48'

D-pupillen zaterdag, D1, 4e klasse D61

1 november 2014 10:30

Sjaak de Wild

We hebben tegen elke tegenstander een keer gespeeld en gisteren begon dus de 2e ronde in de competitie. We staan er erg goed voor, maar tegenstanders weten inmiddels dat we aardig kunnen voetballen en zullen altijd een stapje extra doen tegen de koploper. Vandaag was onze tegenstander Schelluinen D1, daar wonnen we 12-1, dus veel angst was er niet voor deze wedstrijd. Het woord 'kampioenschap' horen we in kringen van de D1 steeds vaker, maar we zullen onze wedstrijden wel moeten blijven winnen. Bij iedereen is de verwachting dat dit makkelijk gaat lukken en ook bij de spelers merk je dat de wedstrijden niet meer op 100% gespeeld worden. Het sluipt er in en het is ergens ook te begrijpen. Jammer is het wel, want op trainingen  ligt het niveau hoog en spatten de vonken er van af.

Hoewel de titel anders doet vermoeden stonden we al binnen een minuut met 1-0 voor. Yannick vervulde zijn rol als aanspeelpunt in de spits goed en speelde de bal naar Bart. Bart haalde uit en de 1-0 was een feit. Twee minuten later was het alweer 2-0. Dit keer was het Bart die een speler vrij zag staan en zo Ramon de kans gaf om te scoren en dit deed hij. De rest van de eerste helft modderde het spel voort. Goed was het zeker niet. Veel passfouten, veel rare acties, moeilijke oplossingen zoeken enz. Het voelde, ook zeker door het heerlijke weer,  aan als zomeravondvoetbal.
De score liep wel verder op en de ruststand was 5-0. Door de eerste treffers dit seizoen van Yannick en een goal van Joshua.

5-0 voor, maar verre van tevreden. De tweede helft moest beter. Helaas werd het spel niet veel beter in de tweede helft. De echte wil om er een mooie wedstrijd van te maken ontbrak. Milan maakte er wel 6-0 van, op aangeven van Bart. Na wat geklungel en daardoor dom balverlies op het middenveld kon Schelluinen doorbreken. Ruben zag voor het eerst deze ochtend iemand gevaarlijk dichtbij komen en helaas voor hem lag de bal ook gelijk in het netje. 6-1.

En toen werd Meerkerk gelukkig écht wakker. Het begon weer als vanouds te lopen en we hebben 20 minuten kunnen genieten van heerlijk voetbal. Nu zag je wel de wil om er iets moois van te maken en de ene na de andere mooie aanval werd opgezet. Na één zo'n mooie aanval kon Milan de 7-1 scoren na goed voorbereidend werk van Rik. Kort daarna liet de keeper de bal los en dat moet je niet doen als Milan in de buurt is, 8-1. Na de 8-1 had Bart zijn brommer weer aangezet en vloog zijn tegenstander keer op keer voorbij aan de rechterkant. Na een mooie aanval die begon met een vrije trap op eigen helft. Robin die Wesley aanspeelde, Wesley tikte door naar Yannick, Yannick stuurde Bart weer weg, Bart haalde de achterlijn en Milan bekroonde deze heerlijke aanval uiteindelijk met een doelpunt. Dit is het voetbal wat we willen zien! De 10-1 ging ongeveer hetzelfde, Milan als afmaker en Bart als aangever. De 11-1 was weer hetzelfde recept, maar nu niet Milan als eindstation maar Rik, de aangever was weer Bart. Helaas was het vlak na deze goal tijd.

Weer drie punten dus en de voorsprong van 6 punten op de nummer twee blijft dus staan. Alleen Lekvogels D1 blijft nog een beetje in het spoor en volgende week tegen Arkel D1 moeten we dus 'gewoon' weer drie punten pakken om zo de strijd zo snel mogelijk te beslissen. Woensdag spelen we een wedstrijd waar ik in ieder geval al erg zin in heb. Dan spelen we tegen Gjs D2, een ploeg die het redelijk goed doet in de 2e klasse. Als je dan de wedstrijd begint zoals we de laatste wedstrijden zijn begonnen dan krijg je het deksel keihard op je neus. Iets wat in deze competitie dus (helaas) niet gebeurt..