90'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

6 april 2015 14:30

Bergen, S. van den

MEERKERK – Op het vreselijk ongelijke veld op sportpark ’t Hoog boekte sv Meerkerk op maandag de tweede belangrijke paaszege. Na GRC 14 werd ook Unitas aan de zegekar gebonden. Uit de laatste vier gespeelde wedstrijden pakte De Boon c.s. tien punten. Komende zaterdag komt Tricht op bezoek.

“Dat wordt weer een finale”, blikte sv Meerkerk-trainer Theo de Boon al vooruit. “Mijn ploeg is inmiddels een vechtmachine geworden. Dat moet ook wel op dit soort velden. Het was vandaag overigens een slijtageslag, voor amateurs zijn twee wedstrijden in drie dagen te zwaar.”

De openingsfase was voor de thuisploeg. Toch moest het publiek tot halverwege de eerste helft wachten op de eerste serieuze kans. Na onoplettendheid in de Gorcumse achterhoede stond Martijn van der Hagen plotseling oog in oog met good-old Raymon den Haan. Maar de ervaren Unitas-keeper wist ten koste van een corner zijn doel schoon te houden. Het bleek later de enige doelpoging van de eerste helft.

De jonge scheidsrechter Van den Bergen (21) uit het verre Vogelwaarde in Zeeuws-Vlaanderen had zijn handen meer dan vol. Stevige duels en dito overtredingen waren meer regel dan uitzondering. Gevoetbald werd er nauwelijks.

Op ‘10’
Dat zag ook De Boon. In de rust verkaste hij Sander Vink, gestart als mid-mid, naar de linkerkant en kwam Youri van Blanken op ‘10’ te staan. “Het liep van geen meter, maar na die  tactische omzettingen wel”, analyseerde Vink na afloop.

De ervaren speler was zelf verantwoordelijk voor de Meerkerkse openingstreffer. In de 48e minuut profiteerde Sander Vink optimaal van miscommunicatie tussen de roodbroeken Tuncay Arslan en Laurens Bijl. Eenmaal in het strafschopgebied gearriveerd, werd Vink gevloerd door Den Haan. De Unitas-doelman kreeg slechts geel en mocht blijven staan, maar was kansloos op de door Youri van Blanken hard ingeschoten penalty.

Unitas was even de kluts kwijt. Want koud een minuut in het veld had invaller Thijs van Klij de 2-0 op het hoofd. Uit een scherpe corner raakte hij de lat, om in de rebound hoog over te schieten.

Wisselvallig
Het niveau van de wedstrijd daalde weer. Het enige noemenswaardige wapenfeitje van Gorcumse zijde was een kansje voor Wesley Swets. Maar de inwoner van Arkel stuitte op de nagenoeg werkloze Klaas-Jan van Zessen.

“Hier baal ik van, ik heb ook niet veel te zeggen”, zocht Swets naar woorden. “Ik had gehoopt dat we na de overwinning op De Zwerver de stijgende lijn konden doorzetten. Niet dus. We zijn te wisselvallig.”

Gelijk had de naar LRC Leerdam vertrekkende middenvelder. Unitas bakte er niet veel van en sv Meerkerk loerde, met de snelheid van invaller Joop Friedeman, op een vernietigende counter. De ruimtes kwamen, maar de goals niet.

Pas in blessuretijd kwam er een einde aan de Meerkerkse twijfel. De ingevallen Mike Kersbergen joeg snoeihard de bevrijdende 2-0 in de kruising.

“Laat Tricht maar komen. Ze zullen wel denken, wat is er met Meerkerk gebeurd?”, lachte Sander Vink. “Onder Theo de Boon spelen we goed vanuit de organisatie, verder is de sfeer goed en is de onderlinge acceptatie hoog. Ik denk zelfs dat we de nacompetitie ontlopen, maar dan moeten we natuurlijk wel aanstaande zaterdag van Tricht winnen.”

Bron: REGIO-VOETBAL.NL auteur:Theo Sprong