...
53'

D-pupillen zaterdag, D1, 4e klasse D61

25 oktober 2014 8:30

Zonder overdrijven, het was nog pikdonker toen we vanochtend om half 8 verzamelden op 't Hoog. Gelukkig was er in de nacht niet veel regen gevallen, dus we gingen er maar vanuit dat de wedstrijd tegen Sliedrecht D3 gewoon door zou gaan. In het donker telden we alle spelers en gelukkig was iedereen op tijd aanwezig. Wessel had ervoor gekozen om te overnachten in Sliedrecht, hij kwam dus rechtstreeks naar het voetbalveld.

Eenmaal daar aangekomen konden we ons echt gaan opmaken voor de 5e wedstrijd in deze competitie. We staan er uitstekend voor en het doel is dan ook om vandaag onze koppositie verder te verstevigen. Onderschatting ligt echter op de loer. En de combinatie onderschatting, vroeg tijdstip en tegenstanders die 200% geven tegen de koploper zorgde ervoor dat we vandaag een hele moeizame wedstrijd speelden.

Ondanks de waarschuwingen voor de wedstrijd werd de wedstrijd door ons zeer matig begonnen. Het spel zag er niet uit en van een middenveld was niet echt sprake. Toch werden we door twee goede passes op Milan gevaarlijk. Helaas stond het vizier bij Milan nog niet op scherp en de keeper hield zijn schoten er ook goed uit. Sliedrecht was wel fel in de duels en was af en toe dreigend. Echte kansen kregen zij echter niet. Na een kwartier begon het iets beter te lopen en na een corner van Bart kwamen we dan toch op voorsprong. David schatte de corner goed in en wist deze om te zetten in een doelpunt. Vijf minuten later was het tijd voor de 0-2. Een prima aanval zoals we dat inmiddels kennen van de D1. Bart werd op rechts weggestuurd door Rik, Bart gaf de bal goed voor en Milan wist nu wel te scoren. We hadden de wedstrijd nu aardig onder controle, maar het bleef slordig. Sliedrecht was fysiek sterk en had een paar aardige voetballers, genoeg tegenstand dus voor onze spelers. Tot de rust hobbelde het spel een beetje voort en wij kregen de beste kansen. Ruben hoefde eigenlijk niet echt in te grijpen in deze helft en met een 2-0 voorsprong zochten we de kleedkamer op.

Het was voor iedereen duidelijk dat het beter moest en ze kregen de kans om dat in de tweede helft waar te maken. We waren in ieder geval feller en vooral Bart wist het zijn tegenstander ontzettend moeilijk te maken. Hij was misschien wel twee koppen groter, maar Bart hield niet in en gaf het goede voorbeeld. Na tien minuten in de tweede helft werd Milan mooi vrijgespeeld voor de keeper. Hij bleef koel en zorgde voor de 0-3. Toen Joshua een paar minuten later, met een beetje hulp van de tegenstander, de 0-4 scoorde leek de wedstrijd beslist. Sliedrecht gaf echter niet op en bleef hard werken. Hierdoor kregen zij een grote kans, maar Ruben pakte deze keurig. Toch kregen we even later een goal tegen. Robin nam iets te veel tijd en passte de bal naar David. Of naar Roben. Ze wisten het allebei niet en door de twijfel kon de speler van Sliedrecht ineens de 1-4 scoren. Kan gebeuren, we willen graag voetballen van achteruit en dan gaan die dingen wel eens mis. Gelukkig werd het nooit echt spannend deze wedstrijd. Wij hadden de beste kansen, zo ging Bart nog een keer een paar tegenstanders voorbij maar wist helaas niet te scoren. Even later werd Bart gevloerd in de zestien en kregen wij een penalty. David bleef koel en zorgde voor de 1-5. Twee minuten na deze goal vond de scheids het genoeg en konden we dus weer drie punten bijschrijven.

Al met al een moeizame wedstrijd tegen een stugge tegenstander. Misschien wel de beste ploeg waar we in deze competitie tegen gevoetbald hebben. Volgende week beginnen de 'returns'. Dan mogen we het thuis opnemen tegen Schelluinen. Daar wonnen we 12-1. Dan moet je thuis minstens dezelfde uitslag eisen..