90'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

6 december 2014 14:30

Stadius, K.

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Nivo Sparta op het programma, de  vereniging waar  Dick Kooijman 2 seizoenen heeft gespeeld. Voor aanvang waren er goede berichten uit de ziekenboeg, Joey van Putten is weer aanwezig, hij begint op de bank. Floren Streefkerk en Thijs van Klij ontbreken nog, beiden werken hard aan een spoedig herstel. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Stadius uit Gent in België. Verder wordt de functie van assistent-trainer bij Meerkerk voorlopig waargenomen door Sander Vink, Brian Vink heeft deze functie neergelegd, uiteraard blijft hij wel actief als speler.

De tegenstander van vandaag is zaterdag 15 november bekeken door trainer Roger d’ Hollosy en Brian Vink. Nivo Sparta maakte op deze middag indruk door met technisch verzorgd spel Tricht voor de beker met 0-4 uit te schakelen.

Vandaag is vanaf de aftrap geen sprake van verzorgd voetbal door Nivo Sparta. Meerkerk heeft  de wedstrijd onder controle zonder tot grote kansen te komen.  Verdedigend heeft  Meerkerk zijn zaakjes prima op orde,  aanvallend is het erg moeizaam. Vaak worden foutieve keuzes gemaakt, als het er echt op aankomt wordt de verkeerde speler aangespeeld. Toch komen er wat kleine mogelijkheden, vooral ook omdat Nivo Sparta keeper Tertoolen een niet al te betrouwbare indruk maakt. Door de spelers van Nivo Sparta wordt  veel onderling gemopperd, meestal geen goed teken voor een ploeg. Zoals gezegd doet  Meerkerk veel te weinig met de mogelijkheden die het krijgt  van de tegenstander, Martijn van der Hagen is de Meerkerk aanvaller die nog voor het meeste gevaar kan zorgen. Zo wordt  Martijn na ruim een half uur spelen goed weggestuurd door Theo van Zessen. Martijn probeert het met een boogbal, deze verdwijnt jammer genoeg over het doel. Dick Kooijman wordt  meerdere malen wel  erg fanatiek aangepakt door zijn oud ploeggenoten. De eerste zware overtreding tegen Dick wordt nog afgedaan zonder gele kaart, bij de tweede tackle beloont de scheidsrechter dit met een  gele kaart.

Kort voor rust de eerste echt gevaarlijke aanval van Nivo Sparta, Brian Vink levert de bal in bij Jordi de Wit, deze probeert Niels den Haan in stelling te brengen, maar gelukkig voor Meerkerk komt de voorzet niet aan. Meteen daarna wordt Martijn nogmaals in stelling gebracht, dit keer door Brian Vink, in dit geval is het Bjorn Jongste  die koppend redding kan brengen voor Nivo Sparta.

Na rust verandert  er eerst niet veel aan het spelbeeld. Stijn Schüller maakt een pittige overtreding op Niels den Haan, maar komt zonder gele kaart weg, waarschijnlijk vooral omdat hij zoals gebruikelijk geen discussies aangaat met de tegenstander of de scheidsrechter, maar gewoon opstaat en doorgaat zonder commentaar.

Een kwartier na rust begint het spelbeeld te veranderen, Meerkerk raakt langzaamaan de greep op de wedstrijd kwijt zonder dat het eerst nog kansen voor Nivo Sparta oplevert. Net na het uur wordt Martijn vervangen door Joey van Putten, die daarmee zijn rentree maakt in Meerkerk 1.  Zoals gezegd was Nivo Sparta daarna de betere ploeg, als bijna 70 minuten zijn gespeeld moet Gijsbert Bruijnes een veelbelovende aanval van Nivo Sparta onderbreken. Nogmaals wisselt Roger: Mike Kersbergen vervangt Brian, dit brengt geen verbetering in het Meerkerkse spel. In minuut 77 wordt Koen Vermeer eruit gelopen door Jordi de Wit, weer weet Gijsbert de situatie op te lossen.  Dit gaat echter ten koste van een corner, het is deze corner die Meerkerk lelijk zou opbreken. De corner komt direct bij de volledig vrij staande Paymans, hij kopt de bal net buiten bereik van Klaas-Jan van Zessen in het doel.

Met nog een minuut of twaalf te gaan moet Meerkerk meer risico gaan nemen om een gelijkmaker te forceren. Dit pakt niet goed uit, in luttele minuten krijgt Nivo Sparta 4 kansen die allen niet worden benut. Bij de laatste van die grote kansen spat de bal via de onderkant van de lat weer het veld in. Bij deze kans raakt Nivo Sparta speler Jordi de Wit geblesseerd, hij mag echter niet meer worden gewisseld. Hij maakt strompelend de wedstrijd vol.

In de 90e minuut probeert Joey van Putten nog wat te forceren, hij krijgt binnen het strafschopgebied een duwtje en laat zich gretig vallen, de goed leidende scheidsrechter beloont hem niet met een strafschop. Diep in blessuretijd krijgt Joey van dezelfde scheidsrechter nog wel een gele kaart voor een wat wilde actie, de 1-0 nederlaag blijft wel op het bord staan.

Meerkerk speelt volgende week zaterdag  zijn laatste competitiewedstrijd van het jaar, thuis tegen Delta Sports en moet dan proberen de teleurstelling van vandaag weg te spelen door middel van een overwinnig.