75'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

14 maart 2015 14:30

Molenaar, J.

Meerkerk had vanmiddag duidelijk het betere van het spel. Toch was het de thuisploeg, die aan het langste eind trok. Een uiterst effectief Hardinxveld liep uit naar een 3-0 voorsprong. In de slotfase dreigde deze te verdampen. Meerkerk zette de eindsprint iets te laat in, De productie van de geelzwarten stokte bij twee doelpunten.

Thuisploeg ontsnapt

Meerkerk wilde vanmiddag iets rechtzetten. Eerder dit seizoen verloren de geelzwarten kansloos van de tegenstander van vanmiddag. In het veld zagen we dit direct terug. Meerkerk heerste vanaf de aftrap. Het eerste  gevaar voor Hardinxveld ontstond uit een corner in de 9e minuut. Gert Jan Koekkoek miste in vrijstaande positie de bal op een haar na. Nog geen halve minuut later ontsnapt de thuisploeg opnieuw aan een achterstand. Dit keer is het Youri van Blanken die de openingstreffer op de schoen heeft. Helaas hobbelt de bal na zijn inzet langs de voor Meerkerk verkeerde kant van de paal.

Actie op achterlijn

Nog geen tien minuten gespeeld en al twee mooie kansen. Hardinxveld stelde daar niets tegenover. In de 18e minuut opnieuw een mooie kans. Dick Kooijman ziet die de bal na zijn schot over het doel verdwijen. Pas in de 23e minuut een doelgerichte actie van de gastheren. Het is de aan het einde van het seizoen naar Stedoco vertrekkende Joran Schroder, die na een actie op de achterlijn in het zijnet schiet. Meerkerk neemt er kennis van en trekt weer ten aanval. Thomas Mulders wordt onreglementair afgestopt. Gevolg een gele kaart voor Kelvin van Es. De nog openstaande vrije trap levert niets op.

Oude Voetbalwet

Na een half uur spelen slaat voor een tot dan toe oppermachtig Meerkerk het noodlot toe. Een splijtende pass van Joran Schroder op Dennis van Es. Van Es gaat alleen op doelman Klaas-Jan van Zessen af en werkt de bal koelbloedig binnen. Hoe kan het gebeuren; zo lees je af van de gezichten van zowel de spelers als supporters. Een aloude voetbalwet wordt maar weer eens uit de kast gehaald. U mag raden welke.

Hard gelag

Kort voor rust opnieuw een domper. Uit een vrije trap vanaf de middenlijn belandt de bal op het hoofd van Joran Schroder. Tot ontzetting van alle aanwezige Meerkerkers belandt de bal in de verre hoek. Een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg prijkt op het scorebord. Wat zal de thee Hardinxveld goed smaken. Voor Meerkerk is het een hard gelag.

Balbezit

De warme kleedkamer wordt na een kwartier weer omgeruild voor de Siberische kou. Meerkerk zet opnieuw de toon. We zien een schot van Dick Kooijman dat rakelings over de kruising gaat. Hardinxveld slaagt er wel in om de dadendrang van Meerkerk wat in de perken, al blijven de geelzwarten de ploeg in balbezit. De Sluisbewoners loeren op de counter.

Wissel met gevolg

Halverwege de tweede helft noteren we de eerste wissel. Bij Hardinxveld komt Danny de Haan in de ploeg voor Marc Vogel. De wissel van Meerkerk is er één met indirecte gevolgen. Trainer coach Theo de Boon kiest terecht voor meer aanvallende impulsen. Mike Kersbergen vervangt Gijsbert Bruijnes. Het is tot overmaat van ramp niet Meerkerk dat profijt heeft van de wissel, maar de thuisploeg. Robin de Kok verzorgt een prachtige crosspass. Danny van de Bout heeft alle ruimte nu Gijsbert is gewisseld en slaagt er in om de bal voor de derde keer deze middag in het Meerkerk doel te werken.

Terug in de wedstrijd

Gespeeld zo denkt iedereen. De spelers van Meerkerk denken daar anders over. Eindelijk dwingen ze het geluk een keer af. Een voorzet van Thijs van Klij vanaf de rechterkant belandt via het hoofd van een verdediger van de thuisploeg in de voeten van Thomas Mulders. Thomas schiet de bal via de vingertoppen van doelman Sjoerd de Groot binnen. (3-1 75e min). Er gloort weer hoop.

Te laat

De angst sluipt er in bij de thuisploeg en Meerkerk kiest nu vol voor de aanval. In de 80e minuut lijkt de 3-2 in de maak. Martijn van der Hagen werkt zich door een woud van verdedigers en komt alleen voor de doelman van Hardinxveld. Zijn inzet verdiende een beter lot. De bal verdwijnt langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Uiteindelijk komt de 3-2 er wel en ook nog van de voet van Martijn. Een mooie geplaatste bal verdwijnt in de verre hoek. We schrijven de eerste minuut van de blessuretijd. Te laat helaas, om een meer dan dik verdiend punt uit het vuur te slepen, via een derde treffer.

Les in effectiviteit

Voor wie de wedstrijd bijwoonde is het bijna niet voor te stellen dat Meerkerk vanmiddag met lege handen staat. Al moet meteen worden aangetekend dat Hardinxveld vanmiddag een lesje in effectiviteit verzorgde, dat zijn weerga niet kende. Meerkerk was de bovenliggende partij. Het spel was verzorgd en de kansen waren er. Wat meer geluk in de afwerking en het komt goed. Natuurlijk telt in deze fase van de competitie ieder punt. Volgende week zal het niet gemakkelijk zijn tegen koploper Geinoord, dat soeverein leidt. Zeven punten voor op nummer twee en een wedstrijd achterstand. Een uitdaging die er mag zijn. Zeker weten dat de ploeg die wil aangaan. Kom volgende week en steun onze mannen!