43'

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse E31

13 december 2014 8:30

Goed

Zaterdag 13 december, de laatste competitie wedstrijd uit tegen Leerdam Sport. Vroeg op, veel geregend maar bij minimaal gelijkspel derde in een fantastische eerste seizoenshelft.

Wederom een complete selectie vergezeld met de trouwe aanhang zonder de heer Bart Streefkerk. De eerste helft een kerstboomopstelling, 3-2-1 die vanaf de aftrap meteen liet zien hier graag te willen winnen. Leerdam Sport, een technisch vaardig team pareerde de eerste aanvallen en probeerde zelf kansen te creëren.

Zoals gebruikelijk stonden onze verdedigers goed opgesteld om de aanvallen onschadelijk te maken. In de 3e minuut een goal voor Meerkerk door Boyd na een corner van Thijs. Zoals onze jongens de laatste weken laten zien wordt er gevoetbald met passie en karakter. Als team, als vrienden maar vooral als goede voetballers. Chris blijft het (te) rustig houden en gaat met zijn vaste gesprekspartner (ondergetekende) praten over korreltjes thee. Zo kom je nog eens wat te weten van elkaar.

Maar op het moment dat Chris er moest staan, stond hij er uiteraard ook. In de 15e minuut werd werkelijk het mooiste doelpunt van dit seizoen gescoord. Een perfecte voorzet van Sam werd koppend door Bryan over behoorlijke afstand in de kruising geplaatst. Helaas zijn hier geen beelden van. Meerkerk ging door en door en door en via een assist van Bram scoorde Jeremy met een schot de 0-3 binnen.

Slechts twee minuten later scoorde Thijs uit een corner de 0-4 waarna Bryan enkele minuten later op aangeven van Bram de 0-5 binnen schoot. Dit was tevens de ruststand. Vreugde en blijdschap overheersten maar de jongens gaven zelf aan dat ze er nog niet waren. De tweede helft moest nog gespeeld worden. Om maar even aan te geven hoe serieus deze groep is.

Na de rust een gretig Meerkerk. Een prima voorzet van Sam werd door Thijs binnen geschoten en de 0-6 was een feit. Geen kerstboomopstelling maar een 2-3-1. Ondanks dat doelpunten uitbleven, bleef Meerkerk de bovenliggende partij. Ook Chris kreeg het wat drukker maar hield zijn doel vooralsnog schoon (op water en blubber na). In de 43e minuut een terechte vrije trap voor Leerdam Sport gegeven door een prima fluitende scheidsrechter. Deze werd keurig in de kruising binnen geschoten en de stand was 1-6, dit zou later tevens de eindstand zijn.

Na de wedstrijd werd op geheel eigen wijze afscheid genomen van de eerste seizoenshelft door als team een buikschuiver te doen richting het publiek. De toeschouwers van Leerdam Sport wezen onze jongens op enorme plassen waar in gedoken kon worden. Tja, dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Met een nat pak nog wat penalty’s nemen, de scheids en de tegenstander een hand geven en direct de warme douche opzoeken. De wastas was zwaarder dan normaal gaf Rene aan. Zou dat komen door de natte kleding of zou Rene zijn krachten aan het verliezen zijn. Ik verwacht het laatste omdat Rene de laatste wedstrijden te weinig tosti’s heeft gegeten. Enige toelichting : Rene gaat altijd tosti’s eten als het team niet zo goed presteert. Nu kunt u zelf de conclusie trekken, toch?

Nu gaan we de zaal in en zullen we weer moeten wachten op de nieuwe competitie maar wij als trainers en leider hebben er nu al enorm veel zin in. Op zaterdag 24 januari gaat onze E1 een voorwedstrijd spelen bij FC Dordrecht – Excelsior, u komt toch ook?