...

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

11 april 2015 14:30

Piket, D.

Meerkerk had nog iets recht te zetten tegen Tricht. Na de forse uitnederlaag in de Betuwe slaagden de mannen van trainer coach Theo de Boon daarin cum laude. De overtuigende 3-0 overwinning op ’t Hoog was absoluut niet geflatteerd. De geelzwarten komen dankzij de overwinning op gelijke hoogte met Tricht op de ranglijst.

Grote belangen

Een wedstrijd met grote belangen vanmiddag op ’t Hoog. Meerkerk bezig aan een inhaalrace. Tricht, dat vorige week de vrije val tot staan bracht dankzij een ruime overwinning op GVV ’63. Bij aanvang een verschil van drie punten op de ranglijst tussen beide teams. Beide ploegen met maar één doel; minimaal als tiende eindigen dit seizoen.

Mogelijkheid thuisploeg

Om half drie de aftrap onder leiding van scheidsrechter Piket uit Dordrecht. Meerkerk startte furieus. Het zette direct druk en het leverde ook al vroeg in de wedstrijd een corner op. Het was tekenend voor het vervolg van de partij. Al in de achtste minuut een grote mogelijkheid voor de thuisploeg. Patrick Vuurens ontvang op de rand van het doelgebied de bal van Thomas Mulders om vervolgens uit de draai in te schieten. Doelman Rian Drost redt op de doellijn.

Fair duel tekenend

De inzet van Meerkerk komt misschien wel het best tot uitdrukking deze middag in de actie van Gert Jan Koekkoek. Ter hoogte van de middenlijn dreigt Gert Jan de controle over de bal te verspelen. Hij gaat vol voor de bal en komt als overwinnaar tevoorschijn uit het stevige, doch faire duel, met Matti Gram. Kort daarna een prachtig één tweetje tussen Youri van Blanken en Patrick Vuurens. Helaas staat het vizier van Youri niet op scherp, waardoor de bal rakelings over de kruising vliegt. We schrijven de 18e minuut van de wedstrijd.

Pogingen gasten

Tricht komt er niet aan te pas en Wesley van Mourik heeft daar genoeg van. Hij probeert het met een schot van afstand dat over het Meerkerk-doel verdwijnt. Na een half uur opnieuw een poging van afstand van de kant van Tricht. Ook dit keer zonder succes. Keeper Klaas-Jan van Zessen bokst namens Meerkerk de bal weg.

Brilstand bij rust

In de slotfase van de eerste helft noteren we nog een strakke voorzet van Sander Vink vanaf de linkerflank. Dankzij een overstapje van Patrick Vuurens belandt de bal in de voeten van Thomas Mulders, die bij zijn inzet een verdediger op zijn weg vindt. Alles wat rest is een corner voor de thuisploeg. Het is ook het laatste wapenfeit in de eerste helft. Scheidsrechter Piket die uitstekend leidt vindt het tijd voor rust. Met de brilstand op het scorebord mogen de teams de kleedkamer opzoeken. Meerkerk mag na rust met de wind in de rug starten.

Oppikken draad

Tricht komt goed uit de startblokken in de tweede helft. Een vervaarlijk schot van Gerjan van Haarlem gaat voorlangs het Meerkerk-doel. Het zal het laatste echte doelgevaar zijn in deze tweede helft van de kant van de Gelderlanders. Meerkerk pikt de draad op waar het gebleven was en heerst de gehele tweede helft.

Wissel met gevolgen

In de 47e minuut biedt Youri van Blanken een niet te missen kans aan Thomas Mulders. Jammer genoeg krijgt Thomas het lichaam onvoldoende boven de bal waardoor na zijn schot de bal hoog over het doel verdwijnt. Een minuut of zes later is Thomas het slachtoffer als hij dreigt door te breken. Tim Hakkert kan hem slechts op onreglementaire wijze afstoppen. Scheidsrechter Piket toont Hakkert geel. Thomas wordt kort daarna vervangen door Martijn van der Hagen. Een wissel met gevolgen voor Tricht.

Voorsprong

Meerkerk krijgt steeds meer ruimte en Tricht lijkt stuk gespeeld. Het mondt in de 63e minuut uit in de openingsgoal voor de thuisploeg. Patrick Vuurens speelt Martijn van der Hagen aan, die op zijn beurt de bal breed legt op Sander Vink. Met zijn rechtervoet passeert Sander vanaf de rand van de zestien doelman Rian Drost. Meerkerk staat volkomen verdiend op voorsprong. Nog geen minuut later is het Martijn van der Hagen die uit een voorzet van Koen Vermeer de bal met de punt van zijn voet de bal op de paal schiet. Dit keer komt doelman Drost en daarmee Tricht nog met de schrik vrij.

Beauty

Een kleine twintig minuten voor tijd is er wel de beloning. Opnieuw is Martijn van der Hagen betrokken bij het doelpunt. Hij speelt zich vrij en legt de bal panklaar in de voeten van Patrick Vuurens. Patrick kent geen twijfel en haalt verwoestend uit. Meerkerk verdubbelt de voorsprong. Trainer Jan van Setten probeert het tij nog te keren en kiest voor een dubbele wissel. Wesley van Maurik en Matti de Gram verlaten het strijdtoneel. Voor hen komen Prebibo Okunwie en Remco de Haan. Het zal niet baten.

Kans op kans

Meerkerk houdt Tricht in de wurggreep en de kansen rijgen zich aaneen. Patrick Vuurens schiet uit de draai over. Martijn van der Hagen verschijnt vrij voor doelman Rian Drost, die dit keer de situatie meester is. Patrick Vuurens moet in de 78e minuut ook zijn meerdere erkennen in de ervaren doelman van Tricht. In de 80e minuut moet de doelman toch voor de derde keer deze middag capituleren. In een poging de bal breed te spelen op Martijn van der Hagen, stuit Patrick Vuurens op de doelman. De bal belandt opnieuw in de voeten van de spits van Meerkerk, voor wie het vervolgens een koud kunstje is om de bal in het lege doel te werken. Zijn tweede deze middag.

Publiekswissels

Trainer coach Theo de Boon ziet het vanaf de bank met tevredenheid aan. In de slotfase van de wedstrijd mogen Joey van Putten en Sander Slomp nog kort hun opwachting maken. Joey komt voor Youri van Blanken, die vanmiddag maar weer eens liet zien, dat hij helemaal terug is op zijn oude niveau. Dat gold ook voor Patrick Vuurens die vanmiddag met twee doelpunten, maar weer eens bewees van welke waarde hij is voor SV Meerkerk. Scheidsrechter Piket heeft niet veel aanleiding om lang te laten doorspelen. Na twee minuten blessuretijd fluit hij deze middag voor de laatste maal. Net op tijd want vervolgens gaan de sluizen open. Tijd voor iedereen om een warm onderkomen te zoeken hetzij in de kleedkamers hetzij in de kantine.

Focus op tiende positie

Meerkerk bewijst zich met deze dik verdiende overwinning een enorme dienst. Het gat met de nummer tien is gedicht. Er wachten nog vier finales. Te beginnen volgende week in Houten. Voor de tweede maal dit seizoen maakt Meerkerk de Leksprong. Tegenstander Delta Sports ’95, leed vanmiddag gevoelig puntverlies in Gorinchem tegen Unitas. De Houtenaren zullen die vergissing zonder enige twijfel recht willen zetten, om in ieder geval in de race te blijven voor de tweede plaats op de ranglijst. Meerkerk moet punten blijven pakken in deze razend spannende slotfase van de competitie. We blijven ons focussen op de tiende positie op de ranglijst en alles wat het meer wordt, beschouwen we als een geschenk. In ieder geval is vanmiddag maar weer eens bewezen dat het team uit het goede hout is gesneden.