SCHORRE STEM

F-pupillen zaterdag, F1, 2e klasse F31

1 november 2014 10:15

Onbekend

Onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje speelden onze boys vandaag uit tegen koploper LRC. Geen gemakkelijke opgave, maar bij voetbal weet je het nooit. Thuis was Meerkerk de bovenliggende partij, ondanks dat gegeven werd er toen toch verloren. Vandaag dus iets om recht te zetten.

Het begin was, in mijn ogen, weer voor Meerkerk. Desondanks scoorde LRC de 1-0 in de 7e minuut. De 2-0 viel uiterst ongelukkig. Een van richting veranderd schot welke wie een Meerkerk speler in het doel verdween. Even waren onze jongens van slag, want de 3-0 viel direct hier achter aan. Gelukkig maakte de niet geheel fitte Daley de 3-1. Dat was tevens de ruststand.

In de rust werd nogmaals aangegeven dat verliezen hier absoluut niet nodig zou zijn. Als er maar hard gewerkt zou worden. De bal afjagen en de tegenstander onder druk zetten was het motto voor de 2e helft.

Meerkerk begon sterk. Daley maakte als snel de 3-2. Dat doelpunt ontstond nou precies waar steeds op gehamerd wordt. De bal afjagen. Daley bleef achter de bal aangaan, de keeper van LRC raakte hiervan onder de indruk, liet de bal los en Daley kon daaruit scoren. Zo moet dat dus. De spanning was weer volledig terug in de wedstrijd. Helaas vielen de 4-2 en de 5-2 kort daarna. Opvallend dat onze boys na de
3-2 toch weer te tam bleven. De echte wil om te winnen ontbrak, leek het wel. Continu moest er geschreeuwd worden om achter de bal aan te gaan. Pas na een schreeuw van de trainer of leider kwam men in actie. Op het moment dat de tegenstander afjagen een vanzelfsprekendheid wordt, is de kans op een overwinning vele malen groter.
Daley maakte zijn 3e van de ochtend, stand 5-3. Zou het dan toch nog gaan gebeuren. Maar helaas, LRC bepaalde utieindelijk de eindstand op 7-3.

Ook nu weer het gevoel dat er meer in zat, alleen de echte ontbrak. Als dat stapje gezet wordt, dan gaan de overwinningen zeker volgen. Er zit voldoende voetbal in deze ploeg om goed voor de dag te komen. Het zou alleen niet meer nodig moeten zijn om wekelijk de longen uit het lijf te schreeuwen langs de lijn.

Komende zaterdag ontvangen we Well F1 thuis om 09.00 uur.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

HJ