80'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

28 maart 2015 14:30

Koster, R.

Geen bijster hoogstaande wedstrijd. Weinig kansen. De beste mogelijkheden waren nog voor Meerkerk. Toch bleef de broodnodige overwinning uit. Meerkerk kwam na een uur spelen op voorsprong. Tien minuten voor tijd was het GDC dat langszij kwam. Hier bleef het bij vanmiddag. Met de 1-1 kon Meerkerk weer een belangrijk punt toevoegen aan het totaal, dat nu op twintig punten staat.

Knallend begin

Het programmaboekje meldde dat de wedstrijden tussen Meerkerk en GDC vaak doelpuntrijk verlopen. Dit scenario bleef deze middag uit. Wel was er een knallend begin. Nog geen minuut gespeeld en al twee levensgrote kansen. Het begon met een vrije trap voor GDC. Stefan Storchart dwong doelman Klaas-Jan van Zessen tot een uiterste krachtsinspanning. In de rebound was het opnieuw de Meerkerk goalie die redding bracht, door de inzet van Pascal de Vries te pareren. Meerkerk antwoordde direct. Patrick Vuurens opende met een crosspass vanaf de rechterkant op Youri van Blanken, die op zijn beurt Martijn van der Hagen in stelling bracht. Helaas kon Martijn  niet voldoende kracht meegeven aan de bal waardoor een doelpunt ook voor Meerkerk uitbleef.

Rust

Wat hierna volgde was van minder gehalte. Met de stevige wind in de rug koos GDC steevast voor de lange bal door het midden. De Meerkerk verdediging onder leiding van Gert Jan Koekkoek stelde zich daar uitstekend op in, en kansen leverde het dan ook niet op. Wel een aantal corners, maar ook daar had Meerkerk uitstekend het oog in. Telkens volgde een achterbal. Doelman Klaas-Jan van Zessen bracht dan vervolgens de nodige rust. Ondanks de stevige tegenwind wist hij de bal toch telkens over de middenlijn terug in het spel te brengen.

Weinig actie meer

Tien minuten voor de pauze noteerden we mooie combinatie van Meerkerk over meerdere schijven. Eindstation was opnieuw Martijn van der Hagen. Hij schoot geplaatst, maar iets te slap in, zodat doelman Wesley van der Wardt de bal eenvoudig kon vangen. Hier bleef het bij  voor de rust. Scheidsrechter Koster uit Goes, die uitstekend leidde dirigeerde na 45 minuten de ploegen naar de kleedkamer. Reden voor extra tijd was er niet.

Wissel

Na de rust had Meerkerk de wind in de rug en dat was te merken. GDC had er zichtbaar moeite mee om er nog uit te komen. Al snel diende zich bij Meerkerk een wissel aan. Koen Vermeer verliet licht geblesseerd het veld. Voor hem in de plaats kwam Thijs van Klij. Theo van Zessen was kort daarvoor tegen een gele kaart opgelopen. Hij stopte Lourens Fieten ter hoogte van de middenlijn onreglementair af. Het was alles wat er zich afspeelde tussen de lijnen. Van hoogstaand voetbal was nog steeds geen sprake, maar daar zou verandering in komen.

Om in te lijsten

Na een uur spelen is het raak. Een geplaatste verre uittrap van doelman Klaas-Jan van Zessen is er één om in te lijsten. En waar geldt dat ook voor? Juist voor de wijze waarop Martijn van der Hagen de bal onhoudbaar achter doelman Wesley van der Wardt in het net knalt. Fel op de huid gezeten door twee verdedigers laat Martijn de bal uit de verre trap van Klaas-Jan een keer stuiten om deze vervolgens vol op de pantoffel te nemen. Wat een goal. Even denken we terug aan 3 juni 2006 in Heerjansdam.

Va-banque

GDC kiest er voor om va-banque te gaan spelen. Er zit immers niets anders op. Voor GDC geldt net als voor Meerkerk dat ieder punt welkom is, zij het om uiteenlopende redenen. De ploeg van trainer Marco de Jong houdt graag de aansluiting met de koploper en voor Meerkerk blijft de veilige tiende positie op de ranglijst het doel. Meerkerk verzuimt helaas om te profiteren van de geboden ruimte. Zo is Martijn van der Hagen dichtbij zijn tweede treffer van de middag. Zijn schot gaat over. Ook een inzet van Youri van Blanken verdwijnt een halve meter over het doel.

Gelijkmaker

Tien minuten voor tijd heeft de lange bal van GDC succes. Stijn Schuller krijgt een lichte duw van Lourens Fieten, die daardoor in balbezit komt. De Meerkerk defensie ziet geen kans om Fieten de bal te ontfutselen. Hij maakt dankbaar gebruik van de situatie en schiet de gelijkmaker binnen. Een domper op de feestvreugde. Het GDC publiek gaat er nog maar eens achter staan. Termen als er op en er over worden echter niet bewaarheid. Sterker het is Meerkerk dat nog het dichtst bij een treffer komt.

Kansen slotfase wedstrijd

Een prachtige vrije trap van Patrick Vuurens wordt door doelman Van der Wardt ternauwernood gekeerd. Een kopbal van Thomas Mulders wordt bij de eerste paal door Justin Youell van de doellijn gekopt. En tenslotte noteren we nog een schot van Martijn van der Hagen dat smoort in een woud van verdedigers. De wedstrijd is gespeeld. Scheidsrechter Koster voegt nog twee minuten extra tijd toe. Hierin gebeurt niets meer. Aan een sportieve wedstrijd komt een einde.

Vooruitblik Paasweekend

Meerkerk verlaat zichtbaar teleurgesteld het veld. Dat is begrijpelijk. De winst lag voor het oprapen. Toch mag gezegd, dat opnieuw een puike prestatie is geleverd. Dit keer tegen de nummer twee op de ranglijst. Weer een puntje toegevoegd aan het totaal en in deze fase is ieder puntje meegenomen. Komend weekend komt het er op aan. Eerst wacht zaterdag de uitbeurt op het kunstgras bij GRC 14. Geen gemakkelijke opgave. GRC 14 won vandaag bij Tricht en lijkt daarmee de neerwaartse  spiraal waarin het zat, weer te hebben verlaten. Op Tweede Paasdag komt Unitas op bezoek, dat net als Meerkerk er voor knokt om de promotie-degradatie wedstrijden te vermijden.