...

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

8 november 2014 14:30

Drunen, A.H. van

In een meer spannende dan mooie wedstrijd leek Meerkerk eindelijk weer eens een overwinning te gaan behalen. Een 2-0 voorsprong bij rust was echter niet voldoende. GDC kwam terug en Meerkerk mocht de handen dichtknijpen, dat het bij twee doelpunten van de gasten bleef.

Blessures

Meerkerk kon net als vorige week niet in de sterkste formatie het veld in. Gert Jan Koekkoek was nog niet wedstrijdfit en afgelopen week moesten ook Floren Streefkerk en Thijs van Klij wegens een blessure afhaken. En dan zijn er nog de langdurige blessures van Sander Vink en Ruud Vink. Er was ook positief nieuws te melden, want Stijn Schuller was weer hersteld. Het is in de fase waarin Meerkerk zich nu bevindt bijzonder jammer dat (langdurige) blessures de ploeg kwellen.

Lange bal

Meerkerk zocht direct na de aftrap de aanval. Het was Dick Kooijman die al in de eerste minuut een mogelijkheid kreeg. De bal belandt in de handen van doelman Wesley van der Wardt. Wat volgt is een wat rommelig spelbeeld met veel balverlies over en weer. GDC hanteert de lange bal en zal dit de gehele wedstrijd blijven doen. Vooral de verre uittrappen van de keeper zorgen voor de nodige onrust in de Meerkerkse verdediging.

Tegenslag

In de 9e minuut nieuwe tegenslag voor de geelzwarten. Youri van Blanken krijgt een licht zetje, stapt op de bal en komt ten val. Een val met gevolgen want vier minuten later moet hij uitvallen met een elleboogblessure. Brian Vink vervangt hem. Kort daarvoor was Meerkerk met de schrik vrijgekomen. Een vrije trap van Jamie Youell kon doelman Klaas-Jan van Zessen ternauwernood pareren. Ook Justin Youell had de kans om de Genderen Drongelen Combinatie op voorsprong te zetten. Oog in oog met de Meerkerk doelman schoot hij over.

Vizier niet op scherp

Meerkerk krijgt geen vat op het spel van de tegenstander. Het was opnieuw GDC dat een kans krijgt na een half uur spelen. Slap acteren in de verdediging stelt Pascal de Vries in staat om maar eens een omhaal uit te proberen. Gelukkig voor Meerkerk is de uitvoering slecht. De bal gaat hoog over het doel. Nog is het niet over want tien minuten voor rust opnieuw een enorme kans voor de gasten. Het vizier van Pascal de Vries staat nog steeds niet op scherp. Dit keer gaat zijn inzet naast.

Knotsgekke fase

Dan volgt kort voor rust een knotsgekke fase. Patrick Vuurens. krijgt ter hoogte van de middenlijn op de linkerkant de bal. In een ooghoek ziet hij Martijn van der Hagen over rechts vertrekken. Patrick  opent met een prachtige crosspass  en verdediger Levi Splinters wil de bal onderscheppen. Dat lukt; alleen passeert hij met zijn inzet de uit zijn doel gekomen doelman Wesley van der Wardt. Geheel tegen de verhouding in komt Meerkerk op voorsprong. (1-0). Nog geen minuut later verdubbelt Meerkerk de score. Brian Vink vindt Martijn van der Hagen. Dit keer kan er geen verdediger aankomen. Martijn werkt beheerst af (2-0). GDC mag van geluk spreken dat het niet desastreus afloopt, want tot tweemaal toe dient zich een vrijwel identieke situatie aan. In beide gevallen is het Martijn van der Hagen die de ruimte krijgt. De eerste keer belandt de bal na zijn inzet naast. De tweede keer kan de GDC verdediging ten koste van een corner een doelpunt voorkomen. Nadat ook Brian Vink nog een poging waagt en  voorlangs schiet, vindt scheidsrechter Van Drunen het welletjes. Hij dirigeert  de ploegen naar de kleedkamer.

Terug in de wedstrijd

Na rust is het GDC dat gedreven uit de kleedkamer komt. Meerkerk heeft geen antwoord op het spel van de mannen van trainer Marco de Jong. Bovendien is er opnieuw tegenslag. Er zijn nog geen drie minuten gespeeld als Patrick Vuurens geblesseerd naar de kant moet. Joey van Putten is zijn vervanger.

Twee minuten later komt GDC terug in de wedstrijd. Het is de in de rust ingevallen Maarten van Wijlen die volledig vrijstaand in kan schieten. Het staat 2-1. Meerkerk krijgt ook nog een mooie kans na tien minuten spelen in de tweede helft. Het is Joey van Putten die op aangeven van Mike Kersbergen voorlangs schiet. Het is tevens de laatste kans voor Meerkerk in deze wedstrijd.

Verdiende gelijkmaker

GDC gaat nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Toch blijft een doelpunt lang uit en echte kansen komen er niet, dat wil zeggen tot een kwartier voor tijd. In de 77e minuut brengt de paal redding, maar uiteindelijk is het in de 81e minuut toch raak. Louren Fieten zet goed door en brengt de verdiende gelijkmaker op het scorebord.

Ultieme redding

Eenzelfde scenario als in de eerste helft lijkt zich aan te dienen, maar dan één waarin een hoofdrol is weggelegd voor de gasten. We noteren in de 38e minuut een schot dat over de kruising van het Meerkerk doel verdwijnt. Een redding van Klaas-Jan van Zessen in de 41e minuut is nodig en in de blessuretijd is het Klaas-Jan van Zessen die met een ultieme redding nogmaals voorkomt dat de gasten met de winst huiswaarts keren. In de slotfase krijgt Martijn van der Hagen nog een tulband aangemeten, nadat hij ver in blessuretijd in botsing is gekomen met Joost van Rooijen.