35'
37'

F-pupillen zaterdag, F3, 5e klasse F528

21 februari 2015 10:30

Eindelijk na 2,5 maand weer de wei in. Winterstop, zaalvoetbal, afgelaste wedstrijden, carnavalvrij. Vrijdag begint het te regenen, we gaan naar bed met de gedachte gaat het door ja of nee. Uiteindelijk het groene licht! Om 10.30uur treedt de F3, 9 spelers sterk thuis aan tegen de F4 van LRC. Op papier een lastige opponent, immers kampioen in hun poule. Wel zijn we inmiddels een 2,5 maand ouder, wijzer, sterker en willen we graag winnen!

We beginnen in de koude ochtend lekker uitgeslapen aan de wedstrijden, de voetbalmoeders eindelijk weer bijpraten, het team gretig in het veld. De druk is gelijk voorwaarts richting het doel van LRC. Onze keeper van de eerste helft Stijn heeft weinig te doen, evenals de beide Defenders. Doelgericht acties zijn er in beperkte mate totdat Florentijn doorbreekt en op knappe wijze het houtwerk test. De lat en paal zal nog vele malen door hem getest worden, en akkoord bevonden. Het duurt tot de 15e minuut dat hij doorbreekt en de bal in het doel schiet: 1-0! Enkele minuten daarna ontstaat verwarring als er niet wordt gefloten na een ongelukkige botsing tussen Florentijn en zijn directe tegenstander. Mees Lodewijks pikt de bal listig op en soleert naar het doel van LRC een prima schot: 2-0. De concentratie van LRC is afgezwakt waardoor Florentijn er voor kan zorgen dat we met 3-0 gaan rusten.

Na rust vallen de eerste spetters/vlokken/hagelstenen uit de lucht het is nat koud en zuur. Dat deert Falco niet en soleert na een prima onderschepping naar het doel van de tegenstander en rondt fraai af. 4-0. (Wellicht volgende keer niet te snel na de pauze scoren; even wachten tot alle (met name die van jezelf) voetbalmoeders weer present zijn!)
De tegenstander wordt sterker en weet dit enkele minuten later om te zetten in een doelpunt. Helaas kan de keepster van de tweede helft, Romée, het doel dus niet schoonhouden. Door de kou en de nattigheid wordt het minder prettig, verkleumde kinderen die af en toe de bal raken; de keepster die de bal maar matig weg krijgt. Als het weer droger wordt gaat de F3-machine weer draaien. Rechts op het middenveld pikt Mees de bal op en rukt op richting doel. Voor hem een LRC verdediger, daarachter staan Falco en Florentijn gereed om over te nemen. Met een werkelijk prachtige pass schiet Mees de bal in een boog naar Florentijn die vervolgens "eenvoudig'" kan afronden. Iets wat hij enkele minuten later nogmaals doet. De eindstand is bereikt: 6-1!!

We zijn de winterstop goed doorgekomen en er sterker uit naar voren gekomen. Er staat een team dat echt samenspeelt en spelers die fysiek weer sterker zijn geworden.

We zijn benieuwd of de discussie in de technische staf van dit wonderteam te vroeg wordt gehouden: platte kar of..........