80'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

22 november 2014 14:30

Elissen, B.L.J.M.M.

Meerkerk bleef vanmiddag ver onder de maat. Tricht troefde de geelzwarten op alle fronten af. Meerkerk mocht van geluk spreken dat de teller bij 4-1 bleef steken. Als er al een excuus mag worden aangevoerd dan zijn het de vele blessures die het team op dit moment telt.

Hete eerste vijf minuten

Tricht startte uitstekend. Thijs van Klij en doelman Klaas-Jan van Zessen voorkwamen dat Meerkerk al vroeg op achterstand kwam. Tweede goede kansen in de eerste vijf minuten van de wedstrijd waren niet besteed aan de thuisclub. Helaas moest Thijs van Klij na zes minuten het veld  geblesseerd verlaten. Opnieuw een tegenvaller. Ook Youri van Blanken, Gert Jan Koekkoek, Joey van Putten en Floren Streefkerk ontbraken wegens blessures. Patrick Vuurens was nog niet geheel fit, maar kon gelukkig wel plaatsnemen op de bank.

Onoplettendheid

Na deze hete eerste vijf minuten slaagde Meerkerk erin om wat onder de druk van de thuisploeg uit te komen. Kansen leverde het niet op. Dan halverwege de eerste helft een onoplettendheid in de verdediging en de bij de tweede paal vrijstaande Rein Bastiaanse brengt Tricht op een 1-0 voorsprong. Meerkerk antwoordt. Het is Mike Kersbergen die met een mooie crosspass Brian Vink bereikt. Brian ziet zijn inzet rakelings over de lat verdwijnen. Na deze kans is het weer de beurt aan Tricht. Dit keer komt Meerkerk met de schrik vrij als Rein Bastiaanse uit een vrije trap vanaf rechts de bal over het doel kopt.  Ook doelman Klaas Jan van Zessen verricht kort daarop weer een goede redding als hij een schot van de over rechts opkomende Tim Hakkert onschadelijk maakt.

Uit het niets

In de 27e minuut zit het de geelzwarten eens een keer mee. De verdediging van Tricht staat wat te schutteren bij een corner. De bal belandt voor de voeten van Dick Kooijman. Dick vindt Mike Kersbergen die de bal in het Tricht-doel werkt. Een doelpunt uit het niets, maar daarmee niet minder welkom. Het staat gelijk.

Schlemielig

De vreugde is van korte duur. Uit de aftrap is het Tricht dat meteen weer ten aanval trekt. Schlemielig verdedigen aan Meerkerk-zijde en de bal ligt weer in het net. Dit keer is het Rene van Soelen die scoort namens de thuisploeg. De eerste helft kabbelt rustig naar de rust. Tricht krijgt nog een goede kans. Het is Aimen Seqqal die voorlangs schiet. Martijn van der Hagen kopt namens Meerkerk een bal op de dak van het doel. Gescoord wordt er niet meer en de goed leidende scheidsrechter Elissen uit Udenhout fluit kort daarop voor de rust.

Statistieken

De tweede helft is er één voor de statistieken. Vijf gele kaarten en vijf wissels. De gele kaarten, allen terecht gegeven betekenden niet, dat er sprake was van een wedstrijd die ontspoorde. De wedstrijd verliep sportief. En omdat we toch met de statistieken bezig zijn. Tricht scoorde ook nog tweemaal.

Presenteerblaadje

Meerkerk kwam gemotiveerd uit de kleedkamer. Het stond immers slechts 2-1. Kansen bleven echter uit en helaas beoordeelde Dick Kooijman een situatie wat ongelukkig. Had hij geweten dat hij meer tijd bezat, dan zou hij ongetwijfeld de bal, die hem op een presenteerblaadje werd aangeleverd door een verdediger van Tricht, eerst rustig hebben gecontroleerd. Ook coaching had hier kunnen helpen. Nu koos hij voor de directe poging, met als gevolg dat een prachtige kans om terug in de wedstrijd te komen verloren ging.

Over en sluiten

Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft maakt Tricht het karwei vakkundig af. Voor Tricht komt Gerjan van Haarlem in het veld. Nog geen twee minuten later schiet hij de 3-1 binnen. Even daarvoor was het Klaas-Jan van Zessen die attent reageerde op een schot uit de tweede lijn van  Aimen Seqqal. Tricht verzaakte niet en in de 64e minuut was het over en sluiten voor Meerkerk. Een mooie combinatie die begon bij Wesley van Maurik eindigde bij Rein Bastiaanse die voor de tweede keer trefzeker was deze middag (4-1).

Genadig

In de laatste twintig minuten was Tricht genadig voor Meerkerk. Rene van Soelen faalt voor een leeg doel. Hij schiet nog een keer uit de tweede lijn zonder resultaat en ook zijn schot uit de draai gaat langs het Meerkerk doel. In de slotfase noteren we nog een enorme kans voor Wesley van Maurik die voor open doel naast schiet.