Mannen zaterdag, 4, 4e klasse 10

29 november 2014 14:30

Meerkerk 4 – Ameide 4

Afgelopen zaterdag stond de absolute kraker op het programma! Termie 4 kwam langs op ’t Hoog.

Gezien het aantal knaken in ons team, lag het in de verwachting dat er sprake zou zijn van matchfixing. Sporters kunnen financieel vergoed worden voor het moedwillig verliezen van een wedstrijd door zelf, of via een tussenpersoon, op een zege van de tegenpartij te gokken. Wanneer iemand een sporter betaalt om vals te spelen, spreekt men van omkoping. In gevallen van omkoping, fraude en corruptie kan een sporter strafrechtelijk vervolgd worden.

Maar goed... de wedstrijd stond op het punt van beginnen. Ameide wint de laatste weken veel en scoort daarbij ook nog erg veel: we waren dus gewaarschuwd. De volgende 11 namen stonden in het veld: Ruben, Jurre, Bassie, Vethje en daantje. Op het middenveld: Hugo, Boertie, Hijkie en Ralf. Voorin Ruud en Markje. Op de bank: Chris, Leon, Van Zee en Jacobs.

We konden in de eerste minuten al een grote kans voor Meerkerk noteren, Hugo kwam door een steekbal van Hijkie alleen voor de keeper maar kreeg de bal helaas niet langs de keeper. Het was wel de voorbode op een hele goede 1e helft van Meerkerk. Er werden diversen kansen gecreëerd en waar nodig goed druk gezet op de tegenstander. Achterin had het centrum Vethje en Bassie alles onder controle en daarvoor speelde Boertie en Ralf sterk spel. De beide flankspelers op het middenveld hielden het spel goed breed waardoor er veel ruimte was. Na 20 minuten schoot Ruben de bal hard naar voren, na wat geklungel op de middenlijn werd de bal door (ik meen) Hugo meegegeven aan Mark. Onze lange spits liep de laatste man eruit en schoof de bal netjes langs de keeper: Een lekkere 1-0 voorsprong.

5 minuten later kopte de keeper van Ameide een lange bal buiten de 16 richting de middenlijn. Een alerte Ruud kreeg de bal op een meter of 30 voor zijn voeten en haalde in 1x uit. Met zijn choco schoot hij de bal zo over de keeper heen in het lege doel. Een geweldig doelpunt.

Ameide kreeg daarnaast ook nog aardig wat kansen, zelfs een paar hele grote kansen! Ruben stond geweldig te keepen en ranselde alle ballen uit het doel!! We gingen mede door zijn goede keeperswerk rusten met een 2-0 voorsprong.

In de rust was er veel lof over de 1e helft, maar men wist ook dat we er nog niet waren. Volgens leider Chris kon het nog wel eens een hele leuke zaterdag worden bij een overwinning van Meerkerk.

Leon kwam in het veld voor Bassie en Chris voor Vethje. Hugo verliet het veld voor Van Zee. Markje ging eruit voor Jacobs en hij kwam in de spits naast Ruud te staan. Markje speelde vandaag een goede 1e helft met veel rust aan de bal. Door het vasthouden van de bal konden de middenvelders goed aansluiten en kwam Meerkerk er voetballend goed uit.

De 2e helft had helaas een ander spelbeeld dan de 1e helft en Meerkerk kwam steeds verder onder druk te staan. Door een scrimmage uit een corner kwam Ameide al snel op 2-1. Voor Meerkerk jammer dat ze snel na rust deze tegengoal te verwerken kregen. Ruben werd naar zijn mening flink gehinderd door een speler van Ameide en liet dit flink merken bij de scheids. De scheids keurde het doelpunt goed en Meerkerk wist dat ze nu echt aan de bak moesten.

Na dit doelpunt verloor de wedstrijd zijn schoonheid en ontstonden er steeds meer opstootjes en overtredingen. Na elk fluitje had er helaas wel iemand wat te zeggen tegen de scheidsrechter. De scheidsrechter kreeg het hierdoor erg lastig en moest het vaak ontgelden. Ameide zou deze middag nog 2x keer geel ontvangen voor praten tegen de scheidsrechter. Naar onze mening terechte kaarten.  Vaak is het makkelijk om tegen een scheidsrechter te zeggen dat hij fout zit en alleen maar voor de thuisploeg fluit, maar Ameide heeft zat momenten in de wedstrijd geluk gehad dat de scheidsrechter dingen niet altijd goed zag.

In het heetst van de strijd wisten de spits van Ameide 2-2 te maken. Chris probeerde de bal nog met een Van Persieing weg te krijgen, maar kon helaas net niet meer bij de bal. Meerkerk stelde hier helaas in de 2e helft te weinig tegenover. Veel dingen gingen fout en echte kansen werden niet meer gecreëerd. Ook wist Ruben in de 2e helft de bal nog een paar keer goed uit het doel te houden. Uiteindelijk floot de scheids af en moesten beide ploegen het doen met één puntje. Misschien na beide helften een reële uitslag.

Na de wedstrijd bleek dat Sinterklaas op klaarlichte dag samen met Bassie achter Hokkie 6 had gezeten. Helaas had de Sint geen tijd om te blijven en liet hij een zak vol met cadeaus achter. De Sint en zijn pieten vergaten geen enkele speler en een ieder kreeg een leuk gedicht met wat lekkers. Een geweldige actie van Sint en zijn Pieten.

Volgende week naar Stedoekoe… Weer een volgende wedstrijd voor Meerkerk 4.