30'

F-pupillen zaterdag, F3, 5e klasse F529

1 november 2014 10:00

Levi Goedgeluk

De eerste competitiehelft achter de rug, vol goede moed de tweede serie in. De altijd trouwe supporters lijken na een puntloze reeks te gaan twijfelen aan de technische staf. Er wordt zelfs afgevraagd of de kerst wel gehaald wordt; naast spelvreugde zijn er dus punten nodig! Kansen daarvoor zijn er zeker op basis van de eerste wedstrijd tegen de tegenstander van vandaag: Groot-Ammers. De gelen worden ontvangen op het warme strand van 't hoog. In een jolige bui dacht een van de trainers er zelfs hardop aan in een gele zwemslip het veld/strand te betreden. Door dit uiteindelijk niet te doen verhoogde hij zijn kansen de kerst te halen aanzienlijk.
De wedstrijd: De mannen (en dame) begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, enigszins onwennig met rode shirts. Kansen werden gecreëerd maar niet afgerond. Steeds weer onder de indruk van de tegenstander, waar we toch echt niet voor onder hoefden te doen. Groot Ammers kreeg maar weinig kansen, maar in de eerste helft wisten zij twee goals te maken. Een kansloze maar dappere keeper van dienst,Mees L., wist de verdedigende missers helaas niet recht te zetten. In de tweede helft werd beter verdedigd de van Deventer-defenders wisten met snelle acties de tegenstanders te stoppen. Zelfs de beide spitsen (Falco en Florentijn) kwamen terug voor enkele prima bloks. Halverwege de tweede helft kon de druk worden opgevoerd; korter op de bal, dichter bij de keeper. Vele kansen volgden waarbij in de 30 minuut Florentijn uit een rommelige situatie wist te scoren. De druk werd verder opgevoerd waarbij kansen voor open doel werden gemist. Tot de laatste minuut; Florentijn weet door een  prachtige actie de gelijkmaker te scoren............ het eerste punt in beeld! Direct na de aftrap stoomt Groot Ammers op naar de goal van Mees om alsnog de winnende te scoren. Een prima redding van deze heldhaftige keeper lijkt de kerst van de technische staf te hebben gered...eindstand 2-2. Het eerste punt zit in de tas.
Dat smaakt naar meer, volgende week gaan we voor meer!