Ook Ameide moet er aan geloven!

Ameide D1

1 - 4

13 december 2014 9:00

Vorige week dacht ik eigenlijk dat de winterstop al begonnen was voor D1, maar dankzij de wedstrijdsecretaris werd dit een weekje uitgesteld. Ameide D1 was namelijk ook vrij en zij benaderden ons voor een oefenwedstrijd en een wedstrijd tegen de aartsrivaal wil je natuurlijk altijd spelen! Dus vandaar dat er vanochtend om 8.15 verzameld werd om vervolgens richting Ameide af te reizen.

Helaas konden Luuk en Wesley vandaag niet meedoen, zij zijn allebei ziek. Ruben zit nog steeds met een gebroken duim, maar gelukkig wilde Rowan uit de D2 vandaag ons doel verdedigen. Ruben was er ondanks zijn blessure gewoon weer bij, hart voor je team, zo hoort het! Het beloofde een pittig potje te worden, want Ameide komt uit in de 2e klasse en het zou toch zonde zijn om uitgerekend tegen onze noorderburen onze ongeslagen status kwijt te raken.

De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras. Doodzonde dat Meerkerk te lang gewacht heeft met het aanleggen van zo'n mat, want het is 10x beter voetballen dan bijvoorbeeld vorige week op de knollentuin dat het C-veld heet. Bovendien komt het ons spel alleen maar ten goede. De wedstrijd werd goed begonnen door Meerkerk en we waren in de beginfase iets beter dan de tegenstander. De duels werden goed aangegaan en we probeerden te voetballen. We kwamen na acht minuten ook terecht op voorsprong. Milan, die zijn plek op mid-mid goed invulde, wist Bart te bereiken en met een geplaatst schotje langs de keeper wist hij ons op voorsprong te zetten. Zoals zo vaak dit seizoen dus weer een voorsprong. Niet lang daarna kreeg Bart weer een kans, maar nu ging zijn schot helaas net naast. Ameide werd echter ook een paar keer gevaarlijk en door een goede redding van Rowan wisten we onze voorsprong maar net vast te houden. Even later was het weer Rowan met een redding en de bal leek in de rebound alsnog binnen te vallen, gelukkig stond David nog op de lijn en wist hij het schot te blokkeren.

Het spel golfde op en neer en het was een echte wedstrijd. Iets wat we de laatste weken niet gezien hebben. Ameide probeerde het wel, maar verdedigend stond het bij ons goed. David zorgde goed voor de rugdekking en durfde te voetballen. Robin was vandaag misschien wel de man van de wedstrijd. Vorig seizoen nog spits bij de D2 en dit seizoen bij ons ontwikkelt hij zich tot een prima back. Ook vandaag was hij vaak de baas over zijn tegenstander en wist hij daarna vaak nog iemand met een geel shirt te vinden.

Wij probeerden verder gewoon ons eigen spel te spelen en dit lukte af en toe vrij aardig. De opbouw werd van achteruit gezocht, maar we waren zeker aan het einde van de eerste helft af en toe iets te slordig in de passing. Toch hebben we nog een paar kansen gehad. Yannick vervulde zijn rol als aanspeelpunt in de spits goed en wist op die manier Milan te bereiken, helaas was zijn schot uiteindelijk niet goed genoeg voor een doelpunt. We gingen rusten met een 1-0 voorsprong.

De limonade smaakte goed, misschien wel iets te goed, want begin tweede helft leken we iets te verslappen. Ameide kon druk zetten en de 1-1 hing in de lucht. Uiteindelijk viel de 1-1 uit een corner. De bal werd prima voorgegeven en we lieten de tegenstander vervolgens vrij binnenkoppen. Ook na de 1-1 bleef het gevaarlijk rond ons doel. De 2-1 had kunnen vallen, maar gelukkig met soms wat kunst- en vliegwerk gebeurde dit niet. Na zo'n tien minuten in de tweede helft kregen we langzaam de controle weer terug. Joshua was weer terug verhuisd naar zijn vertrouwde plek op het middenveld en Milan op zijn beurt weer terug naar zijn vertrouwde spitspositie. Hierdoor kregen we het middenveld weer in handen en hierdoor kon Milan uiteindelijk de 1-2 scoren. Door het druk zetten van Joshua kwam de bal voor de voeten van Milan. Hij zag dat de keeper nog ver voor zijn doel stond en met een bekeken schot wist hij de keeper te passeren. Vijf minuten na de 1-2 liepen we verder uit. Bart ging goed het duel aan met zijn rechtstreekse tegenstander en won dat duel. De weg naar het doel was open en hij maakte het zelf af. 1-3! Ameide had nog één keer terug kunnen komen in de wedstrijd. Een uittrap van Rowan kwam voor de voeten van een Ameide speler, deze haalde schitterend uit, maar helaas voor hem en gelukkig voor ons belandde zijn schot op de lat.

De wedstrijd was onder controle en we begonnen elkaar steeds makkelijker te vinden. Uiteindelijk kon Ramon na een mooie actie en goed schot zelfs de 1-4 aantekenen. Na de nodige blessuretijd blies de scheids voor het einde en ook deze wedstrijd werd dus winnend afgesloten. Opnieuw een prima resultaat tegen een 2e klasser.

Nu is het echt winterstop en wat een 1e seizoenshelft hebben we gehad. Het begon met de mooie toernooiwinst bij GDC en na heel veel wedstrijden verder zijn we nog steeds ongeslagen. Een unieke prestatie en we zijn trots op de spelers. Hopelijk kunnen we in 2015 nog vaak genieten van dit heerlijke elftal! Het lijstje wat nu volgt is er één om in te lijsten..

23 augustus - Toernooiwinst bij GDC (4x winst, 1x gelijk)
Sv Meerkerk D1 - Noordeloos D1 7-0 (Oefenwedstrijd)
Lekvogels D1 - Sv Meerkerk D1 0-12
Schelluinen D1 - Sv Meerkerk D1 1-12
Sv Meerkerk D1 - Arkel D1 6-0
VVAC D2 - Sv Meerkerk D1 1-7
HSSC'61 D1 - Sv Meerkerk D1 0-6 (Oefenwedstrijd)
Sv Meerkerk D1 - Papendrecht D2 8-2 (Oefenwedstrijd)
Vv Sliedrecht D3 - Sv Meerkerk D1 1-5