te letten en kon de bal van Nollie zijn voeten plukken. GJS kwam in de eerste helft nog een keer 1 op 1, maar de spits van GJS wist dit buitenkansje niet te benutten, mede doordat Bjorn zijn doel goed klein maakte door uit te komen. Gewaarschuwd door hun 3 aardige kansen, schakelde Meerkerk wat terug en ging het weer terughoudender spelen.  In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Meerkerk niet meer in de problemen en werd het zelf een paar keer gevaarlijk. Helaas werd onze aanval gestuit door de verdediging van GJS.

In de rust was iedereen het erover eens dat we deze wedstrijd echt niet hoefden te verliezen. Er werd gewisseld. Rico Z werd vervangen door Bassie en Hugo ging eruit voor Jurre. Zoals Meerkerk de eerste helft eindigde, zal het de 2e helft doorzetten. Iets terughoudender en dan op de counter er snel uit komen.

Door deze strijdwijze was het spelbeeld in de 2e helft duidelijk. GJS met het balbezit, maar tot kansen kwamen zij niet. Meerkerk kwam er echter wel een paar keer goed uit. Ruud en Nol werden regelmatig diep gestuurd, maar ook de verdediging stond goed op te letten. Alfie kwam na 60 minuten als aanspeelpunt in het veld en kwam Ruud vervangen.

Nol werd nog een keer de diepte ingestuurd. De bal was niet echt op maat, maar Nollie besloot om zijn turbo open te zetten en de druk op de verdediger op te voeren. Dit resulteerde in een klassieke miscommunicatie tussen keeper en verdediger. De verdediger wilde hem koeltjes terug tikken op de keeper, maar schoof hem behendig langs zijn keeper in eigen doel, 0-1!. Meerkerk had het doelpunt waar het naar op zoek was en besloot om het slot op de deur te gooien.

GJS was door het eigen doelpunt van hun stuk gebracht en aanvallend lukte er nog maar weinig. Meerkerk kwam nog een aantal keer goed door, maar het lukte niet om er nog 1 in te prikken. GJS kon zich herpakken en ging de druk op voeren. Echter streed Meerkerk voor iedere meter, hiervoor kan iedereen wel de complimenten krijgen. Als er toch 1 uitgelicht moet worden is dat Rico J. Strijdend op de rechtshalf, groeide hij uit als een rots in de branding.

Daniel raakte geblesseerd in een vervelende botsing en moest zich laten vervangen door Hugo. Met nog 10 minuten op de klok begon de pijp bij een aantal jongens aardig leeg te raken. GJS zette nog een keer aan en ging het wat opportunistischer aanpakken.

Dit resulteerde in een aantal schoten die niet gevaarlijk werden. Totdat de rechtshalf het maar eens van randje 16 probeerde. De bal leek een makkelijke prooi voor Bjorn, maar door een vervelende stuit vlak voor zijn neus had hij alle moeite om de bal te pareren. Helaas stuitte de bal voor de voeten van de spits van GJS en die liet dit cadeautje niet onbenut.

De 1-1 was een klap voor Meerkerk, maar ondanks de kleine pijntjes richtte het zich weer op. Via Hugo op links kwam het al twee keer tot een goede aanval en nu was Hugo er zelf vandoor. Na een goede sprint trok Hugo naar binnen, liet de verdediger staan alsof die er niet stond en vervolgde zijn weg naar het doel. Net toen Hugo vol wilde uithalen, stak een speler nog net zijn voet ervoor. Hugo kon niet meer inhouden en klapte hard tegen de speler van GJS op. De speler van GJS ging hard naar de grond en schreeuwde moord en brand. Een ongelukkig moment.

Na de verzorgperiode bloedde wedstrijd dood. De uitstekende arbiter van dienst floot vervolgens voor het einde van de wedstrijd. Door de voorsprong had Meerkerk het gevoel dat er meer in had gezeten, maar was het toch blij met een punt. De eerste van drie zware wedstrijden is niet verloren, waardoor Meerkerk nu 3 wedstrijden op rij niet heeft verloren. De sfeer zat er goed in en het Vierde had een mooi plekkie gevonden op het gras van Dalem en bleef nog lang genieten van het zonnetje.